Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ez szociális fóbiának számít?...

Ez szociális fóbiának számít? (lent)

Figyelt kérdés
Ha barátokkal vagyok valahol, ahol nem ismerek mindenkit (utca, bolt,suli, bárhol) akkor nincs semmi baj, de ha ugyanoda egyedül kéne elmennem, egyszerűen nemtudom hogy viselkedjek, izgulok minden lépésnél, félek hogy nem nézek ki "normálisnak. Legjobban az zavar ilyenkor, hogy vajon mit gondolhatnak rólam az "idegenek" ...:S
2010. okt. 24. 21:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
*sétálgatni
2010. okt. 25. 22:50
 12/15 anonim ***** válasza:

Az a lényeg! Ezek miért kéne tönkretegyék a lelki egyensúlyt?:) Vagyis értem én, hogy miért, de épp az önbizalomhiány egyik ismérve, hogy túlzottan mások véleményére alapozzuk énképünket. Tehát ezt nem szabad. Mondjuk mondani könnyű, de nekem sikerül mindig, ha rámtör a stressz. Hiszen néha én is sugdolózok, ha meglátok valami furcsaságot valakin, és ez számomra közel sem jelent akkora problémát és lelki terrort, mint az aggódás a furcsa emberkében, hogy vajon mit sugdolózok.:D Na remélem normálisan magyarázom.:D

19/L voltam

2010. okt. 25. 22:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Még annyit tennék hozzá, hogy én akkor nem szoktam "biztonságban érezni magam", ha sok ismeretlen ember előtt kell beszélnem. Mondjuk nem is sokszor kerültem még ilyen helyzetbe.

Egy időben az pörgött a fejemben, hogy úr isten, mit gondolhatnak majd rólam!

De rájöttem, hogy ez butaság. Csak megnézem magam, és a társaimat egy fordított szituációban. Például, ha az egyetemen sokan hallgatjuk egy meghívott előadó előadását.

És ezt látom, tapasztalom: 1. az jár a fejemben, hogy ha ilyen gyorsan beszél, nem tudok rendesen jegyzetelni. (ez egyáltalán nem negatív a személyére nézve) 2. mit kell majd csinálnom, ha hazaértem? 3. fáj a fejem, jó lenne már, ha vége lenne. 4. a társaimnál is hasonlók. van, aki olvasgat, és arra figyel, mások egymással beszélgetnek.

Vagyis a "figyelemnek kitett" személy maga egyáltalán nem érdekes. Jó esetben mindenkit a mondanivalója foglalkoztat (vagyis róla magáról egyáltalán nem gondolkoznak), vagy a saját dolgaik járnak az emberek fejében.

Jó, persze, gondolhatunk a beszélőről negívat is. Például: nekem nem tetszik a ruhája, én így nem festeném magam (a lányok már csak ilyenek:), olyan fura hanghordozása van. De ezek csak apró észrevételek. És ahogyan a fenti lány is utalt rá, a "megítélő" számára ezeknek jóval kevesebb súlya van, mint a "megítélt" számára. Aki azon gondolkozik, úristen, mi rosszat gondolhatnak rólam.

De hidd el, aze setek 85 %-ában legalább az emberek a saját maguk dolgairól gondolkodnak, és nem rólad. L/22

2010. okt. 26. 11:56
 14/15 anonim ***** válasza:
*negatívat
2010. okt. 26. 11:57
 15/15 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek :))
2010. okt. 26. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!