Mit tegyek, ha mindenen stresszelek a suliban?
Meg tudnád pontosabban határozni ezek forrásait?
Pl
Határidők korlátok fojtogatnak?
Megfelelési kényszer?
Túl sokat adsz a külvilág véleményére az helyett, hogy magadat helyeznéd előre?
Introvertált vagy extrovertált vagy?
Depresszió, szorongás...
Keresd az ok-okozatokat.
Önismereted, önazonosságod és önbizalmad mennyire van helyén?
Tudom, nem hiszel benne, ennyi idősen én is tömény marhaságnak tartottam, de nézz utána a stresszkezelési technikáknak. A 4-7-8 légzés pl bárhol, bármikor két perc alatt elvégezhető, és megment téged a mellékvese kifáradásától. Mert ha az bekövetkezik, márpedig ilyen feltételek mellett be fog, csúnya jövőnek nézel elébe.
A stressz nem játék! Arra való, hgy ha találkozol a kardfogú tigrissel, el tudj előle menekülni, vagy ha minden kötél szakad, meg tudj küzdeni vele. Tehát a szimpatikus idegrendszer lép működésbe, a "harcolj, vagy menekülj" állapot. Ilyenkor csak az agyad, valamint a kar- és lábizmaid tudnak teljes erőbedobással működni, de minden szerved elégtelenül fog bazseválni. Mondom; MINDEN SZERVED! Az emésztésedtől kezdve a hormonháztartásodon keresztül az immunrendszeredig minden kárt fog szenvedni. Bele nem halsz, de az életminőséget baromira földbe fogja döngölni. És ez nem jóslás, hanem borítékolható végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!