Visszahúzódó csöndes vagyok fiú létemre. De ez miért baj?
Miért van az hogy sokszor velem senki nem áll szóba (nem azért mert nem akarnak, csak egyszerűen nem) habár nem vagyok beszédes típus. Aki meg bunkó, nagydumás és beképzelt, azzal meg barátkoznak annak ellenére hogy mindenki megmondja h bunkó.
Alapvetően nálam az a baj hogy egyszerűen sokszor nem is akarok beszélni mert hát :"nincs mit mondanom" vagy épp azért van ez mert a témához nem tudok hozzászólni. Alapvetően a hangom is halk, így számomra már úgy tűnik hogy kissé kiabálnom kell hogy meghalja az illető pl a folyosón v az osztályba.
De ez miért baj? Valaki már azt mondta nekem hogy velem nem lehet hülyülni, sem beszélgetni. Én azt szeretném hogy valahogy ne úgy tekintsen rám mindenki mint aki meg sem szólal, holott arról h nagyon halk a hangom nem én tehetek, mivel ezt senki sem tudja befolyásolni.
Ha csak pl 1 ember van rajtam kívül pl a folyosón akkor is a beszélgetés nagyon minimális, ha 2 vannak akkor meg elvannak ők, én meg megszoktam hogy egyedül vagyok.
Számomra ez nem nagy baj, de egyszerűen nem tudok már mit csinálni.:S
Addig nincs baj míg nem olyan osztályba kerülsz ahol időnként a sz*rt is kiverik belőled h beilleszkedj. Hallottam ienről. utána a gyerek beállt a "nagyokhoz"
Egyetemen is sok csendes és zárkózott ember van folyosón pl.
én is csendes vagyok de azért én tudok beilleszkedő is lenni
16/f
Egyik barátnőm is ilyen volt. Aztán annyira semmibe vették párszor, hogy átesett a ló túlsó oldalára, nagyszájú lett.
De én jobban kedveltem "csendesként".
Gyakran megesett, hogy visszakérdeztek-tök agresszívan-eladók is, hogy "mit mondasz nem értem?".
Ettől kikészült szegény.
De hát mostanában minden ordít, harsog, az embereknek magas az ingerküszöbe...
Én is ilyen tizenéves voltam, és a mai napig visszahúzódó ember vagyok, pedig már túl vagyok a harmincon is. Ne sajnáld az olyan "barátokat", akik azért nem vesznek észre, mert csendes vagy. Az igazán értékes embereket nem a harsány dumagépek vonzzák, hanem megtalálják a barátságot a csendes, halk szavú társakban is, ha azok egyébként kedvelhető személyiségek.
Való igaz, talán sokkal kevesebb barátom és kapcsolatom volt az elmúlt 20 évben, mint lehetett volna ha nagyobb a szám, de ezek legalább mind tartalmasak voltak, és többségük a mai napig töretlen ;)
Én se vagyok nagydumás, hangulatomtól függ hogy épp mennyit beszélek. Meg persze hogy mik után érdeklődik az illető akivel beszélnem "kéne". Szóval ha van téma akkor tudok beszélni ha nincs vagy nincs kedvem hozzá akkor nem beszélek...szerintem ezzel nincs semmi gond. Talán azért nem beszélsz sokat mert amiről épp a körülötted lévők beszélnek az a téma nem izgat annyira. Ez esetleg nem tűnt fel? Más ötletem nincs...
De a kérdésre válaszolva, szerintem nem baj. Miért lenne? Nem lehet mindenki nagydumás, és nem is mindig jó az.. :)
17/L
Írd le 1 sulis napod úgy tömören. h van-e különleges órátok pl gyakorlat mert ott lazábbra van engedve az ember. 1 számodra szimpatikus srác v lány csinál vmit odamész azt megkérdezel tőle ezt azt.
Én így csináltam gyakszin h odamentem a sráchoz elkértem a szerszámot amit használt utána röhögtünk párat majd kiforrott minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!