Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ki milyen nemzitésűnek vallja...

Ki milyen nemzitésűnek vallja magét, és mi alapján?

Figyelt kérdés
Magyarországon belül, mi alapján dönttetek?

2021. márc. 11. 22:56
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Magyarnak, és nagyon kis részben szlováknak a vezetéknevem miatt. Mert ott elég gyakori, itt meg ritka.
2021. márc. 11. 23:27
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Magyarnak. Az alap az lehet, hogy ezen a nyelven tudok helyesen írni.
2021. márc. 11. 23:45
 3/9 anonim válasza:
72%
Félig sváb-félig magyar.
2021. márc. 12. 01:02
 4/9 2*Sü ***** válasza:
64%
Magyarnak. Mert magyarul tanultam meg beszélni, Magyarországon nőttem fel, magyar meséken, verseken, dalokon, mondókákon nőttem fel, az ételeket magyar módra készítve szoktam meg, mindenféle kulturális szokást a magyar sajátosságokkal tanultam meg, pl. a magyar ünnepeket tartom számon és magyar módra ismertem meg ezeket. Az iskolában a magyar irodalmat, történelmet tanultam meg, az már csak extra, hogy amúgy van egy 20 éves aktív néptáncos és 6-7 év néptáncoktatói múltam is. És bár az egyik nagyszülőm cseh származású, de még csak nem is hallottam csehül beszélni, a cseh kultúrához nincs több közöm, mint bármelyik másik magyarnak, az identitásomnak nem része ez.
2021. márc. 12. 01:56
 5/9 anonim ***** válasza:
7%
" Magyar vagyok, magyarnak születtem. Árulók és gonosztevők uralkodnak felettem."
2021. márc. 12. 06:53
 6/9 anonim ***** válasza:
40%

„Anyám kún volt, az apám félig székely,

félig román, vagy tán egészen az.

Anyám szájából édes volt az étel,

apám szájából szép volt az igaz.

Mikor mozdulok, ők ölelik egymást.

Elszomorodom néha emiatt -

ez az elmulás. Ebből vagyok. »Meglásd,

ha majd nem leszünk!...« - megszólítanak.”

2021. márc. 12. 09:12
 7/9 anonim ***** válasza:
81%

Magyar vagyok, de vannak akik elvitatják tőlem ezt.

Apám szerb, anyám olasz. Hogy a szerbnek, olasznak miféle kevercse van bennük? Nem tudom. Magyar vér nem valószínű.

Én ebben az országban születtem, ennek az országnak csodálatosan szép, ronda fővárosában. Itt vagyok otthon.

2021. márc. 12. 09:16
 8/9 anonim ***** válasza:
35%

Magyarnak érzem magam.

Itt születtem, itt élek, ennek a gyönyörű országnak a nyelvét beszélem, Magyarország a Hazám és mindennél jobban szeretem. 🇭🇺

2021. márc. 13. 06:41
 9/9 anonim válasza:
Magyar, horvát.
2021. ápr. 9. 15:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!