Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen trükköket ismertek...

Milyen trükköket ismertek arra hogy észrevegyük hogy éppen álmodunk?(írok egyet)

Figyelt kérdés

Szóval arra megy ki hogy kezükbe vegyük az irányítást miközben álmodunk, mert jó móka, bár azt tapasztaltam miután rájövünk már nagyon hamar felébredünk belőle valamiért. Valahogy az öntudatosság vagy koncetráció kihúz az álomból, ugyanúgy ahogy a meditáció is úgymond kihúz az szokásos ébernléti állapotból.

Szóval a trükk..igazság szerint nem tudom ezentúl is működni fog vagy csak egyszeri alkalom volt, de biztos ismeritek hogy néha van az hogy nehezen mozgunk álmunkban, ez főleg gyakran előfordul meneküléskor, de máskor is lehet, és épp ebből jöttem rá hogy csak álom lehet, mert alig bírtam mozogni, aztán mikor ráeszméltem hogy álom, úgy döntöttem repülve folytatom az utat. Még egy másik mikor csak fekszek az ágyban, és azt hiszem ébren vagyok vagy félálomban és nem birok megmozdulni, kellemetlen érzés, de ha rájövök épp ebből hogy álomban vagyok, (csak az ágyban fekve) akkor szintén felbírok kelni, olyankor nem izomerőlködéssel kelek fel, hanem akarat segítségével, mert hiszek benne hogy ott mindent lehet, és működik is.

2021. nov. 27. 16:02
 1/3 Dzsoki ***** válasza:
A klasszikus.Megcsíped megad.Álomban,nem fáj,élőben,igen.
2021. nov. 30. 20:09
 2/3 A kérdező kommentje:
Az nem jut eszembe. Meg fájhat álomban is.
2021. nov. 30. 22:46
 3/3 anonim ***** válasza:

"A valóságteszt során az alanynak érdemes felidézni az aznapi dátumot, visszaemlékezni, milyen ruhát vett fel, mit evett, felidézni, mi vár rá még aznap. Az álmodás során valószínűleg ezekre nem vagy csak nehezen emlékszik, és azonnal rájön, hogy épp álmodik."

Amikor ébren vagy, akkor is néha tudatosítani kell magadban, hogy nem álmodsz éppen, megfigyelni a dolgokat körülötted, hogy valóságosak-e. Ha ez szokássá válik, akkor álmodban is meg fogod tenni és akkor észreveheted, hogy álmodsz. Nekem is volt már olyan, hogy rájöttem, hogy álmodok és szerettem volna alakítani a dolgokat, pl odamenni valakihez, akihez a valóságban nem merek. De általában úgy megijedtem a korlátlan lehetőségről, amit az álom ad, hogy felébredtem. Remélem egyszer sikerül tényleg tudatosan álmodni és alakítani a dolgokat, mert tök jó lehet.

2021. dec. 30. 09:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!