Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek? Teljesen bedilizte...

Mit tegyek? Teljesen bediliztem. (13 éves lány vagyok).

Figyelt kérdés

Bocsi, hosszú lesz, mert nem tudom megfogalmazni két mondatban a történteket...

Először is tudni kell, hogy nem egy rendes családi házban lakunk, hanem egy "vendégfoglalóban".

Jöttek hozzánk ismerősök 10 napja körülbelül, még mindig itt vannak. Vannak kisgyerekek is (2,3,4,5 évesek).

Rögtön az első nap az egyik kisgyerek leszakított egy polcot a helyéről a "szobájukban", a szüleik nem voltak ott. Apuék idegesek voltak nagyon... Anyum szólt a gyerek anyukájának utána, Ő meg letagadta, hogy az ő gyerekei voltak és így úgy jött ki az egész, hogy anyukám hazug...

Második vagy harmadik nap ugyanannak a gyereknek a nagypapája nagyon részeg volt, két szinten föl kellett vinni, beverte valamijét és nagyon vérzett. Véres lett az egész lépcsőház, a szőnyeg és az ágy. Jó, eltakarítottuk...

Hatodik nap egy másik kisgyerek összehányt mindent, ágyból megint alig lehetett kiszedni. De megint nem kértünk semmit, mert hát ... ismerősök.

Sok ilyen dolog történt még, és a végén nagyon ideges voltam már, és tudtam, hogy apuéknak nagyon rosszul esik, sírtam is emiatt, és miközben UNO-ztunk 4-5-en, mondtam nekik, hogy elegem van, hogy mindent tönkretesznek. Ezt persze ez a 4-5 ember elpletykálta mindenkinek, és mindenki tudott róla (hogy ezt mondtam).

Van egy (14 éves) fiú, akit kisgyerek korom óta ismerek (a polc leszakító kis csávónak az unokatestvére), és nem hittem a szememnek, előttem ráült a polcra. Leszakadt az is és kettétört. De nem hogy azt mondta volna, hogy "bocsi", hanem inkább azt mondta "nem tört ez el, jó ez így". (Ez tegnap történt)

Elkezdtem káromkodni egy felnőtt előtt neki, hogy takarodjon ki, p*raszt, r*hadék (mert nagyon ideges voltam). Ez a felnőtt a nagyobbik bátyámnak a főnöke, aki már többször kics*szett vele (4-5 hónapig nem adott neki fizetést, stb...). És velünk is ki akart most. Azt mondta a fiú anyukájának, hogy le k*rva anyáztam (a fiút). Ami nem tök mindegy. Nem olyan, mint a r*hadék. De szerencsére anyuék nagyon jóba vannak a fiú szüleivel. Apu már majdnem úgy volt, hogy kimegy és szétveri az embert, hogy hogy mer hazudni, hogy ilyeneket mondtam. Kimentem, és mindenki előtt megkérdeztem tőle, hogy: Le k*rva anyáztam Xy-t? És akkor már rögtön: Hát nem vagyok benne biztos, hogy pont ezt mondtad, de csúnyákat beszéltél. Akkor egy nő, akihez semmi közöm az égvilágon nincs, közbeszólt: De tényleg csúnyán szoktál beszélni NEKÜNK. (Közben hozzá tényleg semmi közöm, még köszönni se szoktam neki mindig, mert nem annyira szimpatikus) Még idegesebb lettem, mert egyáltalán nem szoktam csúnyán beszélni, csak mindenki ellenem akar lenni, mert tönkretesznek dolgokat, én meg megjegyzést fűzök emiatt. Elsírtam magam és elmentem onnan. Ez a lényege a történetnek. Hogy mindenki ellenem van.

Ez a (3 éves) kisfiú, aki leszakította a polcot nagyon aranyos, mindig fölvettem, játszottam vele, puszilgattam és vigyáztam rá. Egészen mostanáig, mert megutált, nem akar hozzám jönni és rájöttem miért: mert az anyukája megtiltotta neki.

Ma egész nap nem mentem ki itthonról, csak egyszer voltam még reggel boltban. Mindenki kint ült, amikor kimentem köszöntem nekik, hogy sziasztok, jó reggelt, de a többség beszélt tovább, és le se tojt...

Nem értem, mi történt velem. Az a baj, hogy szinte mindenki ingyen van itt, és úgy gondolják, hogy nekik ez jár (mármint hogy csinálhatnak bármit), közben nem így van. Lehet, hogy azért vagyok ilyen, mert tudom, hogy mennyi sok munka volt és van ebben az egészben? Mármint: 5 éve kezdtük az építkezést, és csak tavaly tudtunk kiadni szobákat. Nagyon nincs pénzünk, és volt, hogy szó szerint nem volt itthon ennivaló. Én mindent nagyon értékesnek tartok ami itt van, azt, hogy ez van nekünk. Nem bírom látni, hallani, hogy mit mikor tesznek tönkre. Minden nap ér meglepetés. Tudom, hogy nem kellett volna mondanom, hogy mindent tönkretesznek, de már nagyon fájt és muszáj volt kiadnom magamból a düht.

Egyébként ezek a polcok nem rosszak, hanem éjjeliszekrények, amik az ágy két oldalán vannak, és nem arra valóak, hogy valaki ráüljön, hanem pl. könyvnek, újságnak, szemüvegnek, stb...

Mit tegyek, hogy tegyem jóvá a dolgokat? Nagyon szomorú vagyok emiatt.

Kaptam egy DVD lejátszót a 14 éves fiú szüleitől, és gondolkoztam rajta, hogy utolsó nap visszaadom nekik, hogy: Köszönöm szépen, de visszaadom, nem fogadhatom el. Szerintetek?

2010. aug. 17. 17:25
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Ehhhh...nem egészen értem,a dolog melyik része zavar a sok közül,de az fix,hogy én megtéríttetném a károkat akár ismerősök akár nem,és nálam biztos nem nyaralna senki sem jelképes összegért.Vagy fizetnek vagy húzzanak máshová.Szerintem pofátlanok és visszaélnek a jóindulattal.Szemtelen mindegyik.
2010. aug. 17. 17:32
 2/27 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy elolvastad.

Az zavar, hogy mindenki ellenem van. Rosszul esik. Meg a kisgyereket is eltiltotta az anyja tőlem ...

"az fix,hogy én megtéríttetném a károkat akár ismerősök akár nem,és nálam biztos nem nyaralna senki sem jelképes összegért.Vagy fizetnek vagy húzzanak máshová.Szerintem pofátlanok és visszaélnek a jóindulattal.Szemtelen mindegyik." - Teljesen egyetértek.

2010. aug. 17. 17:37
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem diliztél be, teljesen egyetértek veled. Amiket leírtál, hát nem normális a viselkedésük. Szerintem talpraesett, karakán kiscsaj vagy. Az, hogy eldurrant az azgyad, érthető. Jobbat nem tudok, mint hogy azzal vigasztald magad, hogy csak elhúznak a sunyiba. Az ajándékot én sem fogadnám el. Az olyan lenne, mintha ezzel fátylat lehetne borítani az egész sor kellemetlenségre.

Azt nem értem, hogy a szüleid miért nem tudnak határozottan fellépni? Ilyenre mondják: rokon, nem rokon, le a cseresznyefáról. De ők nem is rokonok!!! Azért álljon meg a bicikli. Ne te érezd magad kellemetlenül, szégyelljék ők magukat.

2010. aug. 17. 17:38
 4/27 anonim válasza:

Élőször is próbálj megnyugodni! Én pont az anyukád lehetnék, mert a Fiam is 13 éves. Szerintem próbálj leülni a szüleiddel és elmondani Nekik mindent. Pontosan úgy jó tedd, ahogyan itt leírtad. Ez nem egy olyan probléma, amit egyedül kell megoldanod. Ők azért vannak (többek között), hogy az ilyen szituációkban segítsenek Neked. Nekem tetszik, hogy ilyen mély érzésű vagy és sokat számít Neked a környezeted és, amit létrehoztatok. A szüleid ezt biztosan örömmel nyugtázzák. Lehet, hogy Ők egy-két dolgot máshogy látnak a vendégekkel kapcsolatban, mint Te. DE, amennyiben Te ilyen őszintén elmondod Nekik, hogy mik történtek, mit érzel ezekkel kapcsolatban, Ők is el fogják mondani az álláspontjukat.

És ami a legfontosabb, KITARTÁS, biztosan hamarosan haza mennek és csak egy rossz emlék lesz az egész.

Végül. Ajándékot nem illik visszaadni, de ezt is beszéld meg a szüleiddel.

2010. aug. 17. 17:41
 5/27 A kérdező kommentje:
Apuék is idegesek, leírtam már, csak nagyon jóba vannak a "14 éves fiú" szüleivel, és "az összes ember igazából az ő családjuk". Ha lehet így értelmezni. És ezért kellemetlen nekik.
2010. aug. 17. 17:41
 6/27 anonim ***** válasza:

Neked van igazad.

El tudom képzelni a helyzetet... én sem hagytam volna szó nélkül a dolgokat, csak az a különbség hogy én úgy kiosztottam volna őket, hogy nem igen lett volna kedvük ott maradni tovább...

A szüleidet nem értem, nem látom át milyen kapcsolatban vagytok egymással (mármint az ismerősökkel), mert azért nem mindegy, hogy ki mit tett a másikért. Ha a szüleiteknek valami nagyonnagyon nagy szívességet tettek, megértem hogy kitolták a tűréshatárt.

Ha nem így van, akkor a helyükbe megmondtam volna, hogy moderálják magukat is, meg a gyerekeket is, mert ez nem játszóház hanem egy fogadó, ha pedig nem tudnak létezni anélkül hogy szétverjék a berendezést, akkor el lehet menni. Főleg hogy ingyen vannak itt.

De mondom, ez a szüleid dolga lenne, nem a tiéd. Ők is ellened vannak vagy mi? Tényleg nem értem őket...

2010. aug. 17. 17:42
 7/27 A kérdező kommentje:

Igen, nem sokára elmennek, csak 2 hétre jöttek.

Köszönöm a válaszokat. Akkor az ajándék marad... Igazából TV-m nincs, de nem baj.

2010. aug. 17. 17:43
 8/27 anonim ***** válasza:
Énis tönkretenném az ő cuccaikat, és olyan nyomokat hagynék ott, mintha a kedves gyermekük tette volna. De nemhiszem, hogy kompetens vagyok a kérdésben, mert én mindig keményen bosszút állok, úgy, hogy senki se tudja hogy én voltam. Ja, és ha nemvagy elég ügyes és körültekintő, és rájönnek, hogy te voltál, akkor negyon nagy szarban leszel.
2010. aug. 17. 17:44
 9/27 A kérdező kommentje:

ma 17:42

Csak annyi a "közös dolog", hogy 6 éve, amikor a mi "házunk" nem volt meg, akkor máshova mentünk el nyaralni együtt. De még akkor sem köszönték meg, hogy foglaltunk nekik szállást. Nem tettek szívességeket nekünk.

Szüleim nincsenek ellenem, de lehordtak, hogy miért mondtam meg nekik, hogy mindent tönkretesznek.

2010. aug. 17. 17:47
 10/27 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van, egyetértek veled. Ezek, akik itt vannak, cigányok, vagy mi? Mert azoknak a tipikus kifogása, hogy "nem tört ez le, jó lesz ez így"...Valami szánalmas, hogy így viselkednek :S
2010. aug. 17. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!