Vajon emiatt lehet?
Volt egy ikertestvérem, aki még születésünk előtt meghalt.
Sajnos nincs más testvérem. Amikor szóba kerül a testvér téma, úgy érzem, szégyellnem kell magam amiatt, mert nekem nincs. Úgy érzem, mások megvetnek emiatt, és gyűlölöm, ha azt mondják, hogy "egyke" vagyok. Lehetséges, hogy ez amiatt van, mert azt hiszem, hogy én tehetek a haláláról? Elvileg létezik ilyen, hogy az ember magát hibáztatja emiatt. Vagy ha nem ez lehet az oka, akkor vajon mi? Mi miatt érezhetnek így?
olvasd el ezt a könyvet
amúgy nem, nem gond ha valakinek nincs tesója.
akinek nincs az szeretne, akinek van az meg nem szeretne.
ha nagyon nem tudod feldolgozni akkor menj egy dokihoz
Csak te tudhatod, hogy miért érzed azt amit. Mivel az érzések mindenkinek sajátjai. Azt hiszed, hogy te tehetsz róla? Mert ha igen, akkor tényleg lehet, hogy ebből fakad, hogy szégyent érzel, ha szóba kerül.
De az is lehet, hogy látod mondjuk, hogy mások milyen jó kapcsolatot ápolnak testvérként. Én kicsit olyankor vágyom rá, hogy bár lenne testvérem. De hát ez ugye nem rajtam múlt és már valószínű nem is lesz. Mondjuk szégyent azt sosem éreztem emiatt. De vannak emberek, akik úgy beszélnek erről direkt, hogy bánhatja az ember, ha nincs, és akkor is olyan rossz érzésem van nekem, ha ilyet hallok. Miért kéne bánni? Van ennek egy csomó árnyoldala is, pl még egy ember lenne, akivel összeveszhetek. Vannak nagyon viszályos családok is sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!