Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan oszthatnám be az időmet?

Hogyan oszthatnám be az időmet?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nem rég kezdődött a középsuli és mostanában nincs szabad időm. (csak hétvégén, de akkor is kell tanulnom hétfőre és keddre..) Egy hobbit is tervbe vettem, hogy legyen valami amivel szívesen foglalkozok, de egyszerűen nincs rá időm, hogy belekezdjek. Annyiból áll egy napom, hogy iskolába vagyok (másik városba járok be vonattal) kb. 15:00-ig, aztán meg készülés a következő napra. Akkor már elég késő van, hogy bármibe is belekezdjek. (egy nap elég sokat tanulok, hogy belemenjen a fejembe a tananyag) Így nincs időm bármi másba is belefogni.. Hogy tudnám beosztani az időmet, hogy legyen időm kikapcsolódni és ne legyenek ilyen szürkék és egyformák a napjaim?

15/L

2010. szept. 28. 16:33
 1/7 A kérdező kommentje:
Örülnék ha mi hamarabb válaszolnátok. Köszönöm!
2010. szept. 28. 16:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem is ez volt a problémám amig a suliban végső unalmamban nem kezdtem el oda figyelni az órán. A iskola azért van h tanulj és ha figyelsz meg érted az órán és akkor otthon már csak át kell nézned ami kb 30 perc.4 es tanló vagyok azóta és többet lustálkodhatok:p

16/F

2010. szept. 28. 17:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Én figyelek de nem abba a típusba tartozom, akiknek olyan könnyen megy a tanulás.. Hiába figyelek, nem tudom ott rögtön megjegyezni a tananyagot. Bárcsak én is ilyen könnyen tanulnék...
2010. szept. 28. 17:28
 4/7 A kérdező kommentje:
De akkor még is mit tehetnék? Tényleg reménytelen a helyzet?...
2010. szept. 28. 17:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekünk van ilyen tantárgyunk a gimiben hogy "tanulás tanítása". Egy csomó hasznos módszert tanítanak, ahogy könnyebb tanulni, akkor is ha nem tudod könnyen megjegyezni az anyagot. Szerintem ha beírod Google-ba hogy "hatékony tanulás", vagy "tanulási módszerek" vagy valami ilyesmi biztos kiad valami ilyesmit. Én csak ezt tudom mondani :)

15/F

2010. szept. 28. 17:58
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! De esetleg nem tudnál te is írni pár hasznos tanácsot erről az óráról? Nagyon megköszönném! :)
2010. szept. 28. 18:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát lássuk. Van az hogy azt mondták ha nem köv. napra tanulsz hanem minden nap azt amit aznap vettetek akkor még friss az emlék az óráról és könyebb. (nem tudom nem próbáltam, mondjuk ez elmondható a többiről is :D)

Utána hogy mindent 3x kell elolvasni először elolvasod másodszor aláhúzod a kulcsszavakat amikhez kötni tudod a tanulnivalót harmadszor pedig megpróbálod memorizálni, ha kell írsz egy rövid vázlatot is.

Utána hogy valamihez rögzíted a tanultakat pl.: Hogy töriből azt tanulod hogy "Józsi" (:D) kinyirta a királyt. És te ismersz egy Józsit aki egy agresszív állat és ehhez tudod kötni erről az emberről eszedbe jut a merénylő (bocs jobb példa nem jutott eszembe :D)

Köv. hogy ne csak olvasd gondolkodj közbe hogy ez mi és hogyan és miért. És közbe ne hallgass zenét törekedj hogy csend legyen mert az ha zaj van megosztja a figyelmedet és az nem jó dolog :)

Meg hogy ne tanulj egyhuzamban sokat mert elfáradsz és akkor nem fog az agyad. Pl.: miután hazamész pihensz mondjuk fél órát aztán tanulsz de óránként minimum 10-15 perc szünetet tartasz hogy azér valamilyen szinten friss maradj.

Volt még sok de nem emlékszem mert én ezt az órát szántam arra hogy az utolsó tanácsot megfogadjam és rendszerint alszok egész órán :D De azér ami rámragadt azt átadtam remélem tudtam segíteni valamit :)

2010. szept. 28. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!