Miért nézi le egyik ember a másikat? Miért gondolja pár ember, hogy többet ér mint a másik?
Hát látod erre én is kiváncsi lennék!
Fogalmam sincs,szerintem erre "ők" sem tudnának válaszolni.
Sokat függ a neveltetésen, a baráti körön, hogy a többiek hogyan viselkednek másokkal. Mert talán ők úgy gondolkoznak, hogy jobb másokon röhögni, mint csak egy kicsit magukba szállni vagy tükörbe nézni. Állítólag ez a magaviselet gyenge jellemre vall, hát szerintem van is benne vmi.
Kicsit se érnek többet másoknál, sőt.
Sziasztok!
Hat erre lenne egy par peldam!en vajdasagi magyar vagyok!eltem 6 evet magyarorszagon,sajnos a sors igy hozta:(
91 tol 97 ig.Pinces padlasszobas maganhazat hagytam itt akkor,NEM elvalt szulok gyerekei vagyunk mind minden masodik magyar!Elelmiszer boltba dolgoztam magyarba, volt alkalmam megismerni az embereket, a mindennapi 10 deka parizsi vasarastol kezdve stb..es ha az a 10 deka parizsi, veletlen tobb volt,hat volt szemforgatas Nem akarok senkit megbantani ,de ez nekem erdekes volt!Meg hogy leneztek bennunket,olyanok akik alberletbol alberletbe koltoztek semmiuk se volt!
Az a legnagyobb gond hogy mi magyarba szerbek voltunk!!szerbiaba meg magyarok vagyunk.
Vegul is mindenutt jo ,de legjobb itthon!!
BUEK!!!!
Talán azért, mert tényleg többet ér. (Meg az is lehet, hogy csak ezt gondolja. És saját szemszögéből valóban többet is ér, mint a másik. Hiszen ki lenne az, aki feláldozná az életét egy ismeretlen embertársáért?!)
Pl. én is többre tartom magam a legtöbb embernél. Megmondom őszintén (jöhet a lepontozás nyugodtan!) az emberek többségét férgeknek tartom. És ha jobban belegondolunk, tényleg azok is. Kevés közülük az, akinek az élete tényleg ér valamit. Hiába hiszi sok ember azt, hogy egyenlőek vagyunk, meg értékesek vagyunk. NEM vagyunk azok! Ez csak egy üres sallang, és aki elhiszi, az tényleg egyenlővé válik - a többi hasonló kis féreggel. Ezzel a kamu dumával pl. könnyebb vezetni az embereket. (Lásd történelem. Az ostoba tömeget sokszor az egyenlőség eszméjével vezették ... az EGYENLŐBBEK. :) )
Ezügyben javaslom Dosztojevszkijt:
"Nézzék meg, kik boldogok ezen a világon…? Pontosan azok, akik olyanok, mint az oktalan állatok, és vackor értelmükkel inkább közéjük valók. Ezek szíves örömest vállalják az életet, de pontosan olyan feltételek mellett, ahogyan az állatok élnek: esznek-isznak, fészket eszkábálnak, és utódokat nevelnek. (…) A falni, hálni, emészteni és ülni a puhán ideálja, még meglehetősen sokáig fogja vonzani az embert, de nem a magasabb rendű embert…"
Azok az emberek nézik le a másikat,akik nem tudják mi az,ÉLNI.Akiknek anyuci és apuci még 20 évesen is a segge alá teszi a fekvőhelyét és az orraelé a kész ételt mert nemtudják mire költeni a pénzt.Nem tudják mi az szenvedni minden hónapban gürizni azért hogy ne legyen csekkelmaradás és hónap végén ne keljem számolgatni hogy mennyit költhetsz egy nap.Az ilyen elkényeztetett anyuci apuci kedvence gyerekek nem tudják hogy ez nem szégyen.Erre büszkének kéne lenni,hogy mégha megszakadok is eltartom a családom.Mert ez a kötelezségem.Ha már felnőttek lesznek a gyerekek igen támogatom őket ha szügséges de nem én tartom el.Ha már nem leszek akkor mit csinálnak?Utcára kerülnek?Áhh nevelés kérdése szerintem.Ha odahaza erre neveli a szülő a gyereket hogy röhög az emberen és azt mondja nézd a por népet szánalmasak szinte azt se tudják hogy "kicsodák".Ezek mind problémás emberek, felületesen szép az életük de szomorúak mert semmi öröm semmi izgalom, semmi nincs az életükbe és ezt érzik hogy hiányzik valami csak nem jönnek rá mi.És abból nyernek erőt hogy a másiknak fájdalmat okoznak!
üdv.(egy sokmindenen keresztül ment 16 éves lány)
Az utolsó elötti válaszra irnék: 16 éves vagy!!! MIT TUDSZ?
én 18 vagyok! udom, nem sokkal több... öngyilossági kírleteken vagyok tul. igen, ÉN IS LENÉZEM AZ EMBEREKET, tudom hogy gusztustalan. de te nem ugyan azt látod?: gondolom te egy csomo vidám, udvarias, magára adó embereket látsz, de akkor te NEM Budapesten élsz. mert itt iyen emberek vannak TÖBBSÉGBEN(de áldom a kivételeket!):bunkó, ottromba, és szánalmas emberek vannak. Tisztelnem kéne az idősebbeket, tudom. de hogyha ők nem tisztelik a rászorulókat. Mert vannak emberek akik elfogadnák a segítságet. nem egyszer szegítettem babakocsis nőknem leszállni a buszról, holott ott áll melletem egy talpig izom pali, vagy csupá egy férfi. és ha meglátha hogy a nő le akar szállni, egyből megrohamoz egy másik ajtót. és ezk szerint elvárja hogy maguktól oldják meg, vagy elvárja hogy én a 46 kilómmal segítsek. de segítek. Hidd el nekem, az élet nem fenékig tejfel. annyi rosszal fogsz még találkozni az életedben hogy el sem hiszed. és te mondod, hogy mi a rossz? te se vagy külömb. én is csak egy vagyok a hangyabolyban. de az, ogy én kit nézek le, és kit nem, az csak RÁM tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!