Mit tennél Te a helyemben? [magyarázat hosszú]
a magányosság és az egyedül lét mindig is végig kísérte az életem.testvéreim és én köztem jóval nagyobb a korkülönbség. a szüleim karrieristák.pl szüleim együtt élnek de édesapám amióta az eszemet tudom sosem beszélgetett velem. iszonyú rossz természete van olyan "ki ha ő nem" azt hiszem ezt a fajtát mind jol ismerjük és borzasztó idegesitő tud lenni.
van egy barátom már egy éve. iszonyu sok problémánk van. vagyis vele az ő felfogás modja gyakorlatilag az hogy pusztitja magát. drogozik. én meg mindig azon fáradozok h helyes út vonalra terelgessem őt. de semmibe vesz. szeretem őt sajnos. és azthiszem ő tesz teljesen beteggé.
néha rám jön mint pl most is h csak ülök a szobámban és arra gondolok mit tudok tenni. miért van ez az egész csak látszat. azthiszem belebetegedtem. és hogy nem lesz jó vége mert már nem birom soká.
te mit tennél a helyembe?
ezek kizártak:
-szüleimmel beszélni hogy gond van
-barátaimmal lenni (rengeteg barátom van de mostanában annyira elszigetelődtem mosolyogni sem tudok se bulizni)
-menjek el pszichologushoz => nem miattam kizárt. hanem a szüleim mondanák h nem szükséges
mit lehet tenni? azthiszem belefáradtam az egészbe.
ja és emellett tanulok.dolgozom.. háztartást vezetek. mind ezt 19 évesen.
Hát jó lenne a barátod kirúgni... Csak tudom az érzelmek erősebbek... Pedig most nincs szükséged ilyen "extra teherre"...
Pszichológushoz meg nyugodtan menj el... A szüleidnek nem is kell szólni róla. Meg egyáltalán hogy tudnák ők (vagy bárki más aki nem szakmabeli) eldönteni hogy szükséged van-e szakember segítségére vagy nincs?
köszönöm szépen a válaszod!
amúgy nem szoktam nyavjogni csak úgy érzem most jól jönne mások tanácsa mert fogalmam sincs hogyan tovább..
szoval még én sem tudom h szak ember kell-e vagy egy ember aki azt mondja "na ide figyeljé"
érted:)
de igazad van a barátomat rákéne tenni egy lapátra és jó messze dobni :D
csak sajnos eléggé szivemen viselem a sorsát.. mert jo eszű meg hát azért jó képű gyerek is nem akarom h elveszen. de azthiszem ez nem az én dolgom!
Sajnos választ adni nem tudok, de lenne egy kérdésem, ami mindig érdekelt.
Hogy lehet egy szar drogost szeretni????
szerintem nem kell ide pszichológus , egyetértek az előzőkkel azt a csávót ki kéne dobnod
viszont a barátokat nem kéne kizárnod , nem kell feltétlenül bulizni csak valaki akivel tudsz beszélni , elmenni szórakozni , rádférne szerintem
köszönöm a válaszokat!mind hasznosak voltak!
21:06 - amikor összejöttünk Ő már füvezett. de úgy gondoltam havonta 1x nem káros.később rájöttem hogy ő sajnos függő.emiatt baromi agresszív volt. aztán áprilistól-szeptemberig elértem azt h egyáltalán nem füvezett és nem is dohányzott. amióta hazament (jelenleg messze van tőlem)újra elkezdte. hazudozik nekem. és már se munkája semmi ambíciója nincs megint.tudom hogy ez vergődés csak sajnos olyan naiv vagyok hogy azt hiszem a dolgok még rendbe jöhetnek.mert amúgy semmi gond vele. de szerintem már nem szeret igazán. mert nem fogja fel h ezzel elveszíthet már egyáltalán nem motiválja.azt hiszi ha nem mondja el hogy szívót akkor én nem tudom meg.. pedig esküszöm nem kutatok utána.. csak sajnos nem vagyok hülye. és két perc alatt rájövök hol volt és kivel még igy 200 km távlatában is :)
23:08 - Azért szigetelődöm el mert a barátaim nagy része is már olyan korban van hogy építgetik a saját kis életüket. és a rohanó nagy világ részei lettek. szóval ha összeröffenés van nem éppen illene oda hogy nyavajógjak. csak örülünk egymásnak :) a legjobb barátnőmmel sajnos kicsit eltávolodtunk.. másik főiskola,szerelem blabla stb. pedig Ő neki bármit elböghetem volna.. már nem mert nem túl gyakran találkozzunk!
szüleimnek meg semmit nem lehet elmondani. mert minden hülyeség. az nem úgy van. nem ismernek engem mivel nem beszélgetünk. nem látják hogy problémáim vannak!tehát ők ez nem értik meg.. bár ez kicsit közhelyes.. de igy van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!