Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi bajom lehet, és hogyan...

Mi bajom lehet, és hogyan tudnék megváltozni?

Figyelt kérdés
Van néhány dolog, ami látszólag érdekel, de úgy őszintén nem. Egyetlen olyan dolog sincs, aminek legalább az alapjait képes lennék megtanulni, olyan mélyen semmi se érdekel, hogy hosszú időt rászánjak a megtanulására. Minden ami érdekel, csak éppenhogy felszínesen érdekel csak, persze képzeletben meg nagyon vágyom rá, hogy értsek adott dolgokhoz, a valóságban meg nem érdekel annyira, hogy rávegyem magamat. Emiatt rengeteget idegeskedek, és sokszor gyötör a tudat, főleg, ha egy olyan valakivel beszélek, aki minden olyanhoz ért, amihez én is szeretnék érteni (látszólag). Egyébként valószínű, hogy ez csak azért lenne, mert magamra lennék utalva, eleve nem vagyok önálló egyáltalán (18 évesen se tudok magamnak egy szendvicset se megcsinálni, mert utálok egyedül vacakolni bármivel is), ha mondjuk egy tanár tanítana, akkor lehet, hogy más lenne, de igazából nem tudom. Sokan próbáltak már segíteni, de belém nem tudott senki se hajtóerőt varázsolni, hogy képes legyek letenni valamit az asztalra, valószínűleg erre a kérdésre se kapok hatásos választ, de azért próba-szerencse, hátha legalább a dolog pontos okát ki tudja deríteni valaki ennyi infó alapján.
2022. júl. 18. 19:57
 1/1 anonim ***** válasza:

Egyértelműen az a baj, hogy nincs mi motiváljon. Ha nem fogsz semmit sem elérni, hogy képzeld el az életed? Hogyan tervezel majd megélni? Nem aggaszt a jövőd?

Különböző oka lehet, miért nincs motivációd, és vannak olyan okok, amiken egy laikus ember tanácsai nem fognak segíteni. De mondok egy tanácsot, talán beválik. Szerintem azt kéne csinálnod, hogy elkezdesz azokkal a dolgokkal foglalkozni felszínesen, amik érdekelnek. Például ha érdekel egy nyelv, akkor tűzd ki azt célként, hogy alap fokon megtanulod, aztán abbahagyod, és belekezdesz valami másba. Ha minden jól megy, a sikerélmények és az, hogy végre csinálsz valamit, meg fogják hozni a kedved. Könnyen találhatsz majd valamit, ami be is szippant.

2022. júl. 19. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!