Fura kérdés! Baj hogy ha metalcoret is szeretem valamilyen szinten de mellette a power\speed metalt és thrash metált is hallgatok + acélbetétes bakancsot hordok?
Hát megmagyarázni igazán kicsit nehéz lenne
de thrash a heavy és a hardcore punk keveréke és 1980 közepén alakult ki kb a a power metal szintén heavy/speed alfaja.
A metalcore pedig újabb valamivel 1980 as évek végén alakult és a death és a heavy keveréke és azért is kérdeztem mert például én nem nagyon láttam olyan együttest amelyik metalcore-t játszanak és acélbetétesben vannak de power metalt se láttam
Valaki ezek a műfajok közül tud olyan együttest ahol valamelyik ember hord bakancsot?
Na mert ?
Kérlek válaszold meg, érdekel hogy miért:)
Power metal nem ilyen egyszerű, mivel az amerikai a thrash metalból alakult ki, idehaza az európai pedig a NWOBHM-tól és vegyítették bőségesen szimfonikus elemekkel.
Metalcore pedig nem a death és a heavy metal keverék, hanem a hardcore(punk) és a death metal keveréke elsősorban.
Amiről te beszélsz az a melodic metalcore, ami kialakult egyszer a göteborgi melodic death metalból illetve ezzel bárhuzamosan USA-ban és Angliában is megvolt a maga iránya, de a lényeg hogy a melodic death metalt(ami most lehet az angliai Carcass féle, vagy az At The Gates/In Flames/DT féle svéd)keresztezték a metalcore-ral.
Nem mellesleg Iced Earth tagjai eléggé tradicionális metal öltözködést vittek, bakanccsal meg mindennel, már ameddig egyben volt a banda.
Amúgy meg nem lehet ezt behatárolni, hogy ki mit visel. Dream Theater tagjai a 90-es években teljesen átlagos öltözetben léptek színpadra, James Labrie "idősebb" korára meg mindig feketében jár, tele van tetkóval stb. ami fiatal korában nem volt jellemző.
"Na mert ?
Kérlek válaszold meg, érdekel hogy miért:"
Mert zöld.
7-es köszi a felvilágosítást valóban sok mindent rosszul tudtam de most már legalább tudom :)
köszönöm a válaszokat.
9-es szerintem rózsaszín
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!