Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ér valamit az érettségi?...

Ér valamit az érettségi? Miért nincs hozzá motivációm?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, elvégeztem egy szakmát amiben végül nem helyezkedtem el. Sima állásom van. Így, hogy itthon vagyok még szüleimmel, szépen tudok gyűjtögetni. Tisztában vagyok azzal is, hogyha a jelenlegi fizetésemmel egyedül kéne élnem, saját albérletben stb. akkor igen nehezen tudnék kijönni pénzben.

Ebből jön egy másik gondolat, ami a velem egykorúak nagy részében megvan. Külföld. Nem is csak a pénz miatt, de lássuk be fontos. Ahogyan az is, hogy majd a gyerekeim ne olyan oktatási rendszerbe kerüljenek amibe jelenleg kerülnek a magyarok. De ez az én véleményem.

Szóval folytatva az előző gondolatmenetet. Miután elvégeztem a szakmám, nekiláttam egy érettségire való felkészítőnek, felnőttképzés keretében.

Lassan közeleg az a bizonyos vizsga. De én semmit nem tanultam még, nincs motivávióm. Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy miért szeretnéd megcsinálni az érettségit, nem tudnék rá válaszolni. Lehet nem is tudom az értelmét. Lehet, hogy számomra nincs is értelme. Ez annyira frusztrál.

Azt sem tudom eldönteni, hogy jogosak-e a meglátásaim az érettségivel kapcsolatban, vagy jogtalanok.

Ez a “papír” ér valamit? (kivéve akik ezzel tudnak tovább tanulni.)

2023. szept. 14. 09:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Na van pár percem, folytatom a gondolatmenetem.

Férfiként hatványozottabb a probléma társkeresés terén.

Ha jól tudom a második vh után kezdtek el tömegesen dolgozni a nők, ami nem volt generációs szinten annyira régen.

Azaz tulajdonképpen bele van kódolva a nőkbe (és amíg ők mennek szülni, ill. sok helyen kevesebbet keresnek ugyanazért a munkáért nem is nagyon fog változni ), hogy a férfi minimum egy szinte legyen velük anyagilag, társadalmilag és iskolázottság terén.

Vagyis 8 általánossal (ha csak nem leszel jól menő vállalkozó) eléggé beszűkülnek a lehetőségeid.

Egy érettségizett nő már nem biztos, hogy elmegy veled második randira, bőven magad alatt kell majd párt keresned. Nézz körül milyen nők, milyen életkörülményekkel és intelligenciával rendelkeznek, és ha megfelel akkor nincs gond.

Javarészt azoknak nincs érettségije, akik agyban nincsenek azon a szinten, vagy a családdal vannak óriási gondok (pl. alkoholista szülők), esetleg roma származásúak.

2023. szept. 14. 13:51
 12/15 A kérdező kommentje:
Az utolsó mondat szerintem kicsit erős azért… Kicsit. :)
2023. szept. 14. 21:51
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Szociális munkát és szociálpolitikát tanultam az egyetemen, ezek voltak a fő szakok.

Sajnos tényleg az a tendecia, hogy a cigányság körében felülreprezentáltak az aluliskolázott felnőttek.

Kultúrális különbségek miatt is.

Ott egyszerűen nem fontos a tanulás.

Lenne történetem ezekről, de most nem ez a téma, nem offolom szét a kérdést.

Nagyon szegény, fehérbőrű réteg is aluliskolázott.

Nem azt mondom, hogy putri, de azért elég nagy szegénységben élnek.

De mondom nézz körül, ismerkedj meg azokkal , akik közé tartozni fogsz, járj el az ő körükbe és meglátod, hogy van-e értelme tanulni.

2023. szept. 15. 10:16
 14/15 anonim ***** válasza:
34%
Csak az az értelme az érettséginek, aki normálisan csinálja,hogy műveltebb legyen. Minden tanulásnak ez az értelme. De ha te külföldre ácsingózol, akkor ne tanuljál itthon semmit, ráadásul, ha a szakmádban sem dolgozol, akkor nincs rád szükség itthon, menj Isten hírével.
2023. szept. 16. 01:33
 15/15 A kérdező kommentje:

Hehe. Ez jó. Viszont kedves utolsó hozzászóló..

“Egy embernek egyféle rangja van csak, a jelleme.”

Kár személyeskedni. Főleg, egy olyannal akit nem ismersz.

2023. szept. 16. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!