Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Segítség? Mit tegyek?

Segítség? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy egész életemben Budapestre akartam felköltözni vidékről, de a nagymamámat egy nagyon komoly betegséggel diagnosztizálták. Ha felmegyek Pestre, beteljesítem az álmaimat is kitörök Borsod megye nyomorából, de cserbenhagyom őt. Tele van lehetőséggel Nyugat-Mo., ezért képes lehetnék jó életet teremteni magamnak. A jövőm szempontjából Budapest az ideális. Míg ha Borsodban maradok, segíthetek nagymamámon, de a jövőm befellegzett. Az álmaim, a vágyaim, minden odavész. Biztos tudjátok, mi zajlik Észak-Kelet-Mo.-on. Nyomor a köbön. És feláldozom az egyetemista éveimet is, amikor az ember igazából a legszabadabb lenne.

Beszélni szerettem volna az iskolám pszichológusával, de február 15-ig már nincs annyi idő. Le kell adni a jelentkezést az egyetemre. Valaki valami jó tanácsot tudna adni?

2022. febr. 10. 22:14
 1/9 anonim ***** válasza:
36%

Bocs, de a nagymamád. Ott vannak a szüleid, stb a család. Mit tudnál neki segíteni, még ő mosolyogna kényszeredetten h ne aggódj.

Te félsz pestre menni, ennyi. Pedig nincs miért.

2022. febr. 10. 22:36
 2/9 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem félek Pestre menni. Nincsenek szüleim, mert meghaltak. A nagyszüleim neveltek fel, csak én vagyok nekik. Ráadásul ki tudja, hogy meddig láthatom, hogy mikor hal bele a betegségébe... És lehet, hogy az miattam lenne, mert elhagyom. És hogy mi tudnék neki segíteni? Mindent, mert már semmit nem tud megcsinálni szinte. Ráadásul én már 14 évesen dolgoztam, lehet, hogy ez Pesten nem szokás, de sajnos Borsodban igen.
2022. febr. 10. 22:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Sajnálom, ez jogos így, nem írtad bele a kérdésbe a részleteket.

Beszélj vele erről.

Az a baj ha halasztasz éveket, esélyes h nem fogod meglépni.

Ezt meg ő sem akarja.

Mondott valamit ő erről?

2022. febr. 10. 22:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Miskolcnak is van egy egyeteme, csak nem olyan a légkör Borsodban, mint Pesten. Sok a drogos és nagy a nyomor. Lepusztultak a házak, ráadásul a közlekedés is borzalmas állapotban van, mert 100 millió Ft-ot megvont a kormány a várostól. Még nem beszéltem vele erről, mert nem tudom, hogy kéne.
2022. febr. 10. 23:02
 5/9 A kérdező kommentje:
Ha a miskolci egyetemre jelenkezem és maradok, akkor örökre itt ragadok.
2022. febr. 10. 23:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Mondd el neki, h szerettél volna pestre menni és kitörni borsodból, de így nem mered itt hagyni.

Azt fogja mondani h menj.

Ha ott is maradsz, egyetem után is tudsz munkát keresni pesten. Én is huszonévesen költöztem oda. Igaz visszatértem üzlet miatt később haza. Bulizni legjobb ott, de élni nem feltétlenül.

2022. febr. 10. 23:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Budapest az ország leggázabb környéke. Már évek óta vidéken zajlik az élet. BP csupán megöregít, megeszi a lelked, megrág és kiköpi a maradékodat. Aki teheti már évek óta vidékre költözik Pestről. Manapság Nyugat-Magyarországon lehet élni. Pesten csupán túlélni. Ha nincs 20 milliód félretéve, akkor BP bekap, megrág és kiköp.
2022. febr. 13. 09:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Bármikor felköltözhetsz Pestre. Bár én nem voltam hasra esve tőle...

A kérdést úgy tedd fel hogy mit bánnál jobban?:

Azt, ha az aki felnevelt nem számíthat rád, vagy azt ha a következő 5-10 évben nem Pesten laksz?

Pestre később is mehetsz és van levelező is.

Persze megpróbálhatod hogy a nagymamáddal együtt költözöl fel. Persze van aki ezt öreg korban nem akarja. De van akinek nem gond.

2022. febr. 15. 22:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha a Miskolci Egyetemre fogsz járni, egyáltalán nem jelenti azt, hogy örökre ott ragadsz! Én bajai vagyok- és több bajai, budapesti ismerősöm is járt Miskolcra egyetemre és már rég nem ott élnek. Ki külföldön, ki

Budapesten, ki máshol. Én magam Szekszárdon jártam felsőoktatásra és most Budapesten élek. Semmi nem végleges, nem ragadsz ott ne félj! Igaz, hogy rég volt már, de amikor a Miskolci egyetemen, az egyetemvárosban jártam, (szarvasüzo futoversenyen egyébkén) iszonyu jo hangulata volt

2022. márc. 14. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!