Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tuds z tudatosan álmodni?

Tuds z tudatosan álmodni?

Figyelt kérdés

A tudatos álmodás az álmodás egy fajtája, melynél az alvó személy tisztában van tudatállapotával, felismeri, hogy épp álmodik, és jártasságától függően bármely elemét befolyásolhatja vagy meghatározhatja. A tudatos álmot éber álomnak, tiszta álomnak vagy (az angol lucid dream kifejezésből) lucid álomnak is nevezik. Az éber álmodás egyaránt lehet spontán, vagy szándékosan előidézett élmény.

Eredet című filmet láttad?

2010. aug. 18. 15:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én már álmodtam így sokszor. Egyszer vámpírrá változtattak álmomban. És elkeztem gondolkodni, hogy a szüleim rájönnek, aztán mondtam, hogy mindegy, mert csak álmomban vagyok vámpír... Ez fura volt
2010. aug. 19. 03:14
 12/16 anonim ***** válasza:
Én egyszer azt álmodtam, hogy álmodok. Érdekes volt...és tudtam, hogy alszok és úgy álmodom azt, hogy álmodok.
2010. aug. 19. 11:15
 13/16 anonim ***** válasza:

Velem 1x ez történt:

Nekem ma hajnalban újra sikerült :) Tök jó volt csak úgy simán rájöttem , hogy álmodok és éreztem , hogy felakarok ébredni ( illetve nem akartam csak értitek xD ) és elkezdtem mondogatni , hogy " álmodok , de ez jó nincs semmi baj " és nem ébredtem fel...elmúlt az érzés...és csináltam tovább a dolgaimat...aztán felébredtem ( de álébredés volt ) aztán igaziból is felébredtem és az ágy mintáját kosárnak néztem :D

2010. aug. 19. 12:29
 14/16 anonim ***** válasza:

Én igen,és néha szoktam is :P

Ma is például azt álmodtam hogy kint vagyok a szabadba és valahogy rájöttem hogy csak álmodok..és az is eszembe jutott hogy egyszer egy korábbi álmomban megtanítottak repülni :D És ezért gondoltam egyet felugrottam és repültem.. xD Csak az a baj, hogy miután rájövök hogy álmodok, és átveszem az írányítást a dolgok felett, majdnem rögtön fel is ébredek :S

2010. aug. 19. 22:41
 15/16 anonim válasza:
kábé 8 éves lehettem olyat álmodtam hogy anyával meg a 2 kistesómmal leültünk a fűre legózni, és a macskám és eg másik cica átváltozott jégkoronggá. Rájöttem, hogy ez csak álom, és azt mondtam magamnak repüljek , azt elkezdtem repülni. Utána felébredtem! Nagyon kafa volt! Több ilyennel máig nem találkoztam.
2010. nov. 4. 11:13
 16/16 anonim válasza:
42%

Egyszer álmomban éhes voltam, elkezdtem enni, üres volt a hűtő, így megettem a házat XD

Felébredtem, és délig nem voltam éhes xD

2010. nov. 4. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!