Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Kész vagy meghalni? Fel lehet...

Kész vagy meghalni? Fel lehet készülni a halálra? Ha eszembe jut az elmúlás olyan mint valami rémálom, pedig az az igazi valóság?

Figyelt kérdés

2022. máj. 5. 22:17
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

20.: Ok, de továbbra sem értem, hogy jön ide a fingópandás marhaság, irodalmin aztán pláne nem ilyenekről hadoválnak.

A halálhoz való viszonyom nekem drasztikusan megváltozott, de nem jó irányba, ezt írtam is korábban. Én pedig foglalkozom a témával, de erről biztosat úgyse tud senki azon kívül, hogy egyszer eljön. Nem hiszem, hogy véletlenül, a semmiből és a semmiért vagyunk itt, ahogy azt sem, hogy a semmibe mennénk. Mindenki másban hisz, és felesleges is oltogatni egymást, mert biztosat senki sem tud.

2022. máj. 6. 23:01
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
* irodalmon
2022. máj. 6. 23:01
 23/31 anonim ***** válasza:
31%
Igen, kész vagyok meghalni, mert minden napomat úgy élem, mintha az lenne az utolsó. Bármikor meghalhat bárki, és ennek tudatában nem keresem senkiben és semmiben a rosszat. Szeretnék szeretettel tele meghalni.
2022. máj. 8. 22:13
 24/31 anonim ***** válasza:
68%
Ez mekkora közhely utolsó, már bocsi...
2022. máj. 8. 22:28
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Én minden nap gondolkodok ezen. A haláltól magától nem felek, végülis , mielőtt megszülettel, talán olyasmi, tehát nagyjából semmi. Én inkább attól felek, hogy ez hogyan fog bekövetkezni . Nem szeretnek szenvedni. Mindig vigyázok, vezetni is csak akkor szoktam, ha tudom, biztosan tudok mindenre figyelni, stb. De sose tudhatja az ember. Szerintem az elmúlás magában nem rossz dolog, vagy egy alom, vagy egy új kezdete. Ezt nem tudhatjuk . De ettől ne félj szerintem :) Próbáld elvezni a jelent, ami van. Ha ezt ki élvezed, és igyekszel a jobbra, nem fog eszedbe jutni így ez a gondolat .

Nekem mindig az jár a fejemben, hogyha 90 éves lennek, agyban lennek és nem tudnék mit csinálni, mit valtoztattam volna a fiatal koromon, mit próbáltam volna ki, mit sajnaltam kipróbálni / költeni rá . És ne akkor sajnalkozzak ezen. Inkább úgy akarom látni magam, aki néz az unokait és mosolyog, mert arra gondol, hogy huuu mennyi dolog vár rájuk amit én is megtettem . És örülök, mert ez rájuk meg mind vár. Én pedig ezt tudva hunyom le majd a szemem. Valahogy így képzelem el :) Így motivál, hogy minél többet meséljek majd az unokáinknak majd cirka 50 év múlva :))

2022. máj. 9. 01:42
 26/31 anonim ***** válasza:
23%
Sírva érkeztünk és úgy is megyünk el. Már csak csak a halál miatt is jobb a reinkarnációban hinni, ad az embernek egy reménysugárt, akár létezik akár nem.
2022. máj. 11. 17:00
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
26.: Sírva megyünk el? 😮
2022. máj. 11. 17:10
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Ezert kell elérni a celjaidat.

Megnézni amit akarsz. Elmenni ahova akarsz. Elmondani mindenkinek amit szeretnél. Ne az utolsó pillanatokban legyen az,h jajj ezt még meg kellett volna tennem. Ha ezek meglesznek, késznek érzed majd a dolgot idős korodra. Boldog életet.

2022. jún. 4. 08:30
 29/31 medvegyev válasza:
49%
Amikor majd meghalunk, nem számít mit tettünk, mit értünk el, mikkel díszítettük az élet asztalát. Halál után egyszerűen nem leszünk, vége lesz minden gondolatunknak, érzésünknek. Erre felkészülni nem lehet. Mindig lesz még valami amit meg kéne tenni, de ez után nem fogjuk. A halállal végünk. Nyom nélkül, örökre.
2022. júl. 14. 22:22
 30/31 anonim ***** válasza:
29.: Hülyeség, és bizonyítani sem tudod. Ez csak a te hited.
2022. júl. 14. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!