Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy lehet valaki olyan sok...

Hogy lehet valaki olyan sok mindent letesz az asztalra?

Figyelt kérdés

P.l Frei Tamás 55 éves de szerintem amit idáig is letett az asztalra az ember feletti. Járt vagy 3-4 egyetemre, vagy 4-5 nyelven beszél, mindig csinál valamit, párhuzamosan egyszerre több dolgot is meg ha belekezd valami újba az is sikeres projekt lesz. Simán letett annyit az asztalra mint 5 másik ember. A világot tekintve sok ilyen ember van, de azért valljuk be nem az ilyen életutak a megszokottak, sőt. Most néztem vele egy interjút, ezért Őt emeltem most ki.

Én őszintén a negyedét nem tudnám elérni ennek.. itt vagyok 22 évesen, 0 Ft van a zsebemben, 1 középfokú nyelvvizsgám van de nem merek/tudok beszélni amúgy, van 2 okj-s résszakképesítésem, ebben valószínűleg sosem fogok dolgozni, illetve van egy okj-s szakmám ami kb semmire nem jó, annyi hogy tudok vele vállalkozni plusz az egyetemből van hátra még 3 évem. Mondjuk azt legalább szeretem, de rengetegen tanulják ugyan ezt a szakot és ha lesz is munkám, a 736362882. Leszek a munkaerőpiacon. Nem túl fényes kilátások. Semmiben nem vagyok tehetséges vagy jó. Azt érzem nem jutok egyről a kettőre, nem kapok meg egy diákmunkát sem lassan egy éve. Most alapból kicsit borúlátó vagyok, meg kicsit önbizalomhiányos de akkoris ez egy középszerű vagy még annak se mondható karrier/életpálya.

Egy nyelvet nem tudok megtanulni normálisan, mondjuk tárgyalóképes szintig.. próbáltam könyvből, tanárral, zenékkel, filmekkel de semmi. Azt a nyamvadt nyelvvizsgát tudtam megcsinálni csak de az nem túl sok.

Szóval, mások hogy tudnak elolvasni 300 könyvet, (mert nekem erre sincs időm, de nem tudom hogy..) beutazni a világot, külföldön tanulni, beszélni 1-2 vagy akár több nyelvet, több diplomát szerezni, vállalkozni, sikeresnek lenni?

2021. aug. 2. 02:45
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen, egyetértek. Mondjuk a gyakornoki rész nagyon nem egyszerű. Hiába vagyok még jó helyzetben, diákként, nem vesznek fel illetve a gyakornokoktól is szerintem túl sokat várnak. Legyen tapasztalata, beszéljen 1-2 nyelvet. Nagyon képben vagyok a hirdetésekkel most, és sajnos ez a helyzet. Annyian jelentkeznek, hogy meg se nézik az önéletrajzok nagy részét, interjúra be sem hívnak pedig ott tudnám megmutatni igazán magam. Az ingyen melót meg ideig óráig csinálnám, 1-2 hónapig max de akkor tényleg elvárom hogy kapjak feladatot meg tanulhassak, beleláthassak illetve hogy rugalmasak legyenek, ergó ha nekem suli van akkor a suliban leszek nem pedig a munkahelyen. Meg ne kávét főzessenek velem meg wc-t pucoltassanak, nem azért mert büdös a munka hanem mert nem takarítónak jelentkeztem másrészt ezt már tökélyre fejlesztettem és rendszeresen csinálom a háztartásomban, ezen a területen nincs hova fejlődnöm már. Viszont olyan sincs, hogy fizetetlen próbanap, jogilag ez úgy van hogyha dolgozol, akkor fizetést kapsz, ha csak egy órát dolgozol akkoris ki kell fizessenek. Mellesleg akkor miből veszek kaját, fizetem a lakhatásom? Ígyis 2021-ben 800-900 ft-os órabérek vannak. Mit lehet kapni 1000 forint alatt manapság? Semmit.. szóval megértem, hogy van ez a szamárlétra és az elején talán fontosabb a tanulás meg a tapasztalatszerzés de pénzből élünk és egyre drágább minden. 3 órát dolgoznék hogy megvegyek egy mosószert. Bár már tényleg mindent elvállalnék, csak hívnának már fel a Hr-esek!
2021. aug. 2. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!