Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nagyon elkényeztettek, meg...

Nagyon elkényeztettek, meg sznobnak neveltek, ezen tudok változtatni?

Figyelt kérdés
Szüleim nagyon elkényeztettek, mármint nem az, hogy megkaptam mindent, amit akartam, csak nem kellett soha semmit csinálnom, takarítás, bevásárlás, ilyesmik, eléggé hisztis is voltam, meg mindig azt mondták, hogy ne barátkozzam ezzel vagy azzal és így eléggé zárkózott is lettem. Nem vagyok közvetlen, meg vagány, de szeretnék az lenni, meg könnyen barátkozós, csak nem nagyon megy. Nem játszottam, hogy ne legyen koszos a ruhám, nem voltam benne semmi buliban, lenéztem azt, aki nem olyan gazdag, mostanában meg alig szoktam valamin nevetni. Úgy utálom magam, mert ilyen liba vagyok. Elmennék pszichológushoz, jobb lenne? Meg tudok még változni? Még csak 17 vagyok
2010. szept. 4. 21:07
 1/10 A kérdező kommentje:
Meg mi sem vagyunk gazdagok, de ilyen tök fura családom van,felsőbbrendűnek hiszik magukat sok mindenkinél, aztán ezt belém is nevelték
2010. szept. 4. 21:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
az már egy remek kezdet, hogy ezt felismerted magadban és el is ismered
2010. szept. 4. 21:19
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
őszintén? szerintem csak rajtad múlik, mindenki olyan amilyenként viselkedik, engem is úgy neveltek hogy jelenleg szentnek kellene lennem aki mindenben tökéletes stb, de egyáltalán nem vagyok olyan ahogy neveltek, olyan vagyok ahogy jólérzem magam. te is azt tedd amit akarsz, úgy viselkedj ahogy akarsz és kész.
2010. szept. 4. 21:23
 4/10 anonim válasza:
100%

Szia!

Persze, hogy meg tudsz változni! Hiszen még csak 17 éves vagy :) Ráadásul már fel is ismerted milyen hibáid vanak és mit nem szeretsz magadban. Szerintem nem feltétlenül kell elmenned pszichológushoz, próbálj tudatosan tenni a rossz szokásaid ellen, legyél nyitottabb, barátkozz, ismerkedj. Lehet most nem megy könnyen, de egy idő után feloldódnak benned a gátlások.

5/10 anonim ***** válasza:
100%

Az első lépcsőfokot már meg is tetted, felismerted a problémát és akarsz ezen változtatni.

Csak légy nyitott, barátkozz, de ne hagyd, hogy kihasználjanak. Ne pénzzel szerezz magadnak barátokat. Önzetlenül tégy másokért, vissza fogod kapni, meglátod.

A barátság is így szokott kezdődni.

Nem hiszem, hogy rögtön a pszichológusnak kéne a zsebét tömnöd, amíg van más megoldás.

6/10 A kérdező kommentje:
Én a suli pszichológusra gondoltam, sokan járnak hozzá és gondoltam, meglátogatom, csak nem vagyok nagyon beszélgetős, lehet, nem tudnék neki könnyen megnyílni. Kis önbizalom is kéne, azért nem merek beszélgetni úgy lazán senkivel, mert félek, lenéznek.
2010. szept. 4. 21:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Nagyon jó, hogy átlátod a saját helyzetedet! Ez sosem könnyű, még felnőttként sem. Szerintem menj csak a sulipszichóhoz, biztos segít elindítani!
2010. szept. 4. 22:17
 8/10 anonim válasza:
Felismerted mi a baj es jól átlátod a helyzetet. Sokat beszélgethettek veled szüleid, hogy ilyen jól tudsz elemezni dolgokat. Ezért nem vagy olyan egyszerüen kielégithetö, egyszerü szórakozások által. Nemcsak sznob, hanem igényesebb is vagy - pozitiv értelemben. Tehát idösebb észben mint a környezeted, és ez zavar. Nem vagy olyan "liba". Várnod kell egy-két évet, amig a többiek is alakulnak, vagy idösebb barátokat kell szerezned, akikben hasonlo igényességet találsz. Így felezném ki a mai helyzetedet pozitiv értelemben.
2010. szept. 4. 22:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs szükség pszichológusra. Jó, hogy felismerted a bajt, olvass önismereti könyveket, tanuld meg, mik az igazi értékek.

Az első lépés, hogy megbarátkozol a gondolattal, hogy a szüleid jót akartak rossz eszközökkel, ők sem tökéletesek, tehát a dolgok nem úgy vannak, ahogy tanították. A világ és az emberek nem olyanok, amilyennek mondták, és te sem vagy olyan. Ha ezt meg tudod emészteni, már jobb lesz. Meg kell találnod önmagadat, mert szerintem te most nem te vagy, hanem amilyennek ők látni szeretnének.

2010. szept. 4. 23:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha nem a szülővárosodban járnál egyetemre, hanem picit távoliabbakat néznél ki, akkor akár koleszben laknál, akár albiban, az új életforma, a veled egykorúak társaságában, hamar megváltoztatna. Az előadások közötti nagy, "világmegváltó" beszélgetések hatására megtanulnál nemcsak fekete-fehérben gondolkodni. Nagyon jó, hogy felismerted, hogy nem jó úton jársz, ne aggódj, meg tudsz változni! :)
2010. szept. 5. 04:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!