Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ez szerintetek gyengeségnek,...

Ez szerintetek gyengeségnek, hibának számit?

Figyelt kérdés

Arról van szó,hogy jelenleg olyan osztálytársaim vannak akikkel sehogysem találom meg a közös hangot és nem is érzem magam jól velük.A lányok elvannak egymással:pasizós dumák,bulis élmények,mit vásároltak,mit mondott az egyik s a másik meg ilyenek. A srácok pedig folyton csak hűlyülnek. Tanulási szempontból viszont a legtöbben falják az anyagot,elég jó iskoláról is van szó különben.

A baj az,hogy nem érzem közelnek ezeket az embereket magamhoz, sosem éreztem. Volt osztályaimba minden oké volt,de ezzel most nagyon nem passzolok össze.

A tervem a következő: várok még egy évet, mert nem akarom ilyen könnyen feladni. Megpróbálok minden erőmből valamit kihozni ebből,de ha nem sikerül akkor jövőtől átakarok iratkozni egy másik suliba. Szerintetek ez gyengeségre vall ?

Sosem hagynám itt ezt az iskolát. 4 év komoly munkájának köszönhetem, hogy itt tanulok gimnazistaként,de . . . reggel úgy érzem, hogy nem akarok felkelni, nem akarom megint ezt csinálni. Sokszor amikor vásárolok valami sulis ruhát arra gondolok: igazából miért is veszem meg ? Ki mondja, hogy " Jajj,de jól áll neked ez a blúz " vagy " húú,milyen klassz ez a táska ! " ? Alig lépek be az osztályba, de már érzem, hogy elfáradtam.

És igen, az iskola tanulásra van, de a környezet kivétel nélkül MINDIG és igen nagy mértékben formázza az embert.

Nos, mi a véleményetek ? Szerintetek én vagyok a gyenge, hogyha jövőtől itthagyom ezt az osztályt ? Egyébként nem vagyok suta vagy hülye vagy ilyesmi. Egyáltalán nem vagyok ilyen.

15/L

2010. szept. 16. 14:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Te egy mekkora egy okostojás vagy.
2010. szept. 16. 18:42
 12/19 anonim ***** válasza:

Szerintem túl komoly vagy a korodhoz képest, - úgy fest, hogy többet - és mélyebben - gondolkodsz el olyan dolgokon, amelyeken a korosztályod nem szokott komolyabban foglalkozni.

Gyanítom, hogy túl sokat vagy egyedül otthon, és kialakulóban lévő személyiségednek - egyelőre - nem találtál még olyan célt, amely komolyabban lekötne.

Próbálj meg - ÉRTELMES - célokat keresni Magadnak!

Próbálj meg - JÓZAN HATÁROK KÖZÖTT - ÉLNI, mint oly sok fiatal teszi ezt!

A tanulás nem minden, - és a házi munkákban történő részvételt ha hozzáadom ehhez, ez sem tölti ki az idődet, nem is beszélve arról, hogy az élmények azok, amik jelentős hatással lehetnek egy ember jellemének, személyiségének fejlődésére.

Ha leragadsz ott, hogy tanulás, Anyu, Apu, Otthon, Iskola, - és így tovább, ("mókuskerékben"), annak nem lehetsz nyertese. Nem lesz alkalmad megismerni- fizikai értelemben - a Világot, - a tankönyvek pedig tankönyvek. Lassan felnőtt leszel és azon kapod Magad, hogy már nincs időd fiatalkort élni, - benne vagy nyakig abban, amit sokan itt életnek hívnak.

Meg lehet kultúrált formában is ismerni a Téged körülvevő Világot, - nem kell ahhoz "punkratornak" lenni. Próbáld megkeresni azokat a csatornákat, amelyek közel állnak az érdeklődési körödhöz, - ismerd meg jobban, hogy mik övezik azt, milyen alapokon nyugszanak, mik a törvényszerűségei.

Legyen célod! -Ez a lényeg!

Nem vagyok egy "szent fazék", de én ezt gondolom Veled kapcsolatban - azok alapján, amit leírtál.

Szerintem nem az iskola váltás a megoldás, - nyilván azért iratkoztál ebbe az iskolába, mert ez adja meg azt a képzést Számodra, amelyre a későbbiekben építeni szeretnéd a jövődet. -Butaság a váltás.

2010. szept. 16. 20:14
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Basszus.....miközben olvastam, már gondoltam rá, hogy majd a válaszokban jönnek a bátorító, biztató szavak, és erre?!?....Nem semmi. Nos, magamból kiindulva, szerintem szerezz az iskolán kívülre egy baráti társaságot. Az osztályt nem te választod, a barátaidat viszont igen. Én azért megyek be az iskolába, hogy leüljek, körmöljek, felálljak és ki mennyek. Szóval szerintem átérzem a gondodat. Viszont elmenni másik iskolába, ez menekülés, de ha abban az iskolában akarod elérni a céljaidat, akkor a rossz társaság ne akadályozzon meg. Gondold át mi miatt tűnsz ki a sorból. Ha rossz dolog miatt, akkor változtass rajta. Lehet csúnya vagy, lehet buta vagy (amit kétlek), ezek egy részén lehet változtatni egy kicsit. Viszont ha pont azért tűnsz ki a tömegből mert okosabb vagy (ne arra gondolj, hogy neked hányas lett meg a másiknak hányas lett a töri dolgozata), akkor húzd ki magad, és egyszerűen nézd le őket.

A lényeg: szerezz barátokat.

2010. szept. 16. 20:18
 14/19 anonim ***** válasza:
20:14-nek teljesen igaza van, csak abból amit mondott ne azt szűrd le, hogy csapódj hozzá az első, kocsmába tartó ribanc brigádhoz. 20:18 voltam.
2010. szept. 16. 20:21
 15/19 A kérdező kommentje:
20:14,20:18- Szivből köszönöm. Ha még maradt egy olyan rész, ami nem fagyott meg belőle.
2010. szept. 16. 20:24
 16/19 anonim ***** válasza:

Bízom - őszintén - abban, hogy a Számodra legelőnyösebb "ösvényen" indulsz tovább. Sok sikert, jó egészséget kívánok!

-20:14-

2010. szept. 16. 22:05
 17/19 anonim ***** válasza:
15:10 vagyok, azért vedd figyelembe azt is amit én írtam, mert igaz.
2010. szept. 17. 07:25
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Velem is pont ez volt a helyzet!Az első két évben szabályosan szenvedtem a gimiben,mert annyira nem éreztem odavalónak magam!Én sem tudtam az osztálytársaimmal beszélni,noha én azért nem,mert ők azok a tipikus unalmas stréberek voltak!Hányszor gondoltam én is arra,hogy sulit váltok...Aztán a 3. évben valahogy megváltozott minden.Azt hiszem,érettebb lettem és megláttam bennük is az értékeket.

Idén érettségiztem és így utólag azt tudom mondani,hogy szerencse,hogy nem váltottam sulit!

Egyrészt nem biztos,hogy máshol jobban éreznéd magad!

Másrészt tedd azt,amit szeretsz és az nagyon sok erőt ad!Keress új hobbikat,űzz olyan dolgokat,amikről eddig csak álmodoztál!Ez nagyon jó érzés,és eközben új barátokra is lelhetsz!

Az iskolára meg úgy tekints,hogy egy kulcs ahhoz,hogy később jobban boldogulj az életben!

2010. szept. 17. 10:57
 19/19 Gipsz Jakab Béla válasza:
Én általánosban voltam így az osztályommal felsőben. Én lenyomtam mind a négy évet. Utólag nézve elég nagy hiba volt, de most középsuliban legalább jó osztályba kerültem. Szerintem nyugodtan menj el másik suliba, nem muszáj elcseszned a kamasz éveidet egy olyan helyen, ahol szarul érzed magad. 16/F
2010. szept. 17. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!