Mennyit képes változni egy ember?
Eléggé hasonlítunk akkor :) Igazából teljesen nem kell megváltoznod. Nem mondom, hogy "hű de menő lettem" de... mondjuk azt, hogy több oldalam is lett. A csöndes, visszahúzódó énem persze megmaradt, de ha kell, bárkiért felemelem a hangom, visszaszólok, és az energia... háát, ha van, rettegjenek >:D
De ne hidd, hogy ezzel minden megváltozna körülötted. Azzal, hogy ilyen lettem se vesznek körül barátok. Őszintén, a mai világban a k.vás plázap.csák és hasonlók a divatok. Tudod, sminkmaszk, nagy cs.csök, gebe, méregdrága cuccok, bagó, pia, drog... inkább legyen kevés barátod, de ők igazán barátok, mint sok, akik otthagynak a bajban. Tapasztalat. Pont idén esett meg, hogy kettő, akikben nagyon megbíztam, otthagyott se puszi se pá egy hazugság miatt, amihez közöm se volt.
Egy ember teljesen megtud változni vagy semennyire.
Akarattól, környezettől, önbizalomról, elhatározottságról és még sok mástól függ. A lényeg, hogy igen, lehetséges !
De hogy hogyan arra neked kell rájönnöd vagy esetleg kérhetsz segitséget is, de a folyamatot neked kellesz elvégezned, mert csak akkor lesz tartós a változás.
köszönöm szépen a válaszokat és a tapasztalatokat :)
és szerintetek, ha egy ember jelleme tényleg megváltozik, az igazi változás? úgy értem, az nem csak egy maszk? nem csak másnak tetteti magát és már annyire beleélte magát a szerepbe, hogy észre sem veszi, hogy ez csak megjátszás? vagy valóban kicserélődik a személyisége?
szerintem képes kicserélődni :)
mármint én is eléggé megváltoztam az utóbbi pár évben... igazából csak jobban figyelek egyes dolgokra és jobban leszarok más dolgokat :D:D
180 fokot is akár...
a személyiségedet te választod meg...te döntöd el milyen vagy, mikor hogyan cselekszel...Ha belül tudod az elvet, akkor lehet, hogy elsőre nehezebben megy az erkölcsösség, önzetlenség, de egy idő után az válik reflexszerűvé...ha te magadon belül így döntöttél, hogy te jó leszel, akkor az nem maszk...hanem az igazi önmagad(s igazából mindenkinek erre kéne törekednie, de tévedésükben azt hiszik így jó, és azt, hogy adott a jellemük és nem lehet változtatni). tudod pont a személyige az embernek az, amit a tökélyre tud fejleszteni...kitalálhatod miért. :D
Képes vagy tehát megváltozni, méghozzá hittel...és ne értsd félre, nem pap vagyok vagy ilyesmi...de aki azt hiszi nem tud megváltozni, az is a hite miatt nem képes. Te döntesz. Segítségek vannak...én 13 éves koromban szúrtam ki ezt, egy kis idővel utána elkezdtem gyűjteni a jó tulajdonságokat...mert belül éreztem, hogy jónak lenni megéri...és, hogy őszinte legyek nem kissé...szabaddá tesz teljesen, de ehhez be kell látni egy bizonyos dolgot...mert ugye 2 énje van egy embernek...az önző, aki önnön vágyait teljesítené, és az önzetlen, aki pedig megfontoltan, igazságosan cselekszik...szóval nem árt belátni, hogy a jobbik/felsőbbrendű énünk az, amelyik a JÓ. :)
üdv és sok sikert
25/F
LastOne.Left
köszi szépen a válaszokat :)
örülök, hogy mindannyian azt mondjátok hogy lehetséges a változás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!