Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kb. mikortól nem rantott le...

Kb. mikortól nem rantott le mindent a gyereketek asztalrol, polcrol?

Figyelt kérdés
16 hos es amit meglat, azert gondolkodas nelkul nyul es mar rantana is le. Ha belep egy helysegbe tulajdonkeppen elso dolga lenne mindent levenni ami elerheto (ami a foldon van az szinte nem is erdekli). Ez meg sokaig lesz igy?
2018. jan. 15. 15:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az én 5 éves kisfiam a mai napig mindent azonnal megfog. Persze, már sokkal ügyesebb, nem rántja le, ritkán tör össze valamit, vagy önt ki valamit, de szereti megfogni a dolgokat. Komoly munkába telt megtanítani Neki, hogy a boltban az árut (főleg a pékárut, gyümölcs-zöldséget, amin nincs csomagolás) nem fogdoshatja meg. Már tud uralkodni magán, de ha nem ilyen komoly a helyzet, még mindig mindent a kezébe vesz, megtapintja. Neki fontos az érintés útján történő érzékelés, a mai napig pl. birizgálja a könyökömet, imád gyurmázni, homokot szitálni az ujjai között, imádja érezni a különféle anyagok közötti különbséget. Ha mást nem zavarunl, hagyom megfogni a dolgokat. A boltban például a csomag tésztát, a konzerveket stb. nyugodtan megfoghatja.

A kislányom nem egy fogdosós fajta, soha, kicsi korában sem igazán fogdosta meg a dolgokat, sosem vett például a szájába semmit. A fiam sokáig mindent a szájába tömött. Különbözőek.

Én engedem, hogy a fiam kielégítse ezt a fajta kíváncsiságát. Ki tudja, mi lehet az oka? Művészi hajlam? Vagy bármi.

Lehet, hogy a Te gyermeked is ilyen lesz, akkor pedig igazán sosem fog leszokni róla, max. megtanulja, hogy hol miket nem fogdoshat össze.

2018. jan. 15. 16:28
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekfüggő. Enyémek másfél és 3 évesek, soha nem rántottak le semmit sehonnan.
2018. jan. 15. 16:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Fiam mindig mindent megakart fogni így jó ideig semmi dekort nem tudtam kirakni a lakásban. Talán 2-2.5 éves lehetett amikorra már megértette, hogy a díszeket nem bántjuk vagy nem szabad felnyúlni a konyha asztalra. A kislányom soha nem pakolt így, ő már 1 évesen is megértette, hogy amit dísznek rakunk ki azt ott hagyjuk, csak nézni szabad.
2018. jan. 16. 13:28
 4/4 klopusz ***** válasza:

Nem emlékszem, hogy a gyerekeim bármit is lerántottak, "megkaparintottak" volna.

Amit féltettem a mancsaiktól, olyan helyre raktam, ahol nem érték el.

2018. jan. 18. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!