Miért van ez velem ?

Figyelt kérdés

Mostanában azt veszem észre magamon , hogy nem mindig tudok fellépni nálam idősebbekkel szemben ha meg is mondanám nekik a véleményemet , a magamét vagy ha ki is állnék magamért nehogy az legyen, hogy milyen tiszteletlen , udvariatlan és illetlen vagyok velük szemben és, hogy milyen buta vagy akár bunkó vagyok ezért is próbálnám inkább a magam módján normálisan vagy akár ha kell akkor inkább csöndben maradok de eszembe szokott jutni az is , hogy csak szimplán jól nevelt vagyok.

A másik az az , hogyha valahol valakitől vagy bárkitől bármit kérdeznék nem merek ,mert olyankor az jut eszembe, hogy mit gondolnak rólam, hogy milyen hülye vagyok, hogy én ezt nem tudom vagy milyen tudatlan vagyok vagy hogy miért vagyok ilyen hülye ha kérdezek bármit is vagy bármi más.

Mintha kissé bizonytalan lennék magammal szemben is. És nem mindig merném felvállalni saját magamat.

2023. nov. 6. 09:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Lehet illedelmesen, intelligensen is negatív véleménynek, mondandónak teret adni, csak meg kell tanulni.

S mivel az emberek többségének nem megy, még felnőtt korban sem, így nagyon kevés a követendő, tanulandó példamutató személy.

Javarészt csendbe maradnak az emberek, vagy vulgárisan fejezik ki magukat.

A csend nem megoldás.

Kommunikáció és problémamegoldó képességeket pedig lehet gyakorolni.

Más romkodva vulgárisan is el lehet valakit küldeni, ám ezt szép, normál szavakkal is kivitelezhető.

Valahol el kell kezdened, gyakodold, különben a társadalom hallgatag zöméhez fogsz tartozni.

S ez nem egészséges semmilyen formában. Családi, baráti stb egyéb kapcsolatok is azért dőlnek össze vagy kétszínűek, mert nem mernek az emberek kellő módon ütköztetni vagy szimplán elmondani gondolataikat.

Többször hülyézed le magad itt a szövegben is, önbizalom, önkép és (beleképzelt) külső nyomás miatt.

Holott pl tévedni emberi dolog, szánk és agyunk pedig azért van, hogy használjuk.

Pl téves tudásunk kijavítása, informálódás, vélemény kifejtése, érvek, ellenérvek, javaslat, figyelmeztetés, vagy csak szólni a másiknak.

Pl diszkrét félrehívás és elmondod "bocsi de izzadt szagod van, de ha kell adhatok dezodort vagy spry-t"

Vagy szájszag esetében rágó ideiglenes megoldásnak stb.

2023. nov. 6. 10:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ui.: a miért van ez veled rész összetettebb, mint gondolnád.

A választ viszont magad tudod igazából megválaszolni. Te tudsz rá akár élő eseményeket, példákat felhozni az életed történetéből.

Amennyiben nem megy a józan paraszti gondolkodás, önreflektáló kérdések feltevése, javasolt a szakrmber felkeresése.

Mert erre a válasz, akár egy könyvnyi anyag is lehet.

2023. nov. 6. 10:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem emlékszem pontosan arra, hogy kiről hallottam a mondást, de ő azt mondta: "Ha valamit nem tudsz - kérdezd meg és okosabb leszel. Ha nem kérdezed meg - maradsz tudatlan."

Kinevettek már egy kérdésed miatt? Miért tették? Talán azért, mert azt kérdezted, hogy (egyszerűsítek) mennyi 2x2? Hát, ezt és hasonló egyszerűségeket, bizony, tudni kellene. Komolyabb érdeklődésed miatt biztosan nem nevetnek ki.

Ne keseredj el!

2023. nov. 6. 12:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Töketlen vagy, gyermekem.
2023. nov. 6. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!