Kinek mi segített abban, hogy elfogadjátok és megszeressétek önmagatokat?
Nem szeretnék regényt írni, úgyhogy igyekszem tömören fogalmazni. 16 éves lány vagyok, és szerintem ez az a kor, amikor az ember minden egyes apróságot megkérdőjelez önmagával kapcsolatban, így én is. Nem vagyok valami magabiztos, emiatt pedig nagyon nehezen nyílok meg idegeneknek is például. A személyiségemmel még talán nincs is problémám, maximum ennyi, hogy elég félénken tudok viselkedni, de ezen már elkezdtem dolgozni és szerintem jó irányban haladok. Viszont a kinézetemmel egyszerűen nem tudok megbékélni, lehet ez most nagyon ellentétes kijelentés lesz, de igazából nem mondanám magam csúnyának, sőt, szerintem szép arcom van és sokszor azt gondolom, hogy a testem is jól néz ki, viszont mégis rengetegszer érzem azt, hogy nem vagyok elég jó, elég szép, elég csinos. Ez a kisugárzásomra is kihat, sokkal gátlásosabb vagyok, nincs bennem az a magabiztosság, ami kell pl. az ismerkedéshez. Tudom, hogy az esetek 90%-ában ilyenkor pszichológust ajánlanak, de én kíváncsi lennék azokra a dolgokra, amik segítettek önállóan kiépíteni az önbizalmat. Akár könyveket is szívesen olvasnék a témával kapcsolatban, ha tudtok ajánlani.
Összességében az érdekelne, hogy mik azok a dolgok, amik pozitív irányban befolyásolhatják egy személy saját magáról alkotott képét?
Ugyanis a média ennek például pont az ellentéte, szerintem manapság leginkább az interneten felállított hamis illúziók és az ezek által megemelkedett szürreális elvárások azok, amik leginkább rombolják az önbizalmat, szóval már arra is gondoltam, hogy egyszerűen csak abba kéne hagynom a közösségi oldalak használatát, viszont ennyi idősen így elég furcsa dolog lenne számomra teljesen elhatárolódni ezektől a dolgoktól. Egyéb ötleteket tudnátok adni, ami segíthet?
Realizáció évek alatt, hogy valamiben jó vagyok.
Volt 2 kapcsolatom, mindkettő toxic volt és megszenvedtem.
De sikerült összekaparni magam és túllépni, megerősödni.
Azon a ponton ahol azt éreztem senkim és semmim sincs, elhatároztam hogy ennél több értelme van az életemnek és fel kell építenem magam, de nem azt az embert akit mindenki más akarja hogy legyek.
De ezek évek alatt mentek le, segítség nélkül.
Egyszer a nullára fogsz kerülni mások miatt, aztán a te választásod lesz, hogy felállsz vagy sem.
De írhatsz privátban, ha szeretnél, szivesen adok specifikus tanácsot.
21/f
Szerintem nagyon fontos, hogy ne másokhoz viszonyítsa magát az ember, és ne is akarjon mindenkinek tetszeni, megfelelni, mert az lehetetlen.
Az is fontos, hogy az ember ne sajnálja magát, ne tekintsen magára szerencsétlenként, hanem koncentráljon arra, hogy milyen értékei vannak, mire képes, de persze arra is figyeljen oda, hogy min kell erősítenie, és gondolja át, hogy azt hogy tehetné meg. De "toporzékolni" azon, hogy miért nincs valami adottsága, miért nem megy valami elsőre, nemcsak hogy felesleges, hanem kártékony is.
Egyébként az is butaság, hogy a legszebbnek kell lenni.
Ha valamivel elégedett vagy, pl. lényegében a külsőd, akkor nem kell azon görcsölni. Lehet persze erősíteni bizonyos dolgokat, és van alap, pl. ápoltság, de órákig álldogálni a tükör előtt felesleges.
Inkább foglald el magad, irányítsd az elmédet olyan dolgokra, amik hasznosak a számodra, sportolj, csináld azt, ami örömöt ad.
Legyenek reális céljaid, aminek elérése sikerélményt nyújt, és erősíti az önbecsülésedet.
Ha jó az önbecsülésed, akkor a boldogságot is jobban megengeded magadnak, és ha boldog vagy, akkor a kisugárzásod is jobb.
A szépségnek és a kisugárzásnak egyébként nem mindig van köze egymáshoz: nagyon sok szép nő van, akinek zéró kisugárzásuk van, és legszívesebben elkerülném őket, és vannak olyan egyáltalán nem szép nők, akiknek olyan kisugárzásuk van, hogy bomlanak utánuk a pasik.
Az hogy az önmagunk szeretete az maga egy "energia" amit vagy úgy döntesz, hogy táplálsz vagy úgy hogy hagyod hogy mások határozzák megik mikor szeretheted magad és mikor nem
Az utóbbival az a gond, hogy labilis, míg az előbbi az a növekedésen alapul attól a ponttól ,hogy meghozod a döntést
Az nyilván alap emelett, hogy célokat állíts magad elé és keresd azt ami feltölt és éltet és úgy érzed ebben sikert tudsz elérni, nem azért mert ráfeszülsz, hanem mert hagyod hogy megtörténjen
Kérdezz mindig engem! :)
Addig meg: Brian Tracy Főnix szeminárium anyaga fent van youtube on. Abban van önértékelési önbizalmi rész.
Azért megnéznék rólad egy képet mennyire vagy szép. :) Magyar lányként tippre az vagy. Ha angol lennél az kemény dió lenne. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!