Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Barátnőm olyat vár el tőlem,...

Barátnőm olyat vár el tőlem, amit én nem szeretnék. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Legjobb barátnőm kitalált vmit gimi utánra és azt szeretné ,ha vele tartanék. Nos nekem teljesen más terveim vannak a jövőmre nézve de úgy tűnik számára fontosabb az,hogy őt kövessem mint a saját elképzeléseimet. Úgy hozta a sors ,hogy viszonylag szerencsés helyzetbe került és lenne helye neki külföldön egy családnál. Azt szeretné ha vele tartanék, és vagy halasztanék vagy levelőzre jelentkeznék egyetemen. Nyílván én magam is örülnék,ha velem történne ilyen mint vele, azonban én nem élnék most ezzel a lehetőséggel mivel úgy érzem, ez nem az én utam. Nagyon nem. Ő azonban egyszerűen fejébe vette,hogy vele kell tartanom és hiába próbálok utalgatni rá,hogy ez nem fog működni, hajthatatlan. Félek ,ha eljön az idő nagy sétődés/ összeveszés lesz a vége ennek. Mit tegyek? Ha egyértelműen elutasítom megsértődik, ha húzom-halasztom a dolgot akkor is. Nem tudom mi lenne a helyes ebben a helyzetben.
2010. szept. 14. 22:24
 1/6 szüszü ***** válasza:
100%
Hát ne utalgass,egyértelműen mondd meg hogy te nem ezt akarod.Ha tényleg a barátnőd akkor meg kell értenie.
2010. szept. 14. 22:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Beszélnetek mindenféleképpen kell erről.

Az viszont nem lehet indoka, hogy "Én csak jót akarok!"

-Úgy ne akarjon "jót", hogy csapot-papot ott hagyat Veled és minden nélkül, - amit alapul tudnál használni a későbbi életedben - elvárja, hogy kövesd a semmibe.

És ha összevesztek, ill. talál magának valaki mást odakint, mit kezdesz Magaddal - akár ott, akár idehaza?

Érzelmi terror szaga van ennek az egésznek, - ha van egy csöpp eszed nem mész bele ebbe!

Más!

Az ilyen ember először kér.

Később elvár.

Azután már követel.

Gondold meg, hogy meddig engeded el a gyeplőt!

2010. szept. 14. 23:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne várd meg az indulás napját, mondd el neki most, hogy te a tanulásra akarsz most koncentrálni, és igen önző dolog lenne azt várni tőled, hogy mindent elhalassz, csak azért, hogy a kedvében járj. Meg aztán, te mit csinálnál külföldön, ő tartana el mindkettőtöket, vagy hogy..? Teljesen igazad van, ha nem akarod kidobni a terveidet az ablakon, de ha jó kapcsolatban akarsz vele maradni, akkor most szólj, ne halogasd, később sem lesz könnyebb dolgod...
2010. szept. 15. 01:00
 4/6 anonim ***** válasza:
85%

2 dolog jutott eszembe:

1. fél egyedül nekivágni és ezért még arra is képes, hogy erre rávegyen. Mert ugye, baromi jól hangzik, amikor az ember kitalálja, hogy külföldre megy, csak hát, amikor megvalósul, és egyre kevesebb nap választja el attól, hogy ott álljon egy idegen város repterén bőrönddel a kezében, akkor azért elgondolkodik. És elbátortalanodik.

Ha ez a szitu, akkor az önbizalmát kell építened, miközben szépen kivonulsz ebből a helyzetből, ismételgetve, hogy te nem akarsz vele tartani, képes ezt egyedül is megcsinálni.

2. Lehet, hogy úgy érzi, igazságtalan a sorstól, hogy neki jutott ilyen lehetőség, s neked meg nem. Úgy gondolja, megfogta ezzel az isten lábát, s a legjobb barátnőjének sem kívánna mást. Ez esetben arról kell meggyőznöd, hogy te itthon is klasszul el tudod képzelni a jövődet, nem látod annyira borúsan, hogy feltétlenül külföldre kell menekülnöd. Vannak terveid is. (Lehet, hogy a szüleitől hallja ezt, hogy aki csak teheti, menjen el ebből az országból.)

Szerinted?

2010. szept. 15. 12:39
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nos igazából azt se tudja pontosan mit fog csinálni ott, csak kinn lesz- ez biztos. Kérdeztem tőle mégis mit csinálnák, dologznánk vagy tanulnánk? Nem tudja. Laknia persze lenne hol de ezen kívül semmi fix elképzelése sincs arról,hogy mit is akar ő ott. Azt mondta biztos kapnánk valamilyen munkát de én nem szeretnék takarítónőként gürizni mégha külföldről is van szó. Természetesen később én is szeretnék elhelyezkedni másik országban de ehhez az alapokat itt kell megszereznem és ő egy évvel fiatalabb nálam, tehát megteheti,hogy halaszt, én azonban már nem. Ezt már elmondtam neki, de nem érti és félek meg fog sértődni,ha tovább mondogatom. :( Lehet fél egyedül menni, nem tudom, mindenesetre megpróbálom bíztatni.

2010. szept. 15. 13:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki hogy találtál magadnak valami olyan szakmát vagy akármit amit nagy bűn lenne kihagyni ...:)
2010. szept. 19. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!