Mit tegyek, hogy intelligens legyek?
Én egy 19 éves fiú vagyok de nem érzem magam intelligensnek, nagyon nem. Mit tudnák tenni, hogy az legyek? Tudom, hogy tág fogalom ez, de most egy részletet megosztok. Fizika nekem olyan tantárgy, amit én nem nagyon tudok elképzelni ha mondjuk páratartalom vagy mostani esetben(nekem nagyon kínos volt, de ez most matek) az, hogy van forró gulyád, de a lapos tányérba előbb hűl ki. Amikor matek felmérőt írtam anno 3 éve amikor szakgimnáziumba kerültem mindössze 5 pontot értem el. Belülről nyilván sírtam mert akkor nem voltam annyira jó, most se vagyok szerintem jó, azóta 3 éve telt el és 11-dikes vagyok,(Voltam 0-dikba azért), de ha valamit jól be is gyakorlok, hajlamos vagyok elrontani.
Bár ez nem biztos, hogy ide tartozik, sőt tuti nem azért elmondom. A haverjaim néha kiégnek ha baromságokat mondok(normális emberi reakció mondjuk) de az azért van mert csak jönnek a szavak gondolkodás nélkül, és azt sugallja, hogy egy idióta vagyok. Nem tudom mit csináljak, hogy előbb gondolkozzak és utána beszéljek...
Meg amikor beszélgetek emberekkel, sokkalta úgy érzem, hogy intelligensebbek nálam meg minden, nyilván nem akarom másokhoz hasonlítani magamat, de kevésnek érzem a tudásom amit esetleg meg tudnák osztani valakivel. Plusz meg a kocsikhoz se értek, azt se tudom, hogy kezdjem el..
UI: Fizikából amikor a öngyújtót lefele tartottam, nem is gondoltam volna hogy megégeti az ujjam, hiába tanultam belőle, tudnom kellett volna, mert ez alap. Lehetne ennél rosszabb?
Akár dokumentumfilmet is elfogadok, csak ne legyek már ennyire ostoba.
Olvass híreket, informálódj a világról, legyél képbe hogy mi történik.
Youtubeon rengeteg főleg külföldi tartalom van, ahol információkat lehet szerezni a világ történéseiről. Olvass könyveket, szerintem az is sokat segíts. Mondnám hogy fogyassz önfejlesztő tartalmakat, de ez annyira ingoványos talaj, és könnyen bele kerülhetsz ilyen önfejlesztő pénznyelő szekták bűvkörébe, szóval lehet azokat inkább mégse. :D
Most erre a fizika dologra visszacsatolva, szerintem nem attól lesz valaki intelligens, hogy bebiflázta a Lenz-törvényt, és így fejből el tudná bárhol, bármikor mondani. :D
Sajnálom, hogy ezen kellett átmenned :'(
Sokat tanulok nyilván meg minden. Meg van egy fajta racionális gondolkodásom, de úgy érzem, hogy akivel beszélgetek szinte mintha mindenki intelligensebb lenne nálam, és ez rosszul esik. Nyilván nem mást kell nézni tudom, de azért nem hinném, hogy létezne olyan ember aki egyszer se csinálta ezt.Sikerese emberek... Hát gimis vagyok még 😅.
De megfogadom és a legjobbakat kívánom ✌.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!