Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nézi le egyik ember a...

Miért nézi le egyik ember a másikat? Miért gondolja pár ember, hogy többet ér mint a másik?

Figyelt kérdés
2007. dec. 29. 11:53
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%

Hát látod erre én is kiváncsi lennék!

Fogalmam sincs,szerintem erre "ők" sem tudnának válaszolni.

Sokat függ a neveltetésen, a baráti körön, hogy a többiek hogyan viselkednek másokkal. Mert talán ők úgy gondolkoznak, hogy jobb másokon röhögni, mint csak egy kicsit magukba szállni vagy tükörbe nézni. Állítólag ez a magaviselet gyenge jellemre vall, hát szerintem van is benne vmi.

Kicsit se érnek többet másoknál, sőt.

2007. dec. 29. 12:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen. Ez is egy embertipus, kell lenni ilyennek is, mivel mindennek megvan az ellentéte :( Nem védeni akarom őket egyátalán, engem is roppantul idegesít, és ellenzem. A közvetlen környezetmben van egy ilyen ember, "kicsit" többre tartja magát az átlagnál. Nem áll szóba olyan emberekkel, akiknek nem épp a legmegnyerőbb az öltözködése, vagy épp túlsúlyos, vagy csúnya az arca. Kevés barátja is van emiatt, sőt nem ismer senkit szinte, nem tudja magát jól érezni soha. Nem csak a külsőre utazik, hanem arra is hogy valaki inteligens legyen és tudjon vele politikáról, történelemről, tudományokról, irodalomról beszélgetni. Ha meg netalátán ő nem ért valamihez, játsza az édes naívat. :S Ő szerintem a nagy tárgyi tudása (mert tényleg elég nagy van neki) miatt viselkedik igy az emberekkel, viszont nem bírja az egyszerűbb embereket, akik pl falvakban élnek, tájszólással beszélnek, stbstb.. Lehet mégsem rendelkezik annyira nagy tudással...? Eléggé sznob, ő egy gazdag családban nőtt fel, sosem foglalkoztak vele, anyagilag meg támogatták rendesen. Gondolom ennek nagy köze van ehhhez. Egyszer megkérdeztem tőle finoman, hogy ő miért ilyen. Nem tudott rá normális választ adni, azt mondta, hogy ő felsőbbrendű, kifinomult, meg hogy mert az ilyen emberek szánalmasok. Emlékszem mielőtt ilyen durva lett, nagyon sokan cikizték és lejáratták. No comment.
2007. dec. 29. 16:15
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
azért mert az emberek általában arrogáns bunkók, és az egyik azzá teszi a másikat, mindenhol az van hogy aki szép és gazdag, az többet ér, a sok hülye meg elhiszi. és egy csomó embert aki lenéz másokat folyton megalázták régen, alacsony az önbizalmuk, ez maradt nekik, de ez nem az ő hibájuk, hanem ezé a tetves társadalomé
2007. dec. 29. 16:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Hat erre lenne egy par peldam!en vajdasagi magyar vagyok!eltem 6 evet magyarorszagon,sajnos a sors igy hozta:(

91 tol 97 ig.Pinces padlasszobas maganhazat hagytam itt akkor,NEM elvalt szulok gyerekei vagyunk mind minden masodik magyar!Elelmiszer boltba dolgoztam magyarba, volt alkalmam megismerni az embereket, a mindennapi 10 deka parizsi vasarastol kezdve stb..es ha az a 10 deka parizsi, veletlen tobb volt,hat volt szemforgatas Nem akarok senkit megbantani ,de ez nekem erdekes volt!Meg hogy leneztek bennunket,olyanok akik alberletbol alberletbe koltoztek semmiuk se volt!

Az a legnagyobb gond hogy mi magyarba szerbek voltunk!!szerbiaba meg magyarok vagyunk.

Vegul is mindenutt jo ,de legjobb itthon!!

BUEK!!!!

2007. dec. 29. 20:02
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
Na most engem lehet szidni, mert én sajnos olyan ember vagyok (tudom magamról), hogy ... nem tudom hogy leirni. nem is azt mondom, hogy jobb vagyok mindenkinél. hanem... Kezdjük az elején: Világ életemben megaláztak az általános iskolában, mminden héten apám kellett ahhoz, hogy az undorító barmokat akik NAP MINT NAP MEGALÁZTAK az egész iskola elött lerendezze őket. egy hétig rám se néte de aztán kezdődött minden előről. belefáradtam. tavaj óta középiskolába járok, és az első félévemben nagyon félénk voltam. most olyan lánnyl járok egyossztályba aki arra is képes, hogy azzal hivja fel magára a figyelmet, hogy menőzik hogy füvezik és adja a jókislányt vagdosta a kezét pengével. egyszer meiedt hozzám jött segitségért, segitettem, utánna orvoshoz jár. most nem csinálja de elviselhetetlenebb mint volt. és sajnos akaratom ellenére a többi lánnya azt vettük észre, hogy lenézünk mindenkit. de hát nincs igazunk?Pl: az öregek papolnak udvariasságról, holott nem egyszer fordult elő, hogy ők kiabálják le a babakocsis nőket, hogy elveszik a buszról a hejet stb... ami felháborító. annak ellenére, hogy mijen vagyk. NINCS OLYAN ALKALOM HOGY EGY A HEJRE RÁSZORULÓNAK NE ADNÁM ÁT A HELYET... de ha azok az öregasszonyok igy viselkednek a fiatalokkat, AKKOR MIT VÁRNAK?? nem fogjuk a seggüket kinyalni, ha látjuk, hogy velünk is ez lessz. el lehet itélni, ne miért?? azok a gyerekek akik anno megaláztak, azoknak a gyerekeknek a szülei mienek lehetnek?? hogy nevelhetik őket?? mi 8.osok voltunk azok a barmok 5.esek mégis nem mertünk a folyosóra se kimenni. késsel jöttek, ezek után megszabadultam tőlük, és most végre szabad vagyo. van egy barátom aki mindazokat az éveket segit elfelejteni, de nem megy. nem azért olyan lenéző valaki mert bunkó, hanem mert mások miatt olyanok, alkalmazkodnak. De ha ti vagy maguk végig mennek az utcán, nem azt látják amit én? arrogáns beképzelt embereket. akik elszállnak önmaguktól, mert azt hiszik jobbak. én nem vagyok jobb, TUDOM, de segitek az embereken. sok barátom nincsen de akik vannak, velük a pokolba is elmennék ha kell és ez kölcsönös.nem vagyok gazdag picsa, SŐTT...
2007. dec. 29. 20:59
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Talán azért, mert tényleg többet ér. (Meg az is lehet, hogy csak ezt gondolja. És saját szemszögéből valóban többet is ér, mint a másik. Hiszen ki lenne az, aki feláldozná az életét egy ismeretlen embertársáért?!)

Pl. én is többre tartom magam a legtöbb embernél. Megmondom őszintén (jöhet a lepontozás nyugodtan!) az emberek többségét férgeknek tartom. És ha jobban belegondolunk, tényleg azok is. Kevés közülük az, akinek az élete tényleg ér valamit. Hiába hiszi sok ember azt, hogy egyenlőek vagyunk, meg értékesek vagyunk. NEM vagyunk azok! Ez csak egy üres sallang, és aki elhiszi, az tényleg egyenlővé válik - a többi hasonló kis féreggel. Ezzel a kamu dumával pl. könnyebb vezetni az embereket. (Lásd történelem. Az ostoba tömeget sokszor az egyenlőség eszméjével vezették ... az EGYENLŐBBEK. :) )

Ezügyben javaslom Dosztojevszkijt:

"Nézzék meg, kik boldogok ezen a világon…? Pontosan azok, akik olyanok, mint az oktalan állatok, és vackor értelmükkel inkább közéjük valók. Ezek szíves örömest vállalják az életet, de pontosan olyan feltételek mellett, ahogyan az állatok élnek: esznek-isznak, fészket eszkábálnak, és utódokat nevelnek. (…) A falni, hálni, emészteni és ülni a puhán ideálja, még meglehetősen sokáig fogja vonzani az embert, de nem a magasabb rendű embert…"

2008. jan. 12. 15:37
 7/13 anonim ***** válasza:
19%

Azok az emberek nézik le a másikat,akik nem tudják mi az,ÉLNI.Akiknek anyuci és apuci még 20 évesen is a segge alá teszi a fekvőhelyét és az orraelé a kész ételt mert nemtudják mire költeni a pénzt.Nem tudják mi az szenvedni minden hónapban gürizni azért hogy ne legyen csekkelmaradás és hónap végén ne keljem számolgatni hogy mennyit költhetsz egy nap.Az ilyen elkényeztetett anyuci apuci kedvence gyerekek nem tudják hogy ez nem szégyen.Erre büszkének kéne lenni,hogy mégha megszakadok is eltartom a családom.Mert ez a kötelezségem.Ha már felnőttek lesznek a gyerekek igen támogatom őket ha szügséges de nem én tartom el.Ha már nem leszek akkor mit csinálnak?Utcára kerülnek?Áhh nevelés kérdése szerintem.Ha odahaza erre neveli a szülő a gyereket hogy röhög az emberen és azt mondja nézd a por népet szánalmasak szinte azt se tudják hogy "kicsodák".Ezek mind problémás emberek, felületesen szép az életük de szomorúak mert semmi öröm semmi izgalom, semmi nincs az életükbe és ezt érzik hogy hiányzik valami csak nem jönnek rá mi.És abból nyernek erőt hogy a másiknak fájdalmat okoznak!

üdv.(egy sokmindenen keresztül ment 16 éves lány)

2008. jan. 16. 02:16
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem az ilyen lenézős ember önmagával nincs megelégedve. A kisebbségi érzését kompenzálja ezáltal. Gondoljunk Napóleonra vagy Hitlerre.Az alacsony kisemberek hogy valahogyan kompenzálják alacsonyságukat, igazi világleigázó diktátorok lettek....
2008. febr. 2. 18:01
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó elötti válaszra irnék: 16 éves vagy!!! MIT TUDSZ?

én 18 vagyok! udom, nem sokkal több... öngyilossági kírleteken vagyok tul. igen, ÉN IS LENÉZEM AZ EMBEREKET, tudom hogy gusztustalan. de te nem ugyan azt látod?: gondolom te egy csomo vidám, udvarias, magára adó embereket látsz, de akkor te NEM Budapesten élsz. mert itt iyen emberek vannak TÖBBSÉGBEN(de áldom a kivételeket!):bunkó, ottromba, és szánalmas emberek vannak. Tisztelnem kéne az idősebbeket, tudom. de hogyha ők nem tisztelik a rászorulókat. Mert vannak emberek akik elfogadnák a segítságet. nem egyszer szegítettem babakocsis nőknem leszállni a buszról, holott ott áll melletem egy talpig izom pali, vagy csupá egy férfi. és ha meglátha hogy a nő le akar szállni, egyből megrohamoz egy másik ajtót. és ezk szerint elvárja hogy maguktól oldják meg, vagy elvárja hogy én a 46 kilómmal segítsek. de segítek. Hidd el nekem, az élet nem fenékig tejfel. annyi rosszal fogsz még találkozni az életedben hogy el sem hiszed. és te mondod, hogy mi a rossz? te se vagy külömb. én is csak egy vagyok a hangyabolyban. de az, ogy én kit nézek le, és kit nem, az csak RÁM tartozik.

2008. febr. 3. 06:52
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Ha valakinek kisebbségi komplexusa van, menőként viselkedik, és meggyőződése, hogy senki nem olyan nagy arc, mint ő. Ezzel kompenzálja a komplexusát. Ha valaki értéktelen, meggyőződése, hogy senki nem olyan értékes, mint ő, ezzel kompenzálja az elvetettségérzését. Pedig ugyanolyan porszem az univerzumban ő is, mint mi, csak ezt nem látja - vagy nem akarja látni - éppen azért, mert ahhoz kell valamilyen szintű alázatos gondolkodás.
2008. febr. 6. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!