Hogyan ismerhetem meg önmagam?
Én pont ezzel foglalkozom.
Járj el sokat egyedül, menj el mindenhova ami érdekesen hangzik, ha a te stílusod, ha nem.
Legyen mindig egy órád magadra legalább, akkor lazzulj el, olvasgass egy kicsit, igyál teát, ülj az ágyadon, ne nézz tv-t, vagy fesd kia körmöd.
"Azt érzem, hogy időre lenne szükségem, hogy zöld ágra vergődjek magammal vajon milyen is az igazi énem, és nem az, amit másoktól vettem át."
"Aki" te vagy, az minden pillanatban "te"+"a körülmények". Mindig vannak valamilyen körülmények, nincs tiszta "te". Ne aggódj amiatt, hogy elvesztheted önmagad, ugyanis nincs ilyen veszély: évtizedek múlva ha visszaemlékszel az életedre, figyelemreméltónak fogod találni, hogy egész életedben mennyire egyfolytában változtál és mégis sok szempontból mennyire ugyanaz maradtál mindvégig. Nem sok értelme van azt kutatni, hogy mi/ki vagy tisztán, maga a kérdés nem értelmes.
Gondolkodással és önmegfigyeléssel egyébként nem tudod magad megismerni, csakis mások véleményeiből, speciális tesztek kitöltésével vagy pedig múltbeli veled történt események visszapörgetéséből, kvázi kívülről nézve önmagad. Van egy pszichológusi mondás, miszerint kb. az vagy, akinek szerinted mások tartanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!