Aki intelligens az jó ember, aki hülye az nem?
Helló.
Ha az intelligenciát a logikához társítjuk, akkor nem igaz ez a kijelentés. Egy hazudozó is lehet logikus, ahogyan egy kicsit butuska ember is lehet erkölcsös, hiába nem tud jól következtetni...:)
A jó ember mindig a szívére és a valódi józan eszére hallgat...a nem jó ember pedig elvakultan, elfogultan dönt, önző vágyait teljesítve túlon-túl, mások igényeit letojva. :P
üdv
25/F
LastOne.Left
Érdekes:P
A kérdés alapjául nekem az szolgált, h pl. a cigányok nagyrésze elég buta, olyannyira h nem tudnak különbséget tenni jó és rossz között...a buta embereknek (szerintem) általában nincs érzelmi intelligenciájuk sem, így pl. nem tudják felfogni h ha elveszik azt amiért más megdolgozott az nem korrekt. Jó magam cigány vagyok, de nem lennék képes ilyesmire, még a nálam butább fajtáraim ezt szemrebbenés nélkül megteszik, anélkül h megsajnálnák azt aki pl. levesznek pénzzel.
Egy példa:
Az apám egy rendkívül buta ember, emelett bunkó is, önző, nincs tekintettel másokra csak saját magával törődik.
Anyukám ha nem is entellektüel, de rendelkezik némi intelligenciával, ő viszont rendes, törődik másokkal, képes az empátiára.
Ha körbe nézek az osztályomban, akkor is azt látom h a buta lányok többsége a "rossz", az értelmesebbek (ez nem feltétlen a tanulmányi eredményre vonatkozik) viszont a "jók".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!