Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Én vagyok gyenge lelkű, vagy...

Én vagyok gyenge lelkű, vagy a gyerekem apja és annak családja tényleg bunkó?

Figyelt kérdés

Gyermekem édesapjának van egy nővére és egy ikertestvére (lány), anyját és mostohaapját ismerem, az apjával még nem találkoztam, mert nem békültek ki 3 éve, az unokát se látta, nem is érdeklődik felőle. Az ikertesója és annak párja nagyon bunkók, sokszor odaütnek, ahol a legjobban fáj. Az anyósom se kivétel. Akiknek el mertem mondani, hogy mi folyik ott, azok azt mondják, hogy túlreagálom.

Hosszú lenne leírni, hogy mit érzek, de példákkal akarom elmondani, (ez csak az én szemszögem, az övéké az, hogy én vagyok "nebáncsvirág"):

Anyósom: mindig beleszól a gyereknevelésembe és megkérdőjelez. Ha én valamit megtiltok a gyereknek, akkor ő azt mindig megengedi, csak azért is. Megkérdőjelezi az anyai érzéseimet, ha összeveszünk, mindig felhozza azt, hogy ezalatt a 13 hónap alatt 2x voltam buliba, és hetente 1x el szoktunk menni párommal kettesben valahová, csak mert nem vagyok a gyerekkel összenőve. Meg hogy én nem játszok 0-24-be a gyerekkel. Van foglalkozva vele, de amikor nem igényli a nevettetést, foglalkozást, akkor nem szoktam kikapni a kezéből a játékot, hanem hagyom, hagy játszon magában. Ha el tudja foglalni magát, akkor el tudja foglalni. Azt hittem, hogy a gyerekem születése után rendeződni fog a viszonyunk, és engem is teljes értékűt családtagnak tekintenek, és nemcsak egy nő leszek, aki sok lány után szült a családba egy fiú unokát.

Sógornőm (párom ikertestvére): vele az a bajom, hogy ő is folyamatosan beszólogat. Mindig mindent jobban tud, szeret belekötni az emberbe. Állandóan azzal jött mindig is, hogy én nem csinálok semmit. Ő nb1-ben futsalozik, egy héten több edzése is van, hétvégen meccse, kamionozik, és lenéz, amiért én "csak ültem az irodába, és nem csináltam semmit". Pedig a semmit tevéstől azért elég messze van, amit csináltam, de mindegy. Most is megy a szöveg, hogy nem én csinálom a háztartást, hanem ketten. Ő is beleszól a gyereknevelésbe, de ő durvábbakat beszólogat. Gyereknevelés, párkapcsolat, kinézet. Amikor bejöttek meglátogatni, akkor is beszólt a kinézetemre (2-3 héttel jöttek szülés után).

Apósom: nem tudom, hogy miért, de utáltam az álszent embereket, na és ő pont egy ilyen. Anyósom ezért is nem kedvel, mert nem bírom őt. Például hogy megcsalta az anyósomat, többször is elköltözött tőle a szeretőihez, a párommal és a sógornőimmel többet foglalkozott, mint a saját gyerekeivel, de papol a hűségről, családról, összetartozásról,nők tiszteletéről. Egyszer-kétszer beszóltam neki, az igaz, de az jogos volt. Ő mindig az én családommal jön, lenézik őket. Ha kérdezik őket, akkor nem válaszolnak, vagy csak egy-két szavas válaszokban válaszolnak. Sokszor apósom átnéz rajtuk. Öcsémmel kezet se fogott, úgy tett, mint aki nem látja.

Párom: neki is van egy ilyen hulye stílusa, ami sajnos egyre többször kijön. Ami a legtöbbször van, és a legjobban sz.rul esik, az az, amikor elmondja, hogy mennyire szeret engem, mennyire hálás, hogy én vagyok a neje, meg milyen jó, hogy velem vállalt gyereket és büszke rám, aztán meg pár nap múlva jön a szöveg, hogy nem csinálok semmit. Ha összeveszünk, akkor nem szól hozzám, sokszor durváskodik. Én ne találkozzak férfiakkal, de neki lehet több tíz lány barátnője.

Párom:

2021. szept. 9. 16:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%

Nagyon komolyan tolod! Van valaki esetleg, aki megfelel?

Lehet, ha ennyien mondják, tényleg nem csinálsz semmit?!

Te maga lehetsz a tökéletesség, ha ennyire feltűnik mindenkiben a hiba.

2021. szept. 9. 16:13
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
Miért vagy ezzel az emberrel? Úgy vágnám ki... te!
2021. szept. 9. 16:14
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
Ha még az urad szerint se csinálsz semmit, az azért elgondolkodtató, nem?
2021. szept. 9. 16:20
 4/12 anonim válasza:
42%

Nekem is ez ugrott be elsőre, hogy mindenki hülye, csak te nem?!

Nem lehet, hogy tenyleg egy kicsit magadba kellene nézned, hamár mindenkitől ezt kapod?!

2021. szept. 9. 16:28
 5/12 anonim ***** válasza:
77%

Enyhe nárcisztikus vonásokkal bőséggel ellátott család. Én nem hiszem, hogy ennek jó vége lesz. Kétlem, hogy valaha megfelelnél nekik, beleértve a párodat is.

Azt mondjuk nem tudom, hogy honnan vetted, hogy attól majd szeretni fognak ha szülsz egy gyereket. Ne haragudj, de ott cseszted el, hogy közéjük akartál tartozni, pláne így, hogy a párod is ilyesmi forma. Vagy megtanulod nem felvenni ezeket a dolgokat és képletesen szólva elküldöd őket a p.csába, vagy megszöksz.

Nyilván te sem vagy tökéletes (az 1-es és a 3-as válaszoló megnyugtatására), de a nem tökéletesség és a másokat bántás között azért van még pár szint, amit te talán nem lépsz át, ők meg nyilvánvalóan igen.

2021. szept. 9. 16:29
 6/12 anonim ***** válasza:
74%
Engem nem nem az objektív igazság érdekel, hanem az, hogy ez a nő nem boldog ebben a családban. Enyni a tény, a többi csak vélemény. Nem érzi jól magát, és nem érzi szeretve magát.
2021. szept. 9. 16:29
 7/12 anonim ***** válasza:

Anyósod tipikus anyós, aki ráadásul egy mégjobban egy megkeseredett nő. Szerintem te vagy kéznél, nem is tudod magad megvédeni, ezért próbál mindenben keresztbe tenni neked.

Apósodnak meg sógornődnek nem tudom mi lehet a baja. De ez undorító, hogy a családod lenézik meg levegőnek néznek titeket.

Viszont a férjed viselkedése a leginkább a legrosszabb.

Azért egy gyerek mellett durva lenne, ha nem csinálna semmit. Az, hogy x alkalomszor el van magába, az egy dolog, de x alkalomszor meg nem. Plusz jön a szepa, a dackorszak. Az, hogy a férje (és nem ura, mert ura annak van, aki szolga)szerint semmi a gyereknevelés, akkor maradjon ő otthon.

2021. szept. 9. 17:19
 8/12 anonim ***** válasza:
45%

Ha jól értem, anyósodéknál laktok.

Ez a problémák gyökere.

2021. szept. 9. 17:28
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Tehát neked mindenkivel bajod van, de veled nem lehet senkinek?
2021. szept. 9. 17:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Beházasodtál egy bunkó beszólogatós csaladba,( a te verziod alapjan). A ferjrd nem allitja le a csaladot, nem hatarolodik el. Mit gondoltal milyen csaladi legkor lesz?
2021. szept. 9. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!