Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mikor fogja a társadalom...

Almira kérdése:

Mikor fogja a társadalom feldolgozni,hogy a feminizmus nem férfigyűlölet, csupán az egyenlőség vágya?

Figyelt kérdés

Ha egy nő egyet ért azzal, hogy nem mindenkinek kell szülni és ne adj Isten, nem borotválkozik, egyből vetik néhányan a keresztet!

(Ezek csak példák.)

A társadalom továbbra is elfogadja és úgy tekinti a heteroszexuális házasságot, mint alapot a családi életre. Mindazonáltal ez sokszor csupán álca és védőpajzs a házasságon belüli erőszakhoz. Az abúzus férjek úgy vélik, a házasságban bármit lehet, a nő a tulajdonuk.Ez természetesen nem igaz minden házasságra, de a számok az egekben azzal kapcsolatban, hányan szenvedtek és szenvednek abúzus szülőktől és/vagy bántalmazó párkapcsolattól. Ahol ugye összefüggés is van, hiszen a szülei által bántalmazott nő gyakran keres hasonló partnert.

Rengeteg poszt születik borzalmas kapcsolati romlásokról, ahol a férj félrelép, agresszív, veszélyes.

Ilyenkor sokszor annyi a komment, hogy :"magadnak kerested", "minek ment hozzá?", "Így járt" stb ...

És ezt ez az ország elfogadja. Így járt, nem ő az egyetlen.Pedig, ha mi nem tanítjuk meg a kamaszokat megélni az érzelmeket és észrevenni, ki szereti őket, ki az, aki játszmázik, akkor az nem csak az áldozat hibája! Bár manapság a tantárgyakhoz sincs tanár, nem még etikán, vagy osztályfőnökin elmagyarázni, hogy nem kell kapcsolatban lenni, ismerd meg magad! Ami elszomorító, hogy ilyen elbeszélgetések elszórva jelennek meg! Ezt azért mondom, mert ha nem fordítunk hátat, és meghallgatjuk a bántalmazottat, már az is feminizmus, mert nem kinevetjük, hogy haha, így jártál és posztolunk gyors' a párunkkal egy képet, hogy minden rendben. A feminizmus az, hogy nem értünk egyet azzal, hogy a férfi többet keres ugyanazért a munkáért. Hogy nem bólogatok arra, ha megerőszakolnak egy nőt, hogy :"így járt, az ő hibája volt, véletlen nem erőszakolnak senkit meg." Hanem azt mondom, ez áldozathibáztatás és együttérzek a sértettel.

A XXI.században nem tartunk előrébb a nők megítélésében, mint az előző századokban. Belegondolok, hogy egyes népcsoportoknak el kell fedniük a testüket, hogy "Istennek tetsszenek",valójában, hogy ne induljanak be a férfiak rájuk.(Jelzem, teljesen elfedett nőt is erőszakoltak meg, nem provokált, nem volt kihívó.) Magyarországon ugyanez a vélekedés megy a mai napig! A nő a hibás, neki van pnája! (Bocsánat a kifejezésért.) A mai világban is teljesen magától értetődően azt mondja valaki, hogy megérdemelte a megaláztatást, a kiszolgáltatottságot, a rakás traumát, mert nő, mert úgy volt öltözve, mert biztos ő is akarta.

Rengeteg nő ismerősöm nem mer elmenni egyedül szórakozni, mert retteg attól, hogy valamit az italába tesznek, sőt gyakori a testi kontaktus erőszakos kiharcolása is! Emiatt fóbiám is van a szórakozóhelyektől.

A feministák nem utálják a férfiakat, csak szeretnének nemet mondani következmények nélkül. Nem szeretnének meztelenképeket üzenetben, sem zaklató megkereséseket.

Azt szeretnék, ha világossá válna, hogy a nő is érző lény és nem lennének kitéve annak, hogy egy férfi azt gondolja, neki bármit lehet, megbecstelenít egy nőt, majd neki áll feljebb, ha feljelentik. Természetesen ezek az ügyek is gyakran megoldatlanok lesznek, mert nem sokan törődnek vele.

Annyit szeretnének, hogy ne hangoztassák, hogy a nőnek a konyhában a helye és szülnie kell. Ne hangozzon el, hogy a "a nő akkor nő, ha szül." Ne az legyen az általános, hogy a nőnek mindig akarnia kell közösülni. Egy elfogadóbb és békésebb világot szeretnének, csak sajnos nem tudom, mikor érik meg erre az emberiség.

#elfogadás #egyensúly #feminizmus #béke #Nőkjogai #Nincsférfigyűlölet
2023. szept. 30. 14:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
43%

Ha nem ítélnek el sem férfit, sem nőt olyasmiért, amit nem lehet rábizonyítani, az teljes egyenlőség, igen.

2023. szept. 30. 16:54
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
#11 és visszaengedik tovább erőszakolni nőket, mert az úgy jó lesz.
2023. szept. 30. 18:47
 13/20 anonim ***** válasza:
45%

Te mégis mit szeretnél? Hogy bemondásra lecsukjanak bárkit, akit egy nő erőszakolónak mond? Mert az pont hogy nem egyenlőség lenne, hanem nőuralom...

2023. szept. 30. 19:37
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
#13 azt szeretném, hogy a tettesek feleljenek a tetteikért, és ne engedjék vissza őket a társadalomba. Te nem ezt szeretnéd?
2023. szept. 30. 19:45
 15/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, gondolom a kérdésedben a magyar társadalomra gondoltál, de javíts ki, ha tévedek. A magyar társadalomba egész egyszerűen ideológiai alapon ez lett nevelve, és a jelenlegi kormány is minden erejével küzd az ellen, hogy értelmes, és önállóan gondolkodó emberekből álljon a társadalom. Arról pedig igenis a kormány, és az általa elcseszett oktatási rendszer tehet, hogy egy 18 éves fiatalnak, aki leérettségizik, jellemzően fogalma sincs arról, hogy mit jelent például a feminizmus, de a végtelenségig sorolhatnám még a különféle kifejezéseket amik hasznosak lennének az életben, de vagy megtanulja valaki magától, vagy pedig sötét marad, mint az éjszaka. Utóbbi gyakoribb. Ha pedig a kérdést nemzetközi szempontból nézzük, akkor persze más a helyzet.
2023. szept. 30. 20:37
 16/20 anonim ***** válasza:
42%

Az az igazság, hogy a nők túlnyomó többsége nem akar egyenlőséget. A nők sok mindent elvárnak a férfitől, amit saját maguktól nem. Majd ha ugyanazt várják el a férfiaktól is, mint saját maguktól, akkor beszélhetünk bármiről is.

Egyébként a társadalom, bár vannak dolgok, ahol tényleg a férfiaknak kedvez, nagyon sok mindenben viszont a nőknek, így nagyjából kiegyensúlyozottak a viszonyok.

2023. szept. 30. 21:13
 17/20 anonim ***** válasza:
61%

Dehogynem. De ez a nyomozást végző hatóság vagy adott esetben az igazságszolgáltatás hiányossága. Semmi köze a nemek közti egyenlőséghez. Szóval hogy jön ez ide?

2023. szept. 30. 21:24
 18/20 anonim ***** válasza:

Én férfiként támogatom az egyenlőséget. Sőt. tovább ismegyek. Ugyanolyan nyugdíjelbírálást és ugyanakkora teherbírási követelményeket szeretnék látni mindkét nemnél.

Nincsgondom a kedvezményekkel, hiszen engem is asszony hozott a világra. Benne növekedtem, testében táplált aszíve alatt kilenc hónapig. Főtött mosott ránk, tanított. De ugyanúgy édesapám is beletette a maga részét, mert megkereste az ételre, italra valót, ruhára, tanításra valót. Ő is az idejét áldozta, csak míg édesanyám a gyerekek mellett töltötte az ídőt, addig édesapám a gyerekekért távól töltötte az időt.

Engemelborzaszt, hogy a nőkkel bizonyos korszakokbn, vagy földrajzi helyeken árucikként bánnak, el adják őket. De az mégjobban elborzaszt, hogy a civilizált társadalmakban úgy fest,hogy anők maguk teszikmeg ezt saját magukkal oly sokszor.

Bizony, bizony előfordúlnak mindkét nemben Darvin díjas embertársak, akik hát valjuk be, nem a legélesebbkések a fiókban. De ugyanúgy mindkét nemben akadnak bőven, akik képesek letenni az asztalra is bőven, mind a mai napig.

A legérdekesebb pedig az, akármerre is tartott a világ a történelemben, azt meg lehet állapítani, hogy az ember szívét legfájdalmasabb módon csak egy másik nemből való túdja kitépni igazán. Ahogyan az ember szívét is megdobbantani csak egy másik nemből való képes. Nem vagyokhomofób vagy ilyesmi, szerintem mindenkinek a saját dolga, hogy ki , hogyan áll vagy fekszik neki a nemekhez.

Részemről az életem békésebb, bár unalmasabb is egyben, amióta egyjátékos módban nyomom.

A probléma a világban nem más, mint a hatalom-, birtoklási-, és látens uralkodási vágy minden egyes emberben.

De mindenre van megoldás, Krisztus meg is mutatta. Így hát én sem vagyok már soha egyedűl, mert Isten velem van.Ha pedig Ő velem van, akkor ki vagy mi lehetne ellenem. Sem a nyugdíjig taró időtől nem kell félnem, hiszen minden nap hálás lehetek, hogy képes vagyok megemelni többet is, mint szükséges, mert tudom, hogy 90 évesen visszasírom majd a legkeményebb munkanapjaimat.

Szeressük egymást gyerekek, fiuk és lányok. Ne uralkodni akarjunk a másikon, hanem szolgálni őt. Ne birtokolni akarjuk a másikat, hanem odaadni neki magunkat. Ne a hatalomra áhítozzunk, hanem arra, hogy a kicsikpéldátvehessenek rólunk. Tanuljunk a másiktól előbb, tanúljunk a másik nemtől előbb, aztán, ha mindent megtanúltunk, neki lehet állni tanítani is.

Legyünk hálásak azért, amit elértünk és akkor még többet is elérhetünk. Mert ha nem látjuk a különbséget a régi idők helyzete és a mai között, akkor valószínűleg a hiba bennünk található.

2023. szept. 30. 22:54
 19/20 A kérdező kommentje:

A nemi erőszakok többsége természetesen titokban marad, hiszen nem veszik komolyan azt, aki elszenvedte, vagy jobban megalázzák. Rengetegen évekig senkinek sem mernek szólni, saját szégyenüknek tartják.

A nők sajnos simán elbírják szó nélkül a terhelést, számomra szomorú, hogy erre kényszerülnek.

Kedves #18!

Leírtad, ami uralkodik, sajnos. Éppen ez a baj. Hogy a világ abban a hitben van, a nők másodrangúk, mert a jóistenke a férfiak játékszerének alkotta meg őket. Vannak különbségek, igen, mostmár nem a család hajszol bele a házasságba, hanem a korán jött gyerek és a lelki terror. Emellett sajnos a legnagyobb réteg továbbra is szenved, mert "az ura" elvárja a közösülést, teljesen oké megcsalni a frissen szült nőt, mert nem áll rá készen. Már a kifejezés is arra utal, hogy neki ura van! Neki alá kell rendelnie magát. Rengetegen ma is szolgái a párjuknak, igen, ahogy írtad. Ez szörnyű! Senkinek nem vagyok a szolgája és nem is leszek! Ha szívesen segítek, az oké, de szolgája nem leszek, annál valóban jobb egyedül. Ilyen manapság ritka, hogy valaki példaként szolgál. Ahhoz társat találni borzalmasan nehéz.

Nagyon kevés ép és példaértékű kapcsolat létezik. Persze, nem kell tökéletesnek lennie, de a sérült anyák sérült gyermekeknek adnak életet, főleg itt, ebben az országban. Az nagyon igaz, hogy butítanak, emiatt aztán egyáltalán nem elvárható, hogy valaki fejlett, érett legyen egy kapcsolathoz. És persze nem is az a többség.

Minden kapcsolatból tanul az ember, semmi sem véletlen, de én őszintén semmit sem tanultam olyat az ellenkező nemtől, amit pozitívnak mondhatnék. Menekülni és kikerülni tanultam meg, előttem nincs példaértékű férfi, hogy őszinte legyek. Ennek ellenére tisztelem a nemet, mindig igyekszem elengedni a borzalmas tapasztalatokat, de sajnos csak gyarapszik. Emiatt meg is értem a szingli nőket, akik sajnos le vannak nézve, mert az a normális, ha kapcsolatban van, erőltetik a férfiakhoz.Ennek nem lesz jövője így, érdemben. A munkahelyemen tűrnöm kellett a napi krvázást, mert engedjem el a fülem mellett, a lealacsonyítást... ez nevetséges a XXI.században. Kiharcoltam egy magatartáskódexet, de azért gyűlöltem magam minden nap, hogy ezt kell hallgatnom, elviselnem. Annyi volt a tanács, hogy tűrjek. Köszönöm!

Sajnos nem találkoztam még értelmes férfivel, aki felfogja, hogy a nem az nem, emiatt persze el vagyok mondva mindennek. És a tanulatlanabbak persze még primitívebbek. Próbáltam kedves lenni és barátkozni, de a férfiak szempontjából nincs barátság, ugye, így nehezebb.

Te félreértesz valamit. Ugyanazért az erőfeszítésért kap a nő kevesebbet! Sőt, gyakran többet tesz bele.

Nem merek szórakozóhelyre járni a visszaélések miatt és hiába "mondhatok nemet", akkor jönnek a bosszúk. Nem lehet jól dönteni abban a kérdésben, hogy elmondom-e, vagy lereagálom-e a pajzán viccet, mert ha nem szólok hozzá semmit, frigid krva vagyok, ha elmondom/nevetek, bszatlan krva vagyok.

Most a szavazás az pont mindenkinek 0-t ér, semmit nem tesz hozzá, a lelked megnyugtathatod, de nem múlik rajta semmi.

Többek akarnánk lenni, mint tárgyak, de erre mikor fog megérni a világ?

Én csak magamról tanultam, a másik nemről nem tudok mit mondani, pedig nagyon szeretnék. Elfogadom, hogy nekik is nehéz, elvárnak tőlük sok mindent.

Nekem nagyon jó volt szinglinek lenni, azt leszámítva, hogy mindig azt hitték, szenvedek,mert "csak párkapcsolatban lehetsz teljes". Nem vagyok kapcsolatfüggő, szerencsére élveztem, fejlődtem.

Szerintem te sem a nemről tanultál,mert az általánosítás,megítélni egy nemet egy szeretett ember viselkedése alapján. Tanultál magadról a másik által, ezek a saját magunk tapasztalatai, a másik csak segít.

2023. okt. 1. 12:58
 20/20 anonim ***** válasza:

18 vagyok.

Részben igazad van Kérdező. De ugyanolyan részben nincs igazad. Mert hogy nem egy és nem két olyan párkapcsolat van az én környezetemben, ahol bizony az asszony hordja a nadrágot. Szegény "ura"-ikat pedig úgy meg hajtják, hogy ember legyen a talpán amelyik bírja. Van amelyik bírja, ha hajtják és van amelyik nem bírja. Persze ez utóbbi azzal dicsekszik, hogy neki saját háza van és keményen odatette magát az elmúlt 40 évében. Persze ez az "úr" azzal már nem igazán dicsekszik, hogy emiatt szét van csúszva a gerincoszlopa és baja van a szívének nem utolsó sorban gyakorlatilag alkoholistává is vált. Ez nem én vagyok, hanem a kollégám.

Én pedig az volnék, aki közös igába hajtotta a fejét egy asszonnyal és CSOK, család, csetepaték következtében arra adta a fejét, hogy elkezdjen változást elérni a saját hozzáállásában. Bizony, ez volnék én, aki előéletét tekintve drogfüggő és drogrehabra ment hogy szíve hölgyének minden kívánságát ki tudja elégíteni. De szívem hölgyének a kívánsága ebben ki is merült és szívének vágyai arra sarkalták, hogy eladja magát ismeretlen vagy ismerős férfiaknak a neten "sublányka" néven. Aztán amikor ez kitudódott, akkor meg csodálkozott, hogy repült egy pofon.

Ember vagyok. Hibáztam. De bölcsességet kértem Istentől, aki azt mondta, hogy engedjem elmenni az asszonyt. Mert hiába akar az ember egy szabadon vitorlázni vágyó madarat bezárni egy kalitkába az elpusztul és elpusztítja maga körűl mindazt, amit addig életre hívott.

Mindig mondtam neki, amikor civakodások voltak, hogy neki egy másik nőre lenne szüksége és nem egy férfira. Isten látja lelkemet, galambom megannyi másik fészekben kipróbálta magát, ahol kő kövön végül nem maradt, majd összeállt egy másik nővel szerelemből és együtt nevelik a gyermekeimet. Majd együtt elrepültek a fejlett nyugati civilizációba, Ausztriába, ahol állításuk szerint boldogok mind. Azért lemondtam minden földi javamról a kicsik érdekében és becsületesen fizetem a gyerektartást és igyekszem minden időt a gyermekeimmel tölteni, ami nekem megadatott. Elbuktam férjként, de nem kell elbuknom elvált apaként.

Megvolt mindenem, amit egy férfi kívánhatott, de én is rabságban éreztem magam. Nem mindenkinek való a párkapcsolat. Ő a hegyekbe termett sas madár én pedig a dombságokra tervezett fehér galamb vagyok.

Se abban igazad van, hogy nem a másik nemről tanultam meg a nagy bölcsességeket, hanem saját magamat ismertem meg mellette.

Azt, hogy a nők gondolatai másképp járnak a Spárban figyeltem meg miközben vásároltam. A hengeres tárgyakat a nők mindig a szalaggal párhuzamosan tették fel rá, aztán csodálkoztak, hogy az üvegek vissza gurulnak. A férfiak többségé pedig a szalagra egy negyed kört elfordítva tették fel a hengeres tárgyakat, és azok nem tudtak így visszagurulni.

A férfiak javarészt inkább a hatékonyságra fókuszálnak, a nők pedig a szépségre. A legpedánsabb egyedülálló férfi ismerősöm lakásán is katonás rendben állt minden, de amúgy a lakásának díszítései kimerültek az érmegyűjteményeiben, amelyek mint trófeák csüngtek le a falakon.

A nők pedig megszépítenek mindent egy olló és némi papír segítségével is, ha arról van szó.

Én is sirdogálhatnék, amiért 99 másik faszival kellene versenyeznem egyetlen asszony kegyeiért, de inkább nem versengek senkivel sem. Azt viszont felismertem, hogy a nőknek sem könnyű, hiszen nekik 100 ökör közül kellene kiválasztani azt az egyet, amelyik a legjobban húz és nem a saját feje után megy.

Azt is mondják a bölcsek, hogy a történelem összes nagy férfija mögött ott állt egy asszony és segített benne, hogy ne hozzon hülye döntéseket.

Lehet, hogy sokan azt gondolják, hogy egy asszony sem vinné semmire az ura nélkül, de én azt mondom, hogy egyik úr sem lenne sehol sem az asszonya nélkül.

De azért azt is le írom, hogy nem lehet általánosítani. Ráadásként ma már egy olyan korban élünk, ahol a fiatalok egy része azt sem tudja eldönteni saját magáról, hogy ő fiú-e vagy lány, pedig csak bele kellene nézni a saját alsóneműjükbe, hogy mit is találnak ott.

Nem vagyunk szentek. Mi férfiak sem vagyunk szentek, de a nők sem azok. Sőt a legtöbb szent sem szentként kezdte az életét, hanem menet közben tanulták meg, hogy mi a jó és mi a kevésbé jó.

A probléma inkább ott gyökeredzik, hogy vannak, akik csekély érzelmi intelligenciával és együttérzéssel rendelkeznek. Van aki képes fejlődni van aki pedig nem hajlandó rá. Én úgy vélem hogy a gyermekeknek akár a technika óra vagy valami más koedukált óra keretein belül kellene tanítani a helyes magatartást és hozzáállást a másik nemhez. A fiúknak a lányok tiszteletét, a lányoknak pedig amit a fiukról tudni érdemes. Én nem is engednék néhány év igazolt jegyben járás előtt esküvőre senkit, legfeljebb speciális esetekben.

De azt a férfiaknak és a nőknek is ugyanúgy meg kell tanulni, hogy ki milyet szakít, olyat szagol. És hogy ezeket a virágokat gyakran nem lehet csak úgy elhajítani mindenféle következmények nélkül, sőt csokorba gyűjtögetni sem érdemes őket.

Nézd meg Kedves Embertársam, mennyi nyilvános gondolatot váltottak ki belőlem a gondolataid!

2023. okt. 1. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!