Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem tudok beszélgetni...

Miért nem tudok beszélgetni az emberekkel?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudok mit kérdezni tőlük, nem értem mit kérdeznek, mert általában félreértem őket, és teljesen másra válaszolok.

Élőben nem szoktam senkivel csevegni, neten próbálok, de nyűg az egész. Pedig jó lenne egy kicsit “feltöltődni” csakhogy ez lehetetlen küldetés.

Nem tudok mit mondani a másiknak, erőlködöm, kész kínzás.

Próbálom bővíteni a témát, egy adott témakörön belül több mindenre is kitérek, aztán csak untatom a másikat. Van, hogy valakire ráírok, visszaköszön, már le is blokkolok, ha tovább erőltetem, teljesen hülyét csinálok magamból és zagyvaságokat írok.

Élőben meg az a baj, hogy nem értem mit mond a másik, nem bírok rá figyelni a 3. mondata után, olyan mintha fülzúgásom lenne és nem tudom kivenni a szavait a másik félnek.

Mit kezdjek ezzel?

2021. jún. 23. 11:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
hány éves vagy?
2021. jún. 23. 12:00
 2/12 anonim ***** válasza:
Iskolában hogyan abszolváltad ezt a problémát? Hogyan tanultál?
2021. jún. 23. 12:01
 3/12 A kérdező kommentje:

2# Nagyon rossz tanuló voltam, akármennyit tanultam. Megkaptam a kegyelem kettest, de ugyanannyit (talán még többet is) szenvedtem érte, mint egy kitűnő tanuló.

19 éves vagyok.

2021. jún. 23. 12:04
 4/12 anonim ***** válasza:
EGyéb problémáid is vannak? Pszichológusnál jártál már?
2021. jún. 23. 12:08
 5/12 A kérdező kommentje:
Jártam, de nem mondott semmi értelmeset.
2021. jún. 23. 12:14
 6/12 anonim ***** válasza:
Egyszer voltál ezek szerint????
2021. jún. 23. 12:47
 7/12 anonim ***** válasza:
Orvos soha nem vizsgált ki...? Gyerekkorodban semmi diagnózist nem mondtak?
2021. jún. 23. 12:48
 8/12 anonim ***** válasza:
Legjobb lenne ha szakemberhez fordulnál, ha beszélgetsz valakivel és az az illető tényleg oda figyel rád és törődik veled akkor ő is segíthet a változásban.
2021. jún. 23. 15:16
 9/12 A kérdező kommentje:
Mondtak mindenfélét, de segítséget nem kaptam. Próbálkoztam mindenhogyan, de egyszerűen nem megy.
2021. jún. 23. 15:47
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem akarok találgatni, mert nagyon kevés az infó rólad, de olvasd ezt át, hátha.

[link]

Ez persze nem ad megoldást, de első körben legalább az okot érdemes lenne megtalálni.

(Azért nem semmi, hogy a pszichomókus nem mondott neked semmi használhatót.)

2021. jún. 23. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!