Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit lehet tenni, ha a munkahel...

Mit lehet tenni, ha a munkahelyen nem felelek meg?

Figyelt kérdés

Ha mindig az jön ki hogy lassú az ember, amiben lehet némi igazság, de ettől függetlenül egy pontos, alapos, nagyon korrekt és nem egy másokat kibeszélő kolléga, aki a munkáját nagyon komolyan veszi és mindent megpróbál megtenni, még ha nem is sikerül neki némely dolgokban.

És ha már ez pár munkahelyen előjött? Akkor milyen területre kell menni, hol nem azt számít hogy mennyire vagy gyors, hanem hogy mennyire vagy minden más?

2010. aug. 18. 22:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia. Először is szerintem rossz kategóriába írtál, ez nem kisgyerekes téma. :))

Másodszor, én azt mondom, jó a precíz, pontos munkaerő, de a gyorsaság is nagyon fontos... :( Nekem van két munkatársam, mindkettő iszonyat precíz, alaposak, de esküszöm Neked, hogy egy ember elég lenne kettőjük helyett, ha picit gyorsabbak lennének. A "tökölődés" sok főnököt zavar, a miénket is. Ők precíz, és gyors munkavégzést várnak el.

Hogy hol lehet érvényesülni lassú, de precíz munkával? Hát nem tudnék rá hirtelen példát mondani... Talán teremőrként egy múzeumban?

2010. aug. 18. 22:51
 2/4 anonim ***** válasza:
nekem is ilyen problémám van sajnos:S
2010. aug. 19. 15:34
 3/4 margoz ***** válasza:
Nem irtad,hogy mi a képesitésed,de a kérdés hogy milyen munkában jo ez a természet,arra enged következtetni,hogy nem rendelkezel szakmával,mert lassu voltál ahhoz hogy meg szerezd.Probálkozz esetleg kertészetben,a növények körüli munka ha kemény is nem idöre megy,de bizonsági örként is meg állnád a helyed,vagy portás,ha más lehetöség nincs,akkor a munkaügyi központokban mindig vannak tanfolyamok különböző szakmákra,és ott biztos találsz olyat ami az alap természetednek és vérmérsékletednek megfelelő.
2010. aug. 21. 18:13
 4/4 A kérdező kommentje:

Van szakmám, kettő is. Idáig nem volt gond a munkámmal más helyeken. Persze volt, hogy egyes dolgok lassabban mentek mint másoknak, de más dolgok pedig jobban. Szerintem ez azért másnál is van így. Igyekeztem mindig valahogy ellensúlyozni a negatív oldalamat, tulajdonságaimat. A jelenlegi munkámban is egy részével nincs gond, úgy gondolom, de van egy rész ami gáz. Más régi meg nem csinált munkáját még nem sikerült helyreraknom. Sajnos eléggé belezavarodom, megfájdul a fejem néha tőle. De aztán újra és újra nekilátok.

Nekem csak az esik rosszul, hogy ha eddig is baj volt, akkor miért nem szóltak előbb.

Amúgy gondolkodtam már rajta, hogy más munka után nézek, de jelenleg ez az egy lehetőségem van, meg a gyerekem miatt muszáj vagyok most valahogy megállni a helyem itt, bár amíg engedik.

Csak azt nem tudom, hogy kihez fordulhatnék tanácsért, mert sokszor úgy érzem, hogy mindenki csak a végeredményt akarja látni, de senkit nem érdekel, hogy én hogy csinálom, vagy hogy is van ez az egész. persze tudom minden munkahelyen így van ez. De azért jó lenne ha egyszer valaki belelátna és adna tanácsokat, hogy hogyan tudnám hatékonyabban megcsinálni ezt a részét a feladatomnak. Mert azért én úgy gondolom, hogy akárhogy is lassabb vagyok esetleg, de az biztos hogy amit megcsinálok azért merek felelősséget vállalni.

Azért annyira lassú csak nem lehetek, ha eddig nem volt baj.

De a legrosszabb az egészben, hogy szerintem itt kavarás is van a háttérben. De én olyan vagyok hogy általában magamban keresem a hibát, beismerem ha úgy van, és megpróbálom kijavítani. Persze ez miatt sokat töröm magam, de hátha egyszer meghozza a gyümölcsét. Remélem.

De igazából úgy gondolom, hogy mert valaki lassabb egyes dolgokban még nem biztos, hogy rossz szakember, csak épp lehet rossz lábánál fogja meg a dolgot, csak a mai világban már ezt lesz...ák sajnos. Pedig lehet csak egy kis segítség kéne és rájönne a jobb módszerre.

2010. aug. 22. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!