Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért szenvedek egész életemben?

Miért szenvedek egész életemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kicsit hosszabb kérdés lesz, ezért kétlem, hogy bárki is végig fogja olvasni, de azért leírom...

Először is amikor megszülettem a szüleim elváltak, és a mai napig rossz a kapcsolatuk. Apám egyeltalán nem akart már engem, a 2. gyereket, egyedül anya. Apám egyeltalán nem törődik velem és a bátyámmal, ami nagyon rosszul esik, mert egy másik nőtől is lett egy gyereke az öcsém, akivel sokkal többet foglalkozik, vele él. 6-7 éves koromban kiderült egy betegségem is, ami igaz hála istennek nem annyira komoly, de emiatt leszek nagyon alacsony (154 cm). Az iskolában egy lány miatt kiközösítettek, soha sem volt senki, akire azt mondhattam igazán a barátom és mellettem van. Amikor lettek barátaim, állandóan elhagytak szó nélkül. Volt egy felvételi, amit nagyon elszúrtam, és több hónapig depressziós voltam miatta. Valamint úgy éreztem mindenki megutált miatta. Az iskolában most vannak barátaim, de nem nevezném őket annyira igazinak. Ha baj lenne, nem lennének melletem. De ez nem meglepő hiszen egész életemben egyedül voltam. Valamint annyira hiányolom a 2015-2017 - es éveket, akkor volt az, hogy én a testvérem és a 2 unokatestvérünk együtt voltunk mindig. Csak mi 4-en. Egymásnál aludtunk, ebédeltünk, játszottunk, nyaraltunk. Valószínűleg ezért ilyen szép emlék mert még mind gyerekek voltunk. Már sosem lesz semmi olyan mint régen. Mind nagyobban lettünk. 4 közül a legidősebb, az unokabáttyám, már lassan befejezi az egyetemet. Még emlékszem amikor kb 3-4 éve ünnepeltük a ballagását egy ebéddel, nagyon jó volt...

A 2. legidősebb az unokanővérem most ment el Budapestre, ő akkor kezdte a középiskolát régebben. A tesóm is lassan megy egyetemre. Én pedig nemsokára kezdem a középiskolát. Már mind elmentek a városból, vagyis a tesóm jövőre fog. Ők haladnak az élettel, elérnek dolgokat rajtam kívül. Mind a saját útjukon járnak már, én pedig egyedül maradtam. A szüleim sem értenek meg. Már valójában fogalmam sincs, hogy mit kéne tennem. Amikor végre jobban éreztem magam, egyszerre kétszer rosszabb lett mint előtte. Még akibe valaha szerelmes voltam is utál. Mindig is önbizalomhiányos voltam, utáltam magam, mindig jobbnak éreztem másokat magamnál. És most itt tartok. Úgy nézek ki mint valami előhalott. Fáradt vagyok, a szemeim ki vannak sírva, a hajamat is levágtam, vagdosom magam. Képtelen vagyok mások nélkül dönteni. Mindig csak futok mások után, ha valaki így dönt akkor megyek utána. Valójában semmire sem vagyok képes. Ennyi voltam egész életemben. Azt hiszem kezdem feladni... Mit tehetek? Semmi sem segít már...

2021. szept. 22. 17:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Fordulj pszichológushoz.
2021. szept. 22. 17:55
 2/8 anonim válasza:

Gondolj arra, hogy ez nem mindig lesz így. 10 év múlva hol képzeled el magad?

Nem kell sokat kibírni a suliban. Ha felnősz, elköltözöl, dolgozni fogsz jobb lesz minden, a magad ura leszel. A pénzedből tudsz majd olyan dolgokat csinálni ami boldoggá tesz. Kinyílik a világ előtted.

2021. szept. 23. 14:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Édesanyád melletted áll? Ő van neked, aki igazán akart téged.
2021. szept. 24. 19:03
 4/8 A kérdező kommentje:

Igen, mellettem áll. Nagyon sokat tett értem. Nagyon szeretem őt. De néha olyan mintha ő is túlságosan befolyásolni akarna. Olyan hajamnak kell lennie, mint amilyet ő akar. Mivel ennyi mindent tett értem, amikor elmentem az unokatesómmal nyaralni, úgy mint régen, viszont csak az egyik unokatesóm jött (unokanővérem) és az ő szülei. Egyszerre bűntudatot volt, hogy egyedül hagytam. Valamint miatta ez a kis nyaralás életem egyik legrosszabb emlékévé vált, mert utánunk jött valamikor és ott történt valami. Pedig úgy örültem, hogy végre megint elmegyek velük. Meg ha nem is a régi csapat szerint, hanem kevesebben, de akkor is. Valahogy minden rosszul sül el az életembe. A tesóm sem törődik velem. El van a saját világában a barátnőjével. Nem tudom mi értelme ennek így. Már tényleg nem tudom mit tegyek, de nekem ez így nem élet.

2021. szept. 24. 19:23
 5/8 anonim válasza:

Szia!

Sajnos nem foglak tudni megnyugtatni, de elmesélem az én történetemet dióhéjban, ami egy kicsit hosszabb a tiednél, tekintve, hogy én már 40 felett vagyok.

A gyermekkorom, vészesen hasonlított a tiédre, igaz az én szüleim nem váltak el, de jobb lett volna. Nekem egy öcsém van, de vele is csak mindig veszekedtünk.Baráti társaságom, úgy nagyobb utóljára 17 éves koromban volt, de igazából mintha ottse lettem volna. Emlékszem, egy szép napon, akkor voltam utolsó éves a középiskolában és tiszta 1 -sekkel kezdtem az évet, mert mindig velük voltam, egyszer csak megszakadt bennem valami. Ültem köztük, éreztem, hogy csak levegő vagyok itt. Feláltam (egy szórakozóhelyen ültünk) és egyszerűen hazasétáltam. Senki nem vette észre, hogy eljöttem. Amúgy is csak azért voltam velük, mert jobb volt mint otthon apám ordibálását hallgatni. Hazamentem, és neki álltam tanulni. Persze utána is voltak hullámvölgyek, de tényleg saját hajamnál fogva húztam ki magam. Az élet többi része ennél még csak rosszabb volt. A párkapcsolataimban mindig csak engem hagytak el.Ezt én a tanulással kompenzáltam, előbb tanár lettem, majd elvégeztem a jogot.Igaz, jogi állást azóta sem találtam, mert protekcióm sehova sincs, lévén a szüleimnek csak szakmunkásuk van, nem ismernek ilyen körökből senkit. Össze vissza tanítottam az országban is, mikor hol találtam állást. Mindezt barátok, támasz nélkül. És most mondok egy érdekeset, amit jelenlegi helyzetedben nem fogsz elhinni, de azért remélem később eszedbe jut. Jó pár évvel ezelőtt, mikor vonaton ültem, akkor is mentem tanítani egy Isten háta mögötti helyre, és egyszer csak éreztem azt a különleges érzést, amit akkor, mikor feláltam attól a bizonyos asztaltól. Valahogy az volt a lényege, hogy igen, itt ülök egy koszos vonaton, igen, utazom egy koszos kis faluba tanítani, amit utálok, de csak és kizárólag a saját erőmből vagyok itt, és szabad vagyok. Azt csinálok, amit akarok. Mondjuk, a nagy emelkedettségnek az lett a vége, hogy másnap felmondtam, mehettem haza, és majdnem két évig munkanélküli lettem.de a lényeg nem ez. Azt akarom az egésszel mondani, hogy azoknak az embereknek, mint mi, akiket valamiért mindenki kiszúr magának, utál, vagy semmibe vesz, egy idő után a harc lesz a lételeme. Nincs más út. Létezik egy tudomány, a victimológia, vagy áldozattan. Bizonyos emberek, potenciális áldozatok. Nem csak bűncselekmények áldozatai lehetnek, hanem lényegében a társadalom áldozatai.Sajnos, én is ebbe a kategóriába tartozom és lehet, hogy Te is. Jelölj ki magadnak mindig célokat. Ha nem sikerül, jelölj ki másikat. Barátok nélkül is kitűnően el lehet lenni, ez ne hátráltasson semmiben. Abba ne kapaszkodj, hogy később jobb lesz, mert sajnos nem valószínű, a lényeg, hogy ne állj meg. Ráérsz akkor megállni, ha az élet megállít. Én például, most 45 évesen egyedül nevelem a kisfiam, aki 6 éves, az én nevemen is van, mert az apjának ennyire sem számítottunk.És rohadt nehéz. De a célom jelenleg az, hogy megérjem a nagykorúságát. Ne hagy SOHA, hogy mások megállítsanak, mert egyszerűen nincs hozzá joguk.Még valami, ami egy kicsit gyakorlatiasabb tanács. Életemben egyszer kértem pszichológus tanácsát, mert azt a sok szart, amit cipeltem, már nem bírtam el és tényleg úgy gondoltam, hagyni kellene ezt az élet dolgot, mert nagyon nem jön be sajnos. Ő sok egyéb mellett, aminek nem igazán vettem hasznát, mert tudtam addig is, hogy mi a gond, azt tanácsolta, minden nap írjam le egy lapra, mi az ami aznap fájdalmat okozott nekem. Aztán tépjem szét. Nagyon bejön, de tényleg. Az egyetlen rossz benne, hogy elég sokat kell írnom:D Bocsánat, hogy ennyire hosszan fárasztottalak:)

2021. szept. 24. 21:01
 6/8 A kérdező kommentje:

Huh, köszönöm ezt a hasznos, hosszú választ. Nem önsajnálatból, de úgy érzem most nem tudom kinek elmondani ezeket a dolgokat. Egyedül anyukám és az unokanővérem, akire nővéremként tekintek. De nekik is van most elég bajuk, nem akarom őket magammal fárasztani. De ezt is éppen könnyek közepette olvasom. Végre rájöttem, hogy a bátyámnak sem jelentek semmit. A kisujját sem mozdítja értem. 5 évvel idősebb nálam, de teljesen nyugisan itthon hagyott egyedül a sötétben. A nagy programja gondolom a szokásos volt, a barátnőjével az ágyba fekszenek. Azért nem tudott éjjel a húgával maradani. Lehet így nem hangzik nagy dolognak, de nagyon fáj. Nem értem miért történik velem mindig ez. Én hibáztam volna valamit, amiért az élet ezzel büntet? Beismerem régebben nem voltam valami szent, de próbálkoztam. Próbáltam megváltozni. Olyan ember akartam lenni aki kedves és mindig mindenki számíthat rá. Mosolygós. De egy idő után leesett : én kire számíthatok? Ugyan segítek másokon aminek örülök, és nem mintha várnék viszonzást, de azt sem, hogy az legyen mint a bátyám, hogy kisujját se mozdítsa értem. Mit rontottam el? Én hidd el próbálkozom. Régebben minden teljesen jó volt az unokatesókkal. Nevettem, keveset tanultam de a legfontosabb : boldog voltam.

És most hirtelen így végződött minden. Nem tudom, hogy miért egy rakás szar az életem ennyi idősen. Köszönöm a tanácsaid, nagyon kedves tőled, hogy ennyi időt szántál rám, hogy ezt mind leírtad, de képtelen vagyok megfogadni őket. Őszintén fáj kimondani, de az egész életem arról szólt, hogy valaki másra akartam hasonlítani, mert én senki vagyok, és gyűlölöm magam. Olyan vagyok, aki a sok szar miatt mára már képtelen önállóan döntéseket hozni. Valaki aki másokat követ, sosincs saját akarata. Nincs célja, semmi. Aki csak megy mindenki után, megteszi amire kérik. Én csak ennyi voltam mindig. Kíváncsi vagyok, hogy abból a vidám, boldog kislányból aki a múltban voltam, miért lett egy ilyen lány. Már soha nem lehetek újra olyan mint akkor. Már semmi sem lesz olyan. Se én, se ők se semmi. És az bánt a legjobban, hogy 4 közül (én, bátyám, unokanővérem, unokabátyám) én szeretném valószínűleg csak ennyire visszamenni oda. Ők már valószínűleg elengedték. Saját útjuk van, amiben én nem vagyok benn.

2021. szept. 24. 21:28
 7/8 anonim válasza:
Igen, ilyen emlékeim, ha nem is sok, de nekem is vannak még a gyerekkoromból. A legrosszabb az, mikor megpróbáltam közös emlékeket felidézni, és nem emlékeztek rá. Ezek szerint, csak nekem volt fontos. Az ember elég sokat csalódik.De mindentől függetlenül, semmiben nem különböznek Tőled, sem nem jobbak, sem nem rosszabbak. Egyszerűen csak emberek, a saját örömüket keresik.Attól ne félj, hogy mindig csak mások fogják megmondani, hogy mit csinálj. Előbb-utóbb önállóan fogsz döntéseket hozni, már csak azért is, mert muszáj lesz. A középiskolás éveim nekem is maga volt a pokol.De elmúlt, ha lassan is.Mondjuk én olyan középiskolába jártam, amit utáltam, ez csak tovább rontott a dolgokon. Azt jól nézd meg majd, hogy hová szeretnél tovább tanulni, mert nagyon nem mindegy.
2021. szept. 24. 21:45
 8/8 anonim ***** válasza:
kedves kérdező, ha szeretnél valakivel beszélgetni esetleg tanácsot kérni bármi random dologra, nekem írhatsz privit. magam szerint jó tanácsadó vagyok ^^
2021. okt. 19. 20:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!