Mi legyek?mérnök vagy jogász ?
Eléggé eltérő a két ág...
Melyikhez érzel affinitást?
Illetve milyen tárgyakból vagy jó?
Hát érdemes lenne tudni, hogy melyik passzol hozzád jobban, az döntő lehet. A jogász terület eléggé telítődött, legalábbis itt sokan ezt írják. Számomra meg inkább az a hátránya, hogy itthonra behatáról, külföldre a magyar jog nem sokra elég gondolom én legalábbis.
Mérnöki területen belül sem versenyképes minden szak, inkább iparág függő. Villamos És infos mérnökök vannak a top-on fizetés szempontjából, utána meg talán még a gépészek. Ezen területekre még be lehet kerülni mechatronikia mérnök végzettséggel is.
Az alábbi mérnök szakokon kívül a többi már számomra kérdéses, nehezebb jól fizető állást találni. Építő, építész, közlekedés, környezet, agrár, élelmiszer meg hasonló mérnök szakokat én nem ajánlanám senkinek. Ha fontos a pénz..
Mi annyira se ismerünk, mint a környezetedben élők.
Magadat pedig jobban kellene ismerned, mert ha helyén van az önismereted, akkor tudnád melyik passzol hozzád jobban.
A képességeid hol tudnának jobban érvényesülni.
Erre a fontos kérdésre pedig nem idegenek válasza kell, hanem a sajátod.
Mindegyikben lehet szívni, alulmaradni, de
Mindegyikben lehetsz jobb, kiemelkedőbb, ha megvannak a képességeid hozzá.
Olyan, mint a ceruza és lap.
Nálam alkotás születik, másokál pálcikaember.
Egyén, személyiség és képességek. Fontos dolgok és jó önmagaddal tisztában lenni.
Mérnök: Lediplomázol, és ha nem full értelmetlen szakon teszed ezt, akkor kezdőként is jó bért kapsz, aztán persze a fejlődésedel arányosan még magasabb lesz.
Jogász: Sokkal több szopás után lediplomázol, aztán rájössz, hogy nem tudod mit kéne kezdeni. Persze ha olyan háttered vagy kapcsolataid vannak, akkor nyert ügyed van. Egyéb esetben évekig szenvedsz minimálbérért, aztán esetleg alkalmaznak valahol. Láttam már olyat, hogy valakinek ez sikerült, de nem ez az általános példa. Ha pedig végigszenveded magad rajta sok év alatt, akkor talán elérheted egy medior mérnök bérét nettóban, aki ezt kb 2 év munkatapasztalattal érte el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!