Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rólatok lepereg, ha sértegetnek?

Rólatok lepereg, ha sértegetnek?

Figyelt kérdés
Velem az van, hogyha párszor még sértegetnek, az elmegy, de utána rossz kedvem lesz, főleg, ha anyáznak. Veletek is ez van?

2021. máj. 6. 11:24
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja, és amúgy ne írjatok olyan válaszokat, hogy mindenki ilyen, mert én ismerek olyan embert, akit bármennyiszer sértegethetsz, a szeme se rebben.
2021. máj. 6. 11:28
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha a szüleim sértegetnek, akkor általában nagyon megbántódom, de ha az ismerőseim, akkor nem.

Én is jó sokszor be szoktam szólni az embereknek.

2021. máj. 6. 11:36
 3/10 A kérdező kommentje:
Én nagyon nem szoktam megbántódni, mert tudom, hogy igazuk van, de ha rossz kedvem van, van, hogy kiborulok.
2021. máj. 6. 11:41
 4/10 Metionin ***** válasza:
Attól függ hogy ki sérteget. Idegeneké lepereg, anyámé már nem hat meg de ha valaki olyan sérteget akit magamhoz közel állónak érzek akkor az bánt és nem valószínű hogy hasonló mélységben folytatom a kapcsolatot az illetővel. Kritizáljon bárki nyugodtan, amíg kulturáltan és érvekkel teszi. De aki olyan dolgokkal csesztet amiről nem tehetek vagy csak így akarja kiélni magát, az menjen a jó k. anyjába.
2021. máj. 6. 16:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Engem senkié sem hat meg.
2021. máj. 6. 18:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Eléggé el tudja venni az életkedvemet az idegenektől kapott beszólások, de szerencsére már odáig eljutottam, hogy egyik fülemen be, a másikon ki. Persze, kielemzem közben magamban, hogy megkérdezem magamtól,hogy ki ő nekem? Egy vadidegen, aki szart sem tud az életemről. Az ilyen primitív, sablonos beszólások ellen (mint pl.: De csúnya vagy,milyen a feje stb.) már konkrétan immunis vagyok :D Egyébként ismerősi körben senki sem sérteget senkit, lekopogom.

Így a végére egy roppant egyszerű tanács azoknak, akik kicsit szíven viselik a beszólásokat. Mondogasd magadban: Na és aztán? Senki sem tökéletes. Hamar lefog peregni rólad az összes beszólogatás :)

2021. máj. 6. 20:52
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavar különösebben. aki másokat sérteget, az inkább őt minősíti és aki meg ennyire primitív, annak a véleménye meg teljesen hidegen hagy.

Valamikor olvastam erről és elvileg akikkel gyerek korukban káromkodva/sértegetve ordibáltak a szüleik amikor valamit rosszat csinált (vagy akár anélkül), azok felnőtt korukban is érzékenyek a káromkodásokra/sértésekre.

2021. máj. 7. 08:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nagyon nem, mindenre emlékszem és ez nem jó dolog. Még olyan dolgokra is emlékszem, amit 10-éve mondott nekem egy olyan valaki, aki nem is ismer... akinek amúgy egy szavát sem kéne magamra vennem, mert egy senki az életemben és nincs is igaza. De sajnos nagyon érzékeny vagyok ezekre, pedig jobb lenne nem törődni vele
2021. máj. 7. 16:19
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha boldog akarsz lenni soha nem foglalkozz azzal hogy mások mit gondolnak rólad.

Illetve. Soha nem azt figyeld hogy mit mond hanem azt hogy ki mondja.

Az engem sértegető seregnyi embert egyébként kb olyan 5-20+ éve nem láttam és nem is érdekel hogy mi van velük.

2021. máj. 9. 22:34
 10/10 anonim válasza:
Ha csak valalmi idegen, vagy olyan valaki aki nem áll hozzám közel, akkor leszarom. Ha a családom, az altalában csak vicc, barátaimnál is, de ha komolyan mondják az azért tud fájni. De ok nélkül nem nagyon sértegetjük egymást, és viszont jobb szerintem, ha a szemedbe modnják, mintha kibeszélnének a hátad mögött.
2021. máj. 21. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!