Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ismét aktív szerencsejátékos...

Ismét aktív szerencsejátékos lettem?

Figyelt kérdés
Alkoholista és szerencsejátékfüggő voltam ill. vagyok... 7 hónapja letettem a poharat és nem fogyasztok alkoholt. Kb 7 éve nem játszom, előtte súlyos játékgépfüggő voltam úgy 15 éven át. Lakást, autót ugyan nem játszottam el, de erősen rányomta a hétköznapokra a bélyeget, hogy az előző nap nyertem-e vagy vesztettem. Egy hónappal ezelőtt találtam az újságban egy kupont 11€ értékben sportfogadásra és csak regisztráció kellett. Regisztráltam és 1-2€ értékben tippelgettem, ha biztosnak látszott a tipp, tettem á 5€-t is. Közben a fogadóiroda kérte, hogy fizessek be kártyával pénzt, akkor adnak 100€-t, de én nem fizettem be semmit és még a banki adataimat se adtam meg, mivel eddig nem kértem kifizetést sem. Egyébként a 11€ a mai napig megvan, néha több, néha kevesebb...
2023. okt. 7. 04:43
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
10 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:

Te is tudod, hogy a hozzánk hasonlók illúziókat kergetnek. Úgy is mondhatnám, hogy az ördög játszik veled, hogy visszacsaljon a gyermetegnek tűnő szerencsejátékon keresztül a pohár mellé. Engem is 7 hónap után a szerencsejátékon keresztül vitt vissza a függőségem börtönébe.

Ez a g€ci alsóbb erő, sátán, vagy kísértő mindig ezt csinálja. Megvárja, amig faszán össze nem rakod magad, újjá nem épülsz a romokból, aztán eljön, hogy kísértsen. Mindig egy aprósággal kezdődik. Manapság nyílván a világhálón hatványozódva érik az embert a kísértések. Aztán újra rommá lövöd magad.

Játékgép függő voltál, azt mondod. Figyu, a játékosok mindig játékosok maradnak, csak a játék változik meg.

Voltam kétszer is rehabon. Ez egy pécsi rehab volt, játékosok, alkoholisták, drogosok, társ-, szexfüggők voltunk ott. Az én életemre a kábszer nyomta rá a bélyegét. Az volt a fő mumus, de ha nem volt, akkor iszogattam. Ha eggyik sem volt, akkor a szerencsejátékkal kezdtem elszállni.

Januárig elszálltam az online kaparós játékokkal a szerencsejatekzrt oldalán. Havi 60 ezret elköltöttem a nagy büdös semmire és teljesen kimerítettem a hitelkeretemet, amire rászántam magam az önkorlátozás, önletíltás műveletére. De addigra már ismét elmerültem a kábítószerbe. 7 hónap teljes absztinencia után a játék elvitt a cuccig néhány hét alatt.

A rehabon megtanúltam, hogy mi függők mind ugyanúgy működünk, csak más-más kedvenc játékaink vannak. Sőt, a függő gondolkodásmód átitatja a hétköznapjainkat akkor is, ha nem használjuk káros szenvedélyeinket. Kajak a gyakorival is el tudok néha szállni és a valláskategóriában előadom a visszatérő Jézus Krisztust. Mert én tudom. Vágod? Mindent is tudok.

A melóhelyemen munkafüggőként nyomom az ipart a raktárban. Így kellőképen kifáradok, hogy hazaérve szundizzak. Aztán A Bibliát, vallási kárdéseket tanulmányozok, Jézusból merítek én személy szerint erőt. Én az Úrban gyógyulok. De volt idő, amikor AA vagy NA gyűléseken épűlgettem.

Most ott tartok, hogy az idén 3-szor b@sztam be. Május óta nem kábítószereztem. Augusztusban ittam utoljára. Ha ittam, akkor mindig bebasztam. Ez a gond a piálással nálam, hogy teljes kontrolvesztés mellett hülyére iszom magam és nyakamba veszem a várost.

Azért írom le ezeket, hogy lásd, én azért eléggé utánnajártam a betegségünknek és arra jutottam, hogy ezt megszüntetni nem lehet, hanem csak átalakítani. Heti 1 mező 5-ös lottót azért megjátszok. Ezek elhunyt kollégám, Jánosnak számai, aki megálmodta, hogy egy napon kihúzzák: 16, 41, 44, 54, 64.

Ennyit szerencsejátékozok amióta januárban lekorlátoztam online magam.

Az esélyét megadom minden héten Istennek, hogy nyerhessek. Ennyi elég. Szombatonként kihúznak tök más számokat, de egy hétig azokkal a gondolatokkal "anyagoztam" magamban, hogy na majd most kihúzzák Jani barátom számait.

Tudom, hogy én sem vagyok teljesen komplett. Beteg ember vagyok. Függő vagyok. Nagy játékos vagyok én is.

De azért örülök, hogy felmerült benned is ez a kérdés és a belső hang rákésztetett, hogy kiírd. Nézz be egy anonim gyűlésre, akár online. Guglizd ki, aki keres az talál, aki kér az kap.

(Krisztián vagyok. Nevem jelentése: Krisztus követője. Hiszek az Úr szavaiban:

"A próféták és a törvény Jánosig mind ezt jövendölték."/Máté 11:13/)

Dícsértessék!

2023. okt. 7. 11:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Én nem éreztem, hogy visszaeső lennék, de kiírtam a kérdést, hogy lássam más véleményét. Én is jártam anonim gyűlésekre, de nem szerettem. Nyűgnek éreztem, ezért szoktam le egyedül. A játék könnyebben ment. Pontosan a napot sem tudom, hogy mikor gépeztem utoljára, de nagyjából 7 évvel ezelőtt. A pia már nehezebb dolog nekem, ez a valódi függőségem, ezért nem is félek annyira a szerencsejátéktól, hiszen az nem vonz annyira. De valamit kell csinálnom! Jó, most már mozgok, sportolok, kertészkedek, de kell valami a "rossz gyerek" mivoltomból is! Na mi legyen az? Hát nálam eddig ez lett, ez az ingyen játék. Tudom, hogy súlyosbodhat a helyzet, hiszen sok gyűlésen is voltam, ismerek sztorikat és nekem is van rengeteg.
2023. okt. 7. 12:37
 3/8 anonim ***** válasza:

Én is nyűgnek éreztem a gyűlést. De elindulni volt mindig a legnehezebb. De ugyanúgy visszaestem, amikor kihagytam néhány ilyen gyűlést. Őszintén mondom, hogy két éve nem jártam gyűlésen. De anélkül nem tudnék józanságra törekedve eredményesen élni, hogy valahol ne adnám ki a bennem rejlő függőt. És a gyakorin rengeteg kérdés van régiek és ujjak, ahol megoszthatom a tapasztalataimat.

Én sem éreztem magam soha visszaesőnek, sőt betegnek sem. Ez a betegségünk illúziója. A betegnek nincs betegségtudata.

De az a heti egy mező lottó nálam működik, de 1 hónapja tartom stabilan ezt a heti 1 mező lottót. Akkor, egy hónapja vettem 2 kaparóst is és bejött 5 ezer Ft ezer forintból. Emlékszem az első gondolatom az volt, hogy ezt megkellene forgatni. Aztán kapcsoltam, hogy ez a betegség. Megint beindult bennem a kis játékos. Fogtam a nyereményem, tettem is még hozzá, aztán elutaltam a keresztény igehírdetőknek. Aznap délutános voltam. Melóba beérve a főnök közölte, hogy a német nagyfőnök mindenkit 38 ezer forint extra jutalomban részesít, mert a cég 70 éves lett.

Isten visszaadta nekem és még tett is hozzá bőven mindazt, amit elutaltam az igehírdetőknek, sőt még mindenkinek adott is belőle, akivel napi kapcsolatban állok.

Tehát amint láthatod van nálam is gond az emeleten. Nem is tagadom. Mostanában inkább ilyen felépülős épülgetős sztorikat gyűjtögetek. A függő sztorik rendre ugyanúgy végződnek. Egyet hallottál, mindet hallottad. A felépülős sztorik pedig mindig ugyanúgy kezdődnek, de sokkal érdekesebben folytatódnak.

Lényegében bárhól lehet épűlgetni, de jó a függő lelkének, ha néha hasonló beállítottságú figurákkal is megosztja a tapasztalatát. Nekem jó, ha más történetét hallom és az is, ha más az én történetemet hallgatja.

Én szívből kívánom, hogy maradj mega józanság útján. Nem könnyű feladat és amikor kezdesz belelendülni, akkor jön a kísértés ezerrel. Sose kelljen többet innunk és ne kelljen többet narkóznunk.

2023. okt. 7. 14:48
 4/8 anonim ***** válasza:

" a 11€ a mai napig megvan, néha több, néha kevesebb.."

Akkor én azt tanácsolnám, hogy ezzel játssz, 1-2€ alapon.

HA elfogy, HAGYD ABBA!

A kártyád meg ne add meg.

Amúgy szerintem tesznek róla, hogy ne fogyjon el, amíg nem kell kifizetniük.

2023. okt. 7. 17:09
 5/8 A kérdező kommentje:
Ha elfogy, akkor befejezem. Keresek más hobbyt.
2023. okt. 7. 21:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Vékony jégen táncolsz. A valódi függők számára jelen tudományos állás szerint csak a teljes absztinencia a megoldás...
2023. okt. 22. 02:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Miujság kérdező? Sikerült leállnod?
2023. okt. 25. 20:51
 8/8 A kérdező kommentje:
Sikerült. Elfogyott a zsé, amit küldtek. Most lottózom! Egy tipp, egy héten.
2023. okt. 26. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!