1. Próbáld meg elengedni ezt az egészet. Mindenhonnan az dől ránk, hogy "szociálisnak" kell lennünk. Az a menő, de az az erkölcsös, a hagyományos a "családcentrikus" stb. is. Aki "jó", bármilyen mérce szerint, annak "sok barátja van".
Pedig simán lehetnek olyan helyzetek, időszakok az életben, amikor NEM erre van szükségünk.
Én 90%-át megbántam azoknak az időszakoknak, amikor barátkozni próbáltam, szociálisabb próbáltam lenni.
Azért, mert akkoriban NEM erre lett volna szükségem.
Sokkal többet kellett volna sportolnom, érdekes témákról olvasnom, jó filmeket néznem, vagy csak a saját kis belső világomat építeni.
2. Légy olyan, akivel TE is szívesen barátkoznál. Mindaddig, amíg valami külső mércének akarsz megfelelni (lásd "olyan akarok lenni akinek sok barátja van") nem fogod bevonzani az embereket. Se a barátokat, se az ellenkező nemet, de igazából a családod se fog kutyába se nézni. (Hiába mondanak bármit, a család számára is onnantól vagy igazán érdekes, ha tudsz és következetesen mersz is ELLENÜK MONDANI.) Tedd szívedre a kezed, te se tartanál menőnek, vonzónak, értékesnek olyan embert akinek az az egyetlen célja hogy megfeleljen mondacsinált elvárásoknak.
Ez lesz az igazán kemény munka, mert évekig biztos, hogy semmilyen barátod sem lesz. Időnként felbukkan 1-2 "érdeklődő", akikkel jót dumálsz, és rájössz, hogy már nem, vagy nem úgy érdekel az egész, mint előtte. Előkerülnek régi barátok is. Sokkal érdekesebb helyzetekben, mint előtte. Az ellenkező nemmel is egyre jobban fogsz boldogulni, annak ellenére, hogy nehéz lesz. Aztán, jó pár év elteltével, talán-talán lesz 1-2 ember akire barátként mernél hivatkozni.
De nem azért, mert szükséged van barátokra. Hanem mert önmagad lettél.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!