Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen érzés ha az embernek...

Milyen érzés ha az embernek van hazája? Felvidéki magyarként érdemesebb átköltözni(visszaköltözni) Magyarországra?

Figyelt kérdés
Sajnos a Trianon miatt felvidék elszakadt az ’óhazától’. Ezért az itteni magyarság szépen lassan megfogyatkozik. Én születésem óta magyarként vagyok nevelve, magyar az anyanyelvem, a magyar szokásokat/kultúrát tartom a magaménak, magyar irodalmat, magyar történelmet tanultam/tanulok, magyar nyelvű óvodába, majd alapiskolába, később pedig szintén magyar nyelvű középiskolába jelentkeztem, amit idén fogok elvégezni és valószínűleg magyar nyelvű főiskolára tervezem a tovább tanulásomat is. A Magyarországon élő magyarok szlováknak tartanak, a Szlovákiában élő szlovákok pedig magyarnak. Ez sajnos tényleg így van, a saját bőrömön tapasztaltam. Példaként, szoktam online játékokkal játszani, ahol szintén magyarokkal játszom és sajnos mondtak már olyat, hogy sohasem leszek igazán Magyar, szlovák kutya és még sorolhatnám de inkább a fantáziátokra bízom. Viszont ez ugyanígy igaz a szlovákokra is. Az iskolámnak köszönhetően részt vehettem egy programban, aminek a neve Határtalanul, a lényeg hogy a Magyarországon tanuló magyarok Szlovákiába, a Szlovákiában tanuló magyarok pedig Magyarországra látogathatnak. Már az első találkozásnál csodálkozva néztek ránk, hogy mi beszélünk magyarul. Adódik a kérdés, Milyen érzés ha az embernek van hazája? Ha itt felvidéken elutazom akárhova, nem érzem magam szabadnak, nem érzem azt hogy ez lenne a hazám, nem szólalhatok meg az anyanyelvemen, nem azért mert tilos, hanem mert nem értenek meg, viszont amikor Magyarországon jártam sokkal felszabadultabban sétálgattam, mintha mindig is ott éltem volna, nagyszerű érzés volt. Mit gondoltok érdemesebb Magyarországra költöznöm később?

2021. márc. 15. 12:31
 1/4 anonim válasza:
75%
Szerintem költözz Magyarorszàgra, sokkal jobb hely, mint Szlovàkia.
2021. márc. 15. 12:36
 2/4 anonim ***** válasza:
40%

Egy magyarnak te mindig csak tót maradsz.

Élj ott, ahol jól érzed magad.

2021. márc. 15. 12:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a műveletlenebbekkel találkoztál, az értelmesebbje tudja, hogy a Magyarországgal szomszédos országokban magyarok is élnek. Fontos lenne tudni, hogy mennyire tudsz szlovákul. Beszélhetnél egy pszichológussal is az érzéseidről.
2021. márc. 16. 06:00
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tízéves kretének bírálataiból kellene kiindulnod! A WoT-ban a volt klánom java felvidéki. Az értelmes magyar ember számára te magyar vagy!

Ha visszaköltöznél akkor csak a határontúliak fogyatkoznának jobban. Amúgy meg neked az a szülőfölded akármelyik országhoz is tartozik. Te elsősorban felvidéki vagy és magyar. Nem szlovák! Amúgy azért se költözz haza mert kint jobb lehet az élet. Idehaza nincs jogbiztonság, a munkavállalók jogai a béka segge alatt, és mindent ellopott és összeharácsolt a hazai elit. Kint euró van amivel át lehet jönni vásárolni és jól lehet járni. Viszont az itthoni fizuból kint nagyon rosszul lehetne járni mert sokkal drágábbak a dolgok. A szlovákoknál talán nyugisabb az élet, és ezért is költöztek sokan ki oda, és használnak szlovák rendszámos autót.

Kint sok a magyar és sokuk magyarabb a magyarországiaknál. Sose szégyenkezz ha rendes ember vagy mert az őseidre nem fogsz szégyent hozni!

2021. ápr. 2. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!