Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Folyamatosan stresszelek az...

Folyamatosan stresszelek az iskolán. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Most kezdtem a gimit, és folyamatosan stresszelek miatta. Éjszakánként nem tudok aludni, a suliban egész nap görcsbe van a gyomrom, hogy mindent jó csinálok-e. Félek, hogy leégetem magam az osztálytársaim előtt. A jegyeim se valami jók, általánosban teljesen kitűnő voltam, most meg szinte mindenből négyesre állok, a fizika jegyem pedig mégrosszabb, és nem tudom, hogy mit csinálok rosszul... Alig vártam már a téli szünetet, hogy akkor majd most kicsit elengedem magam, de nem megy most is bármit csinálok lépten nyomon eszembe jut az iskola és elkezdek rajta stresszelni. Ma este megint azt álmodtam, hogy iskolában vagyok. Rettegek tőle és nem akarok visszamenni. Mit csináljak, hogy kicsit jobban érezzem magam? Hogyan tudnám jobban érezni magam a bőrömben?

2021. dec. 25. 11:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is szorongtam a középiskolában, de a jelenlegi vizsgaidőszak se stresszmentes. Mindenképp rá kellene feküdnöd az önbecsülésedre. Szerintem az a probléma, hogy túlzottan is függsz mások véleményétől. Tedd fel a kérdést: Kinek akarsz megfelelni? Miért akarsz tökéletesnek látszani?

Fontos, hogy tudj nevetni magadon, elpoénkodni a saját hibáidon. Légy tudatában a gyengeségeidnek, de ne engedd, hogy azok irányítsanak.

Okos vagy, és jól tanulsz, nagyon jók a jegyeid. Ne félj mások véleményétől. Kik ők, hogy megítéljenek téged? Ki az, aki egyáltalán elítélhet? Senki.

Próbálj meg ellazulni, elengedni mások véleményét, ne foglalkozz azzal, hogy ki mit gondol rólad, csak légy önmagad, éld a saját életedet. Ne akarj erőltetten beilleszkedni, mert így nem fog sikerülni, csak lazán.

Esetleg, ah nagyon gáz, érdemes elnézni egy pszichológushoz. Én voltam kíváncsiságból, és kiderült, hogy szorongok (aztán vége lett a giminek, és a szorongásnak is xddd). Sokat tud segíteni egy szakember.

Sok sikert, és ne feledd, hogy nagyon értékes vagy! <3

2021. dec. 25. 11:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Kinek akarsz megfelelni? Egyébként nem a jegyek határozzák meg, hogy ki vagy. Nem a jegyekért tanulsz és főleg nem azokért kell, hogy élj!

Mivel szeretnél majd foglalkozni? Tetszik valaki?

2021. dec. 25. 11:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerezz barátokat. Az sokat segítene.
2021. dec. 25. 16:06
 4/5 Senior Séf ***** válasza:

Keress stresszkezelési technikákat. Jóga, légzés, bármi, és próbáld ki, neked melyik jön be. Fontos, mert rövid időn belül kifárad a mellékveséd, és az beláthatatlan következményekkel jár.

A stressz remek dolog! Arra való, hogy túléld a kardfogú tigrissel való találkozást. Minden energia az agyad, a kar- és lábizmaid működésére összpontosul. Felületessé válik a légzés, minden idegszálad megfeszül. Túlélő üzemmódba kapcsolsz, azaz a szimpatikus idegrendszer lép életbe. Tehát remek dolog. De csak akkor, ha mindössze másodpercekig tart. Ha állandósul, a mellékvesekéreg nem győzi termelni a kortizplt (antistressz hormon), a szervek nem tudnak regenerálódni, nem jut energia a normális emésztésre, és főleg nem az immunrendszer működésére. A bolygóideg beragad, és már akkor sem tudsz paraszimpatikus idegrendszerre kapcsolni, amikor amúgy semmi okod nem lenne stresszelni. Közben a folyamatosan magas kortizolszint működésbe lépteti a gyulladáskeltő citokin jelzőmolekulákat, és gyakorlatilag a tested bármely pontján gyulladás lép fel aminek az eredetééről a dokik semmit sem fognak tudni, így ellene tenni sem tudnak. Közben a folyamatosan magas kortizolszint ellehetetleníti a melatonin működését, így aludni sem tudsz majd. A kialvatlan ember folyamatosan gyors cukrokra éhezik, ami előbb-utóbb cukorbetegséghez fog vezetni.

Tovább is van, mondjam még?

2021. dec. 26. 14:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Aggódásrombolás:

Vedd a legrosszabb eshetőséget és tegyél meg mindent ellene!

Amúgy meg vedd sorba hogy mi történhet. Ha már szembesülsz vele akkor is csökkenni fog a fenyegetés.

Ha gondolod privátban is kifejtheted.

2021. dec. 27. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!