Mi történik velem?

Figyelt kérdés
Amióta elkezdtem edzeni és nőni totál "bekantattam". Nem szó szerint, de hatalmas akarok lenni és állandóan edzeni akarok.
2022. márc. 20. 16:32
 1/2 anonim ***** válasza:
88%

Függővé váltál, tesó! Ez ilyen. Bárkit be tud húzni az edzés. Valakit az izom, valakit az erő. Amikor életemben először felhúztam a 100 kilót, akkor úgy örültem, mint majom a farkának. Meséltem mindenkinek, hogy milyen rohadt kemény vagyok, én vagyok a világ legerősebb embere, én vagyok a következő Eddie Hall. Aztán majd elmúlik, majd lehiggadsz. Ne félj, előbb-utóbb megáll az a hatalmas növekedést, aztán majd reálisabban fogod látni a dolgokat.

De ez inkább az "Egészség » Mentális egészség" kategóriába tartozik. Én is ott kaptam erre vonatkozóan jó választ.

2022. márc. 20. 16:37
 2/2 anonim ***** válasza:

Songoku, te vagy az?

Na de félre a viccel!

Első válaszoló mindjárt rátapintott: Függőség

Vannak függő hajlamú emberek. Drog, alkohol, játék, gyógyszer... sorolhatnám, ezdzés.. igen. Rá lehet függeni.

A függők mentalitása neurobiológiája más, mint relatíve normál embereknél. A kábítószerek , szex, játék képes függőséget okozni. A drogoknál például tudtad, hogy nem közvetlen a drog hatóanyaga okozza a függőséget, hanem a hormonok, amik felszabadúlnak a szervezetben a cuccozás alatt.

A szerencsejátékosok az adrenalintól függenek, a drogosok pedig a felszabaduló dopamintól.

Na már most, az edzés, gyúrás, futás, úszás közben is rengeteg hormon szabadúl fel, akár csak szex közben. Ez okozza a boldogság érzést.

Az első vállaszoló kolléga szépen leírta, hogy később már nem fog ekkorát ütni a dolog. Viszont azt elfelejtette közölni, de majd meglátod, hogy ha ki hagysz majd egy-egy edzést, szarúl fogod érezni magad. Sóvárogni fogsz az edzés után tesó! Igen, ez ilyen. Ezzel nincs is gond, de ha túlzásokba esel, akkor képes lesz az edzés az életedre negatív hatást tenni. Példáúl amikor az asszony már úgy áll hozzád, mint az alkoholistához, aki minden nap a kocsmába jár sörözni.

,,Menjél csak gyúrni a haverjaiddal, sosem vagy itthon velünk"

Eljön majd a pillanat, amikor már csak BMW-ben tudsz gondolkodni és bunkó leszel a sok tesztoszterontól, de ez már egy másik történet.

Egyedűl a kis BMW-dben hajkurászod majd az egy éjszakás kalandokat, amire leesik, hogy komoly szexfüggőség is kialakúlt már nálad meg egy kis szteroidot is kellene venni, amire leesik, hogy kémiai addikció is fenyeget. Mindegy, de legalább neked lesz a legnagyobb kezed a vidéken.

Mi felénk is lakik egy csávó, akinek az volt az életcélja, hogy neki legyen a legnagyobb keze. Kicsit túlzásokba esett, aztán szerencséjére sikerült észbe kapnia. Most le van eresztve, de elég közel volt ahhoz, hogy golyót repítsen a fejébe néhány évvel ezelőtt. Bezárt a helyi konditerem és szegényem, kívűlről egy vadállat volt, de belűl ez őt úgy megviselte, hogy majdnem öngyilkos lett. Aztán pár hét pszihiátriai kényeztetés után úgy döntött, hogy inkább a horgászatot választja.

Azért jó, ha ezzel is tisztában vagy.

Tarts néha szünetet és mellé valami más hobby-t is izzits be, akkor minden rendben lesz.

2022. márc. 22. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!