Mihez kezdjek magammal? Miért nincs motivációm?
19 éves vagyok, idén érettségiztem. Nem vettek fel az egyetemre, emiatt hetekig rosszul voltam. Rengeteget készültem és nagyon kevesen is múlott. Augusztus óta dolgozok, és miután kijöttek a ponthatárok eldöntöttem magamban, hogy csak azért is újra meg fogom próbálni.
Holnap tudok utoljára jelentkezni emelt érettségire, de semmi nem vesz rá hogy megtegyem. Nem akarom. Nem akarok újra tanulni, nem akarok megint izgulni és ezt az egész procedúrát újrajátszani... Mindeközben ezt a munkát se szeretném örökké csinálni, számomra nem egy álom meló eladónak lenni. Mégsem szeretném újracsinálni az érettségit.
A végzős évemet nagyon rosszul éltem meg, akkor a szüleim azt mondták, hogy ha ezt így élem meg, jobb ha nem leszek egyetemista.
Lehetséges hogy 1 év alatt lelkileg fejlődök annyit hogy később jobban bírjam a stresszt?
Egy biztos, semmi sem tetszik jelenleg és mégsincs motivációm. Ez miért van? Mi a baj velem? Soha nem voltam még ilyen. Mindig egy törtető típus voltam és mindig volt motivációm leülni a popsimra és tanulni. De most... még ha csak a felvételire gondolok, akkor is görcsbe rándul a gyomrom.
Hogyan tudok ebből az állapotból kijutni?
Szerintem kiégtél és kell egy kis idő amíg kipihened a dolgot.
Pihenj kicsit, dolgozz és próbáld újra jövőre.
Szakilag pedig próbálj olyan dolog felé mozogni amit szeretsz és meg lehet élni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!