Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek csak bebeszélem...

Szerintetek csak bebeszélem magamnak hogy valamilyen fogyatékos vagyok vagy komolyan ez a baj velem?

Figyelt kérdés

Azzal kezdeném hogy egy nagyon önbizalom hiányos ember vagyok, magányos, mások szerint "okos, talpraesett", mégis én ezeket saját magamon máshogyan látom, ezért rohadtul rosszul esik hogy mert jó eredményeim vannak az iskolába ezért nem tartanak idiótának, viszont én teljes mértékben annak tartom magam és ezt be is tudnám bizonyítani...

Viszont mostanában olvastam pár hasonló világlátású emberek posztjait és a kommentjeikben rengeteg olyan választ láttam hogy ezt csak bebeszélik maguknak.Csakhogy én saját magamra tekintve nem teljesen tartom igaznak, hisz az életben mindenben olyan mértékben infanilis tudok lenni hogy már felcsesz hogy mivan ha tényleg valamilyen értelmi fogyatékos vagyok és ezt 100% ban is elhiszem magamról, legyen szó az írásról, beszédről igaz nem szoktam beszélgetni az emberekkel eleget(ennek is megvanak az okai, de most ebbe ne menjünk bele)

egyszerűen szókincsből kivagyok ürülve, még ezt a posztot is nehézség megírnom helyesen hogy érthető legyen.

Élőben akik nem ismernek személyesen azoknak általában azt érzem rosz benyomást keltek bennük az komunikációmmal, egy időben folyamatosan kerestem az én problémámra a választ, de egyre inkább elkeseredtem és azt gondolom magamról hogy butának születtem, szerintetek csupán az önbizalomhiány és egyéb negatív önlátás, közérzet okozhat ilyenfajta "lebutulást", az interneten több IQ tesztet is kitöltöttem amin átlagban 110 körüli pontot gyűjtötem, de volt rá példa hogy 125-re sikerült, igaz hogy ezt csak egy ingyenes IQ tesztel értem el szóval nem igazán látom az én álapotom kiváltó okának a logikáját.

2022. nov. 1. 12:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A kommunikáció egy képesség, amit ha nem fejlesztesz akkor szr leszel benne. Tekintettel arra hogy nem szívesen beszélsz másokkal, nem igazán lehetett alkalmad arra hogy tökélyre fejleszd ezt a képességedet, amit még az is hátráltat hogy az önbizalomhiány szociális helyzetekben erőteljesen visszafog. -> Ha szívesen beszélgetsz másokkal, és rendszeresen gyakorlod is a dolgot, akkor jó leszel benne, és ez egyébként így van szinte minden elsajátítható képességgel.

Az pedig hogy bizonyos helyzetben infantilisen viselkedsz, még nem tesz fogyatékossá. Gondolom itt arra gondolsz hogy bizonyos dolgokkal kapcsolatban gyerekes vagy, vagy legalábbis a normától eltérően gondolkodsz/viselkedsz. Ettől viszont maximum éretlen vagy, de nem fogyatékos.

2022. nov. 1. 13:06
 2/5 A kérdező kommentje:

1-es, erős szociális szorongásal küzdök ami hatalmas gátakat épít hogy udjam ezt a képességet fejleszteni, ráadásul agyilag is észrevettem hogy kezdek butulni, igazából ez a fő oka annak hogy "nemszívesen beszélgetek az emberekkel", csakhogy az emberekkel kapcsolatban vannak eléggé rögeszmés gondolataim pl. mindenki elutasít, hülyének néznek, rosz benyomást keltenék egy kezdeményezéskor stb.Már én magam se tudom hogy mit kezdhetnék így, járok pszichológushoz akinek igyekszek beszámolni a sebeimről, csakhogy eléggé nehezen fejezem ki őket sőt az gondolataimat, érzelmeimet is nehezen fejezem ki szavakba így nehéz feltárni a problémáim, ezzel kapcoslatban rettentően fájdalmas bármit is elmondani neki az multbéli "sérelmeimből" szóval lehetséges ez is hátráltat.

Ahoz pedig hogy nagyon infantilis vagyok még szeretném megkérdezni hogy hogyan tudnék ezen változtatni, általában akkor vagyok ilyen gyerekes főként mikor nem érzem magam rendben vagy nem tudok azonosulni az szituációhoz, ettől függetlenül sokszor még éretteben gondolkodok néhány életszituációban.

De engem nagyon tud zavarni mikor én vagyok az a tipikus bolond aki mindenen röhög mint egy ovodás és úgy is viselkedik sokszor.

Jelenleg ott tartok hogy elkezdtem nagyon vágyakozni egy társra vagyis párkapcsolatra viszont ilyen világlátással kétlem hogy egyátalán tanálnék egy hozzámvaló társat nemhogy még képes lennék kötődnivalakihez.

2022. nov. 1. 14:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Menj el az iskolapszichológushoz. mindent tárj fel előtte kendőzés nélkül, őszintén. Tudnod kell, hogy több találkozásra lesz szükséged.
2022. nov. 1. 16:32
 4/5 A kérdező kommentje:

Az válaszod nem volt valami rendkívüli és érzem benne azt hogy totál hülyének tartasz de mindegy.

Nekünk nincs iskolapszichológusunk ezért járok ahogy már leirtam klinikai szakpszichológushoz, akihez rendszeresen kéthetente járok.

Amikor feltárom kicsit is az valódi személyiségem egyszerűen "bekattanok" és minden traumám amiről beszámolok neki előhozza majdnem a sírást és az terápia után mégrosszabul érzem magam méginkább depresszív lesz a hangulatom.

Még annyi kérdésem lenne hogy az első válaszoló vagy?

2022. nov. 1. 17:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem, nem én vagyok az első válaszoló.

Viszont kellemetlenül meglepett a reakciód a válaszomra (3. válaszoló 16:32). Tudásom és sok évtizedes élettapasztalatom szerint írtam, amit írtam és eszem ágába sem volt Téged hülyének nézni. Segíteni akartam. Ha megsértettelek - elnézésed kérem, de nem érzem magam hibásnak. Minden jót!

2022. nov. 1. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!