Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Visszahúzódó csöndes vagyok...

Visszahúzódó csöndes vagyok fiú létemre. De ez miért baj?

Figyelt kérdés

Miért van az hogy sokszor velem senki nem áll szóba (nem azért mert nem akarnak, csak egyszerűen nem) habár nem vagyok beszédes típus. Aki meg bunkó, nagydumás és beképzelt, azzal meg barátkoznak annak ellenére hogy mindenki megmondja h bunkó.

Alapvetően nálam az a baj hogy egyszerűen sokszor nem is akarok beszélni mert hát :"nincs mit mondanom" vagy épp azért van ez mert a témához nem tudok hozzászólni. Alapvetően a hangom is halk, így számomra már úgy tűnik hogy kissé kiabálnom kell hogy meghalja az illető pl a folyosón v az osztályba.

De ez miért baj? Valaki már azt mondta nekem hogy velem nem lehet hülyülni, sem beszélgetni. Én azt szeretném hogy valahogy ne úgy tekintsen rám mindenki mint aki meg sem szólal, holott arról h nagyon halk a hangom nem én tehetek, mivel ezt senki sem tudja befolyásolni.

Ha csak pl 1 ember van rajtam kívül pl a folyosón akkor is a beszélgetés nagyon minimális, ha 2 vannak akkor meg elvannak ők, én meg megszoktam hogy egyedül vagyok.

Számomra ez nem nagy baj, de egyszerűen nem tudok már mit csinálni.:S

2010. szept. 16. 20:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

Én egy nagyon furcsa "eset" vagyok.

Akikkel jóban vagyok, azokkal óriásiakat tudok röhögni, meg hülyéskedni, de akit nem ismerek, vagy kevésbé, ahhoz hozzá se merek szólni. Ezen szerintem nem tudsz változtatni.

15/f

2010. szept. 16. 21:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, ha TÉGED zavar az,hogy ilyen vagy akkor változtass rajta és légy kicsit beszédesebb. Azonban ha te így ki vagy békülve magaddal és úgy érzed ez az igazi éned, akkor ne változtass. A lényeg,hogy te hogyan érzed jól magad!
2010. szept. 16. 21:43
 13/16 anonim ***** válasza:
74%
Én ugyanilyen vagyok. Nemtudom az okát, de én szeretek ilyen lenni. Nekem nem tetszik ez a mai "beszédstílus". Néha beállok a sorba, de akkor aztán...
2010. szept. 16. 21:54
 14/16 anonim ***** válasza:
26%

Ha szerinted nem baj, akkor hol a probléma?

Nyitott emberrel könnyebb, beszélgetni akkor is, ha kevésbé értékes vagy érdekes ember, mélybarátságban nem hátrány a halkság.

2010. szept. 17. 14:32
 15/16 anonim ***** válasza:

Speciel, én sem rajongok az olyan emberekért, akik csak azért locsognak, hogy hallják a hangjukat. Ha mondanivalóm van, megkeresem az arra alkalmas embert és megpróbálom tudatni vele azt, amit szándékomban áll tudatni vele. De csak azért, hogy "ne lógjak ki a sorból", nem szoktam karattyolni...

Az a lényeg, hogy ne legyél érzéketlen a külvilágra, és amikor szükségét érzed, akkor meg tudj normálisan szólalni, - nem az a lényeg, hogy milyen "zajt tudsz csapni", hanem az, hogy milyen tartalmat hordoz a mondanivalód.

2010. szept. 17. 18:37
 16/16 anonim ***** válasza:
34%

én meg lány létemre na és akkor

egyébként belefáradtam a barátkozásba, dumálásba semmi értelme, nem valószínű, hogy közülük fog kikerülni az év legjobb barátja

inkább legyél el egyedül, az még mindig jobb, mint ilyenekkel szóba elegyedni

2010. szept. 19. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!