Segítség? Mit tegyek?
Az a helyzet, hogy egész életemben Budapestre akartam felköltözni vidékről, de a nagymamámat egy nagyon komoly betegséggel diagnosztizálták. Ha felmegyek Pestre, beteljesítem az álmaimat is kitörök Borsod megye nyomorából, de cserbenhagyom őt. Tele van lehetőséggel Nyugat-Mo., ezért képes lehetnék jó életet teremteni magamnak. A jövőm szempontjából Budapest az ideális. Míg ha Borsodban maradok, segíthetek nagymamámon, de a jövőm befellegzett. Az álmaim, a vágyaim, minden odavész. Biztos tudjátok, mi zajlik Észak-Kelet-Mo.-on. Nyomor a köbön. És feláldozom az egyetemista éveimet is, amikor az ember igazából a legszabadabb lenne.
Beszélni szerettem volna az iskolám pszichológusával, de február 15-ig már nincs annyi idő. Le kell adni a jelentkezést az egyetemre. Valaki valami jó tanácsot tudna adni?
Bocs, de a nagymamád. Ott vannak a szüleid, stb a család. Mit tudnál neki segíteni, még ő mosolyogna kényszeredetten h ne aggódj.
Te félsz pestre menni, ennyi. Pedig nincs miért.
Sajnálom, ez jogos így, nem írtad bele a kérdésbe a részleteket.
Beszélj vele erről.
Az a baj ha halasztasz éveket, esélyes h nem fogod meglépni.
Ezt meg ő sem akarja.
Mondott valamit ő erről?
Mondd el neki, h szerettél volna pestre menni és kitörni borsodból, de így nem mered itt hagyni.
Azt fogja mondani h menj.
Ha ott is maradsz, egyetem után is tudsz munkát keresni pesten. Én is huszonévesen költöztem oda. Igaz visszatértem üzlet miatt később haza. Bulizni legjobb ott, de élni nem feltétlenül.
Bármikor felköltözhetsz Pestre. Bár én nem voltam hasra esve tőle...
A kérdést úgy tedd fel hogy mit bánnál jobban?:
Azt, ha az aki felnevelt nem számíthat rád, vagy azt ha a következő 5-10 évben nem Pesten laksz?
Pestre később is mehetsz és van levelező is.
Persze megpróbálhatod hogy a nagymamáddal együtt költözöl fel. Persze van aki ezt öreg korban nem akarja. De van akinek nem gond.
Ha a Miskolci Egyetemre fogsz járni, egyáltalán nem jelenti azt, hogy örökre ott ragadsz! Én bajai vagyok- és több bajai, budapesti ismerősöm is járt Miskolcra egyetemre és már rég nem ott élnek. Ki külföldön, ki
Budapesten, ki máshol. Én magam Szekszárdon jártam felsőoktatásra és most Budapesten élek. Semmi nem végleges, nem ragadsz ott ne félj! Igaz, hogy rég volt már, de amikor a Miskolci egyetemen, az egyetemvárosban jártam, (szarvasüzo futoversenyen egyébkén) iszonyu jo hangulata volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!