Ha valakit sokat vertek meg gyerekkoràban, az lehet annak a következmènye, hogy váratlan hangokra, szituàciókra megilyed?
Gyerekként sokszor megvert az apàm, órdibált velem, csúnyàn beszèlt stb... Plussz elvileg mikor anyu terhes volt velem, tőrtént anyuval vàratlan stressz helyzet, ami elvileg kihat a magzatra.
Ennek következtèben, a mai napig előfordul velem az, hogyha hírtelen zajt hallok, durranást, vagy hasonlót, pl dudàlnak, vagy megilyeztenek akkor reflex szerűen összehúzom magam. Ès a mai napig pl fèlek a fegyverektől mèg akkor is ha csak gàzfegyver. Egyszerűen nem bírom a lövès hangját.
Valamint jártam fèl évig Thai boxra, de a pàrharcoknàl nem mertem komolyabban belemenni az ütésekbe, fèltem az ütésektől a fàjtalomtól, ezen kívül az utcân vagy bàrhol, kerültem a konfliktusokat, a balhèzást. A suliban gyakran terorizàltak ès ütöttek màr meg. De hiàba voltam ideges, senkit nem tudtam megütni, ha megütöttek nem ütöttem vissza, pedig gondolatban dúrvân elintéztem volna a tàmadót.
Mindezeknek lehet az az előzmènye, hogy gyerekkoromban èrtek traumàk, és gyakran megvertek órdibàltak velem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!