Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért hiszem azt h velem...

Miért hiszem azt h velem senki nem foglalkozna?

Figyelt kérdés
Tehát lány vagyok, es rengetegen mindjak ram h szep vagyok, ez szep es jo, visszont nekem nagyon nincs önbizalmam, ha esetleg elmennek mellettem az utcan helyes fiuk, akik nekem tetszenek automatikusan arra gondolok h "na ez ugyse allna le velem" vagy ha talok egy nagyobb tarsasagot "na tuti nem baratkoznanak velem" igazából tokre szeretethianyos vagyok, meg amugy lehet ez azert is van mert regebben volt egy olyan baratnom aki gonosz volt raadasul utalta mindenki, es mikor lattam helyes fiukat mindig mondta h "jajmar ez ugyse allna le veled" vagy ha lattunk egyutt egy nagyobb tarsasagot mondta h "jaj szerinted ezek baratkoznanak veled?" Tehat mindig ilyesmiket mondot, anyam szerint azert mert ő gondosz es bunko, azt magabol indul ki mert vele ilyen viselkedéssel tenyleg nem beszelgetne/baratkozna senki. Visszont örülnék ha valahogy ki keverednek ebbol, es nem lennenek ilyen gondolataim..
2023. ápr. 14. 11:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

"visszont nekem nagyon nincs önbizalmam"

Itt a gond, ezen kell változtatni. Ne hárítsd az egykori barátnődre, rajtad múlik, nem rajta. Ha megfogadsz egy tanácsot, fejleszd magad helyesírásban is, mert borzasztó volt ezt elolvasni..

2023. ápr. 14. 12:01
 2/11 A kérdező kommentje:
Haat Németországba tanulok első osztaly ota, de azert bocsánat igyekeztem helyesen irni.
2023. ápr. 14. 12:06
 3/11 A kérdező kommentje:
Meg amugy azt is észrevettem hogy mikor lattok egy random helyes fiut vagy baratokat csapatba, mindjart rossz erzesem van, mert automatikusan ugy gondolom h ugyse foglalkoznanak velem, es nehez ezen valtoztatni...
2023. ápr. 14. 12:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem ilyenekre kell gondolni, hogy na ő biztos szóba se állna velem, hanem szépen összeszeded magad, és aki neked szimpatikus, ahhoz szépen odamész beszélgetni, ismerkedni.
2023. ápr. 14. 12:08
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Saját magad alacsonyítod ennyire le magad. Ha így állsz a dolgokhoz, nem is fognak veled foglalkozni, mert az kívülről is látszik, hogy mennyire nem becsülöd magad. Ne legyél szürke kisegér, dolgozz az önbizalmadon.
2023. ápr. 14. 12:23
 6/11 anonim ***** válasza:
78%
Így van, szedd össze magad, és szabadulj meg a magad által kreált gátlásoktól. Ha ez nem megy, akkor beszélgess el egy pszichológussal, tényleg sokat tud segíteni. Egyébként hány éves vagy? Gondolom 13-18 között lehetsz, abban a korban jellemző az ilyesmi.
2023. ápr. 14. 14:30
 7/11 anonim ***** válasza:

A fő kérdésedre te magad adtad meg a válaszokat, csak fel is kellene dolgozni azokat tudatosan, majd tenni ellene és próbálkozni.

Nyitni önmagad és mások felé.

-önbizalom hiánya

-önképzavar

-önelfogadási blokkok

-saját meglátás, vélemény s gondolat hiány, ugyanis nagyon befolyásolható vagy, azaz a külvilág szavaira adsz nagy mértékben, ami nem egészséges

-varbális bántalmazás, önbizalom romboló rossz kapcsolatod volt

Mindezek pedig blokkokat, depit adnak számodra fejben.

Írod, hogy szépnek tartanak. De vajon te is így látod magadat?

Fura, hogy negatív dolgokat beszippantod pl "ő úgyse állna valad szóba" duma az exedtől, de a jót vajon beengeded?

Nem.

Te magadról alkotott képed valami más. Mert ha elhinnéd, hogy szép és aranyos vagy, akkor igenis megpróbálnál nyitni pl a helyes fiú felé.

Ezeket kell tudatosan helyre tenned fejben, mert mindezt olvasva önmagad blokkolója vagy.

Legfőképpen azért, mert a negatív hangokat beengedted mélyebbre, míg a pozitívak fennakadtak a szűrődön.

Kezdjed el elengedni magad.

Mindegy ki mennyire tetszik stb, szimplán kezeld emberként őket, ismerkedj velük.

Kinek mi a szép?

Naaagyon mások vagyun, de okkal.

Külső-belső változatosság miatt nem unalmas az élet, és ez a változatosság az, ami színessé tesz minket.

A külső VS ízlés - mindenkinek más a szép.

Gondolj bele, ha mindenkinek ugyanaz az arc, személyiség jönne be, nos kipusztulnánk.

Gondolj bele neked milyen külső-belső vonások jönnek be.

Majd nyisd ki elméd és nézz körbe mennyi mindenkinek mennyi más ember jön be.

Pl nekem a szőrtelen vagy kevés szőrzetű férfiak, míg barátnőmnek a jó szőrösek. (egy ideig azt hittem viccnek szánja, de amikor összejött párjával, rájöttem, hogy komolyan mondta.)

Nekem a piszébb arányos orr tetszik magamon és pasin is, a volt kollegámnak a nagy orrú nők jönnek be.

Csak az arc csontozatunk sok darabkából épül fel, azok is egyenként teljesen egyediek, arról nem is beszélve, hogy mi minden és hogyan alkotja az arcot.

A teljes testről és személyiségről nem is beszélve.

Neked lehet helyes a fiú, de lehet másoknak nem, ez igaz rám és rád is: valakiknek szépek, vonzóak vagyunk valakiknek nem.

Vannak srácok is, akik szerintem helyesek, de némelyiknek nem ez a véleménye magáról, csak elfogadta önmagát vagy nem. Stb.

Egyik modellemet rendezvényen szedtem fel, vonakodott a fotózástól és zavarban volt, az első perctől tudtam, nem volt önbizalma, de nagyon akartam, mert olyan karakter, aki passzolt a képbe.

Barátságunk alatt pedig helyre jött egy egészséges szintre az önértékelése.

Saját ízlésed alapján ítélsz és könyvelsz el másokat vagy emeled porondra őket, holott idegenként nem is ismered.

Csak tetszik, mert szépnek találod.

A tájat is láthatjuk szépnek, de benne sétálva teljesen más érzéseket kelt megannyi arculatával.

Fogadd el önmagad, csinosíts, ha úgy van kedved, sportolj, ha feszesíteni szeretnél, mert úgy jobban éreznéd magad.

Pl nekem bicótól kikerekedett a popsim rendesen és a tekerést is szeretem.

Mindegy ki mennyire tetszik vagy zavarban vagy belül, merj lépni és ismerkedni.

Idővel a gyakorlati tapasztalatok pedig felépítik benned a nyitáshoz szükséges képességeket és olyan könnyű lesz, mintha a boltban az eladótól kérdeznéd van-e x-y termék náluk.

(Mindemellett ez a képességhalmaz fontos lesz az élet minden területén. Pl állás, interjú, ügyintézés stb.)

Ha ismét olyan helyzetbe kerülsz, ahol negatívat mondogatsz magadnak, jusson eszedbe: ők is csak emberek.

Az csak egy bónusz stressz, ha valaki tetszik, azzal sincs gond. Természetes.

Ahogyan javul a belső gondolataid minősége pozitívabb irányba az a testedre, kisugárzásodra is ki fog hatni és az embereket ez a kisugárzás, belső béke vonzza.

Más a járása, tartása stb-je az embernek. A nonverbális jeleket pedig a külső szemlélő agya feldolgozza. Ahogy a tied is, ha valaki valami miatt szimpatikus vagy unszimpatikus.

Ezt erősen megtapasztaltam anno.

Ugyanúgy a szokásos saját elegánsabb ruházatban ugyanezzel az arccal, alkattal voltam, csak kis töredezettként.

Amint helyre pofoztam magamat az emberek folyamat nyitottak s nyitnak mai napig felém.

Már-már sok is nekem olykor. Introvertált magamnak való alkotó vagyok. Nem szeretem a nyüzsgést.

Viszont ezeknek a változási folyamatnak sok mindent köszönhetek.

Megválogatott baráti társaságtól a karrierig. Sok téren kihatott a belső én világa.

Az első próba/lépés mindig nehezebb, ám mindig lesz eredménye, csak merd megtenni. Idővel pedig olyan könnyed lesz, mint a levegővétel.

Hajrá csajszi! ☺️

2023. ápr. 15. 11:04
 8/11 anonim ***** válasza:

8-as. Úgyse neked szól, mint keveset olvasó ide tévedt személy.

Kérdésre tisztességes válasz alap.

2023. ápr. 15. 18:46
 9/11 anonim ***** válasza:
#9 A tisztességes válasz nem egyenlő a hasztalan és öncélú ömlengéssel, hosszas körmondatokban.
2023. ápr. 15. 18:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Egyszerű vagy, mint a faék, gyermekem.

Olvass és értelmezz, ha nem megy érdemes lenne ismételned az iskolát.

2023. ápr. 15. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!