Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van az hogy egy ideje...

Miért van az hogy egy ideje nem birok takaritani? Mi a pszichologiai magyarázata ennek? Ha elkezdek takaritani a szivroham kezdeti tuneteit erzem. Ha abbahagyom elmulik.

Figyelt kérdés
Ez valami lelki dolog. Kérlek adjatok tanácsot

2021. máj. 20. 00:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hajnali fél egykor akarsz takarítani? Amúgy meg nem szívroham, hanem pánikreakció. De ennyi alapján senki nem fogja megmondani, mi a baj. Kérlek írj még erről, ha tudsz.
2021. máj. 20. 03:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nalam is ez van. 40 éve:)
2021. máj. 20. 06:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Amióta az eszemet tudom, utálok mosogatni. Meglátok egy zsíros edényt, és majdnem elhányom magam. Na az vajon miért lehet?
2021. máj. 21. 00:58
 4/9 A kérdező kommentje:

Szia 1# igen, szivesen irok rola.

Tudom a jozan eszemmel, hogy muszaj takaritani, mert a kosz termelodik, es ez elkerulhetetlen, koszos es foldhozragadt, lealacsonyito, rendszeresen ismetlodo tevekenyseg, amely elkerulhetetlen.

Ugy erzem valahol belul, hogy feleslegesen olom bele az energiam es tobb hasznom lenne abbol ha csak fekudnek vagy olvasgatnek v ilyesmi. Ritkan takaritok, de ez is frusztral, mert arra emlekeztet, az embernek semmi hatalma a sajat mocska felett. A szegenysegre emlekeztet amikor a koszra gondolok. Negativ lelki allapotba kerulok amikor csinalom, mintha a mocsok a lelkemre is ra terjedne. Negativ parbeszedeket hallok a fejemben amelyben veszekszem avval aki bekoszolt vagy rossz helyre tett valamit ami hatraltatja a rendrakast. Ugy erzem kortizolt termel a testem ettol ami tovabb zsigereli a mellekvesem.

Regen nem volt ezzel gondom, vagy amikor jol ment az eletem, akkor sem. Megismertem egy szep es sikeres szemelyt egy munkahelyen, akit peldakepemnek tekintettem. Kiderult rola hogy mocsokban gazol a szobajaban es soha nem takarit, mint egy diszno. Akkor leneztem ezert, de kesobb rajottem, lehet h konnyebb lenne az eletem ha kevesebbet takaritanek. Depressziot is kaptam enyhen es 3 honapig nem takaritottam, de ez is undorito volt! Nem tudok mocsokban elni mert tisztasagban nottem fel!

Egyszer egy ferfihoz koltoztem, aki mondta h rendet rakhatok nala ha szeretnek amig o dolgozott. Amint elkezdtem, lezsibbadt az egesz jobb karom es fajt a szivem, le kellett fekudnom. Onnan elkoltoztem. De meg mindig neha ramjon ez a problema.

Koszonom h elolvastatok, sehgitett h leirhattam.

2021. máj. 21. 01:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írtam, pánikreakció. Sajnos túlságosan sokat foglalkozol ezzel gondolatban, és úgymond felhergeled magad. Érdemes lenne pszichológushoz fordulni, biztos van valami a háttérben, ami miatt feleslegesnek érzed a munkád, de akkor sem tudsz mocsokban élni, ezt is megértem. Remélem azért valamennyit segítettem.
2021. máj. 21. 21:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Rendes hangcucc, jó zene, esetleg csöpp alkohol, és mehet a werkli.
2022. jún. 14. 06:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi a helyzet most, kérdező?
2022. aug. 23. 22:41
 8/9 A kérdező kommentje:

Szia,

Legujabban zenet hallgatok kozben, illetve szuggeralom magam hogy konnyen megy es hamar kesz lesz. Aerobic gyakorlatnak is veszem. Probalom erzelmileg semlegesen vegezni a takaritast, es nem beleadni szivem lelkem, csak immel ammal. 1-2 hetente 1szer felporszivozok, felmosok, mosok, port torolok, lrtorlom a tukroket, konyhat kiganejzni, furdoszobat kimosni es a toaettet.

Vegulis ennyi aldozatot hozhatok a lakohelyert ami megved stb. Hala erzest szuggeraltam magamba es igy konnyebb minden. Ugy kell kezelni a lakast hogy nem egy ellenseg ami direkt bemocskolodik, hanem egy aranyos tars akit meg kell furdetni idokozonkent. Igy kimutatom a szeretetem a lakas irant. Megmosom, mint Maria Magdolna Jezus labait.

Szoval sikerult talan ezt helyrehozni belso munkaval.

Jo hozzaallas?

Koszonom hogy kerdezted ilyen sok ido utan. Minden jot mindenkinek aki olvassa.

2022. szept. 1. 21:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon bejön. Mondanám is a címet akkor... :)
2022. szept. 2. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!