Mit tanácsolnátok?
Én egy 21 éves lány vagyok, aki még otthon él.
Nagyon szeretnék már elköltözni, és kiszakadni innen, amúgy is, és azért is hogy nyugodtan lehessek, és legyen magánszférám mert itthon nem igazán van, nem tudok elvonulni csak úgy.
Jelenleg dolgozom, nem valami sokat keresek(260.000) és ebből nagyon nehéz bármerre is lépnem, úgy hogy közben a családomat is támogatnom kell mert nincsenek olyan anyagi helyzetben, és közben a saját jövőmet is építeni, jogsi, autó fizetnivalók is ott vannak stb. Mit tanácsolnátok, mi tévő legyek?
Mennyit kell fizetned otthonra?
Nekem anno pl szüleim direkt nem kértek el 20 ezernél többet, hogy tudjak félre rakni.
Ha sokkal többet kérnek, akkor beszélj velük, nyisd ki a szádat és mondd meg nekik, hogy pl 2-3hónapig szeretnél félre tenni 200ezret,hogy külön mehess.
Ha nem megértőek/nem nyitod ki szádat, nem támogatóak, akkor magadnak kell megoldanod.
Tanulsz tovább, jobban fizető meló vagy túlóra, vagy olyan helyet keresni, ahol a szállás és étkezés biztosítva van.
Külföld/balaton vendéglátás is ilyen. Ideiglenesen ugródeszkának használva.
Amint külön laksz meg kell tanulnod beosztani a kesst vagy magasabbra törni karrierben.
Kinti fizuból pár hónap és simán van egy elfogadható autód is.
Aztán ki tudja, bármelyik országban kiköthet az ember. Főleg, ha ismeretségre, kapcsolatokra tesz szert.
Nekem pl kockulós éveimből indultak el az ismeretségi szálak. Programozók, modellezők, grafikusok.
Pár globális klántalálkozón pedig több mindenkit megismertem.
(méghogy a kockulás nem előny, haha)
Nálam, ami anyagiakban pluszt adott, az az alkotás.
A barkácsolástól a szobrászatig sok mindennel foglalkozok, mára műhelyemben főállás lett.
Szánj énidőt magad gondolataira netgörgetés stb nélkül és agyalj, hogy mit hozhatsz ki magadból.
Hitelt semmire ne vegyél fel, sose tudhatod mi történhet veled vagy a munkáddal/munkahelyeddel.
"jogsi, autó fizetnivalók" - szerintem ezeket kell megszüntetni ill. redukálni, és máris lenne pénzed (kezdetben) egy szobabérletre.
Tehát van lehetőséged lelépni otthonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!