Irigység ellen?
Tudom hogy ez nem jó érzés, de egyszerűen azt érzem irigy vagyok a kortársaimra. Valakit eljegyez és elvesz a párja, akkor arra gondolok hogy őt a párja jobban szereti, mint engem. Ha valakinek jó munkahelye van, akkor arra irigykedek hogy neki mennyivel könnyebb neki, mint nekem.
Mások dicsekednek azzal, hogy városon milyen jó házat tudtak venni, mi a párommal nem tudunk, mert nincs elég pénzünk.
No erre mondom azt ateistaként, hogy a kereszténység mint pozitiv szellemi eszme, segíthet abba hogy egy magasabb szellemi síkra helyezd magad.
Amugy az irigység egy ősi és természetes érzés (majmoknál is megfigyelték már.)Amit te látsz az csak egy kis szelete annak az életnek amit irigyelsz. Honnan tudod hogy a gazdag ismerösöd párja mondjuk nem-e csalja meg? akkor is irigyelnéd? Az ilyen gondolatokkal nincs értelme foglalkozni, azon agyalj miképpen tehetnéd a magad, és családod életét könnyebbé :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!