Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 20 évesen még javítható a...

20 évesen még javítható a raccsolás?

Figyelt kérdés

"R" betű helyett "h"-t mondok.

Nagyon zavaró már..

Logopédus nélkül lehetséges?

És ha igen akkor hogyan?

2021. máj. 12. 16:17
1 2
 11/11 tisztelet válasza:
Szia! Nekem sikerült logopédus nélkül, felnőttként (36 évesen :D). Elkezdtem japán nyelvet tanulni, és néztem oktató videókat youtube-on, hogy kell a japán r-t ejteni. Ök úgy ejtik, mint egy nagyon nagyon gyors D hangot, csak odaütik a nyelvüket a szajpadlásra, azzal a tudattal, mintha d-t akarnál mondani. De nem tartod sokáig fent a nyelved, mint a sima d-nél, hanem egyből lerántod. Na az már majdnem a magyar R. Később megtudtam, hogy a spanyoloknál meg kétfajta R hang van, a rövid R és a hosszú R. A rövid R olyan a spanyolban, mint a japán R. Spanyol oktatovideokban meg azt javasolták, gyakoroljuk úgy, hogy pl a Perro szót úgy mondjuk, hogy kis szünetet tartva, kétszer ejtjük a rövid r-t. Ha sokáig mondogatjuk, az agyunk egy idő után, az egyszerűség kedvéért, inkább pörgetni fogja a rövid r-t, így lesz hosszú R. Dióhéjban: keress oktatovideokat arról, hogy ejtik a japán r-t, ha az már megy, akkor utána raterhetsz a spanyol R-es videókra
2023. jan. 10. 04:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!