Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy legyek türelmesebb?

Hogy legyek türelmesebb?

Figyelt kérdés

Van egy tulajdonságom, ami rég óta előjön és igazából túlzás azt mondani hogy bűntudatom van utána, de baromi bunkó és rossz tulajdonság.

Ez pedig az, hogy bizonyos személyekkel nem tudok türelemmel bánni, pedig ők nagyon rendesek csak bizonyos tulajdonságuk kiakaszt, és egyszerűen nem tudom megállni, indulatból kitör belőlem egy szó, vagy néha mondat és csak később veszem észre szinte.

2022. aug. 29. 13:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Számolj magadban 10-ig ilyen helyzetekben, mielőtt megszólalsz. És gondold át, hogy feltétlenül kell-e, és hogy a stílusod megfelelő-e.
2022. aug. 29. 13:20
 2/15 anonim ***** válasza:
88%

"bizonyos tulajdonságuk kiakaszt"

Nem inkább bizonyos tetteik akasztanak ki? Hiszen a tulajdonságok mindig ott vannak bennünk.

Gondolj bele, hogy neked hogy esne, ha mások ugyanúgy reagálnának a te hülyeségeidre, mint ahogy te reagálsz.

Egyébként hogy jön ide a szex?...

2022. aug. 29. 13:32
 3/15 anonim ***** válasza:
82%
A kulcsszavak nem passzolnak ide
2022. aug. 29. 13:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj bele, hogy ők rendesek veled, nem akarnak idegesíteni.

Egyébként nem lehet tudni miről van szó.

2022. aug. 29. 13:44
 5/15 A kérdező kommentje:

#2 igen, van akinél ez a helyzet egyébként, de egy személynèl nem ez, aki miatt ez felmerült bennem ráadásul családtag.

Nem tehet a tulajdonságáről, ő sem tudja már miért rossz, amit csinál, nem rosszindulat csak szimplán idegesít.

#1A számolós módszer, lehet beválik kipróbálom.

#3#4 jogos, nem tudom hogy sikerült ezt így megadnom, ainomitas miatt nem írok le teljes részleteket ha nem gond.

#all köszönöm a válaszokat egyébként!

2022. aug. 29. 15:26
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én hallássérültként sokszor élek át hasonlókat. (elsőre nem értem, nincs ereje mégegyszer elmondani, fáradt, mérges, miért nem értettem meg elsőre stb)
2022. aug. 29. 15:44
 7/15 NTBS ***** válasza:
Fejleszd magad ezen a területen. Számolás, meditáció, jóga. stb.
2022. aug. 29. 15:48
 8/15 A kérdező kommentje:

#6 hoppá, bont beletaláltál ez a helyzet, de nem önmagában a hangerővel van a baj...

Egyszerűen az illető már nem nagyon érti mire célzok a beszélgetésnèl, vagy tényleg olyan szinten nem hall amivel már nem tudok mit kezdeni (üvöltök, és nem hallja, de nem is értem miért mert nálam halkabb dolgokat simán hall, csak engem nem). De nem csak nála van ez a kitöréses helyzet, lehet ha picit lassabban beszélek az hatásos lenne nála.

A többi esetben, meg a tetteik akasztanak ki, ahogy mondta is az egyik válaszoló, de amúgy sok esetben úgy érzem hogy lehet hülyeség, de bizonyos embereket az tesz boldoggá ha kitör belőlem a feszültség (engem nem zavar, 2mpig tart, viszont tényleg rettentő bunkó).

Plusz ami érdekes hogy négyszemközt nem jön ki rajtam valahogy.

2022. aug. 29. 22:28
 9/15 anonim ***** válasza:
Olyannal, aki nem hall, válassz más kommunikációs csatornát, pl. írd le, amit mondani akarsz, úgy majd érti.
2022. aug. 30. 09:57
 10/15 anonim ***** válasza:

Kérdező: sokmindentől függ ez a "meghallja-nem hallja" dolog, engem is egész életemben a hasonlókkal támadnak: "máskor amikor távolabbról szóltam akkor is meghallotta most meg közelről és ...".

Környező zajok, akkusztika, visszhang stb sokminden számít. Sőt még az is: mennyire fáradt az illető.

Olyan is van, hogy bizonyos szavak helyett az agy automatikusan mást helyettesít be, például magas hangoknál jelentős hallásveszteségűeknél. Például hallgattam egy rádióműsor ismertetését, elmondták: miről lesz szó. "Lehet, hogy ki fognak halni a fecskék" -> én pedig "kecskék"-nek értettem automatikusan és nagyon meglepődtem.

Ha a mondanivaló jelentését az ilyen magas hangrendű szavak határozzák meg, akkor nagyon nehéz ("f", "sz", "t", "p", "k" és hasonlóan magas hangrendű betűket tartalmaz)

Egyébként az ilyen problémák áthidalására gyártják (sokszor nem túl olcsón) a hallókészülékekhez a kiegészítő mikrofonokat stb.

2022. aug. 30. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!