Rólatok lepereg, ha sértegetnek?
Ha a szüleim sértegetnek, akkor általában nagyon megbántódom, de ha az ismerőseim, akkor nem.
Én is jó sokszor be szoktam szólni az embereknek.
Eléggé el tudja venni az életkedvemet az idegenektől kapott beszólások, de szerencsére már odáig eljutottam, hogy egyik fülemen be, a másikon ki. Persze, kielemzem közben magamban, hogy megkérdezem magamtól,hogy ki ő nekem? Egy vadidegen, aki szart sem tud az életemről. Az ilyen primitív, sablonos beszólások ellen (mint pl.: De csúnya vagy,milyen a feje stb.) már konkrétan immunis vagyok :D Egyébként ismerősi körben senki sem sérteget senkit, lekopogom.
Így a végére egy roppant egyszerű tanács azoknak, akik kicsit szíven viselik a beszólásokat. Mondogasd magadban: Na és aztán? Senki sem tökéletes. Hamar lefog peregni rólad az összes beszólogatás :)
Engem nem zavar különösebben. aki másokat sérteget, az inkább őt minősíti és aki meg ennyire primitív, annak a véleménye meg teljesen hidegen hagy.
Valamikor olvastam erről és elvileg akikkel gyerek korukban káromkodva/sértegetve ordibáltak a szüleik amikor valamit rosszat csinált (vagy akár anélkül), azok felnőtt korukban is érzékenyek a káromkodásokra/sértésekre.
Ha boldog akarsz lenni soha nem foglalkozz azzal hogy mások mit gondolnak rólad.
Illetve. Soha nem azt figyeld hogy mit mond hanem azt hogy ki mondja.
Az engem sértegető seregnyi embert egyébként kb olyan 5-20+ éve nem láttam és nem is érdekel hogy mi van velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!