Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Cipőm 11, telefonom 12,...

Cipőm 11, telefonom 12, laptopom 13 éves lesz. Ritka, hogy valaki ennyire nem költ, de normális-e?

Figyelt kérdés
Még ha veszek is valamiből újat, azért csak ott lenne mögötte, hogy az előző óta mennyit spóroltam, míg más nem.
2021. febr. 9. 22:30
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Ha használhatóak, akkor minek cserélnéd le?

Mindenesetre jó lenne, ha nem néznél le mást, hogy bezzeg te milyen ügyibogyó vagy, mert mások az igényei vagy épp muszáj egyszerűen lecserélnie pl a gépet, mert az új szoftverek már nem működnek rajta, pedig kellenének vagy mert nem hord addig egy cipőt, amíg leszakad róla.

2021. febr. 9. 22:44
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
A cipőd? Egy cipőd van, vagy hogy érted? Ha egy van és 11 éves, akkor nagyon jól bírja, vagy már nagyon rossz állapotban van. Ha több van, akkor meg semmi különös, nekem 15 cipőm van, abból az egyik 20 éves. Alig hordtam,valami alkalomra kellett, most sem hordom, csak megvan. Ez az egy dolog furcsa abban, ami írtál, egyébként jó dolog, nem költesz feleslegesen.
2021. febr. 9. 23:14
 3/7 anonim ***** válasza:
25%

Mire költesz akkor, vagy mire spórolsz és mit csinálsz egész nap?

Egy laptop vagy egy telefon 3-4-5 évente nem akkora kiadás, ha nem a legdrágábbat veszed, pl. egy 40ezres telefon már vállalható fotókat készít és netezni is lehet rajta, meg appokat letölteni.

Cipő meg nem tudom, hogy bírja addig, hacsak nincs mellé 10 másik cipőd, amiket folyamatosan cserélgetsz és többet járkálsz benne annál, minthogy heti egyszer leugrasz a sarki boltba.

Ha mondjuk ez alatt az idő alatt lecserélted volna kétszer a laptopod mondjuk egy olcsó 150 ezresre, a telefonod meg kétszer egy 40 ezresre, és évente mondjuk vettél volna egy 10 ezer forintos cipőt, akkor megspóroltál kb 480 ezer forintot 10 év alatt, ami havi 4 ezer forint. Megért ez annyit, hogy csomó élményből kimaradj miatta?

2021. febr. 9. 23:30
 4/7 anonim ***** válasza:
87%

Nekem 6+ éves a cipőm (Adidas bőr teniszcipő. Wimbledon. Már nem kapni.) Azt az egyet hordom tavasztól őszig, és ha nem esik a hó. Szeptemberben kezdett kilukadni, megvarrtam. Még egy évet kibír. Téli időszakra bakancsok van. Az előző egy CAT volt, tiszta bőr, 17 évet bírt. A mostani egy olcsó dechatlonos, 3 éve van meg, nincs rajta kopás.

9 éves, 2012q1-es laptopom van. 8gb ram, i3. Bírja. 70 000 volt. Sajnos most nagyon elszálltak a laptop árak covid és természeti katasztrófák miatt... De 2 éve ismerősnek vettem 8gb rám, 250ssd, 1tb hdd, i5 dell inspiron-t 150ért. Abból kettő kellett volna, mert most 100assal drágább egy azonos laptop.

Telefon előző 3 év alatt tönkrement (Sony z3) 40ezer volt. Előtte egy 3510i-m volt, gondolatod hány éves XD. Mostani már 3 éve van még és bírja a strapát ez 53 ezer volt (Samsung A3)

Itt bejöttek olcsóbb és erősebb márkák is már Magyarországra.

Ami nem romlott el, és bírja, azt használom, amíg lehet. Ha meg lehet javítani, megjavítom. Én pl havi 20 ezret tudok félre rakni. Havonta. Szóval kell is spórolnom.

2021. febr. 10. 00:36
 5/7 anonim válasza:
Most olyan Kíváncsivá tettél, megnéztem, hogy milyen régiek a cipőim. Találtam egy tízéves szandált. Teljesen jó állapotban van. Mondjuk az elmúlt hét évben nem hordtam.
2021. febr. 10. 17:01
 6/7 A kérdező kommentje:

Cipőm: sportcipő, márkás, drága is volt, belül foszlik, kívül szinte semmi baja. Volt pár év, hogy nem hordtam, mert exem még ezt is megszabta, hogy mit hordhatok, de újra elővettem, csak meg kellett tisztítani, és kiderült, hogy semmi baja. Volt előtte két cipőm, azok rövid idő alatt tönkrementek, egyik olcsó volt (ezt is exem erőltette rám), másikat ajándékba kaptam (exemtől, ha már megszabta, hát akkor fizette ő).

Laptop: születésnapomra kaptam, szóval 13 év előtt se költöttem gépre. Viszont tesóm folyadékot öntött rá, tönkrement a billentyűzete, külsőt kellett venni, ami 8 éve bírja. Egeret is elhasználtam párat, aztán 5 éve ütött a krach, elromlott a képernyője. Nem volt pénzem újat venni, hát külső monitort vettem 20 ezerért vagy mennyiért. Felírtam, mert minden külső alkatrészt árát felírtam, de most nem nézem meg. Szóval 5 éve a laptopom csak külső képernyővel tudom használni. Tavaly belső krach is jött, túlpörög a proci és kikapcsol, elég idegesítő, de meg kell tanulni kezelni, hogy nem netezek egyszerre 5 oldalon, youtube-ot nem háttérben hallgatom stb., különben kikapcsol. Ki tudja, így meddig bírja, de azért 5 éven belül jó lenne laptopot venni. Vagy mivel van külső billentyűzetem, egerem, monitorom, egyszerűbb lenne gépházat venni? Amelyik olcsóbb lesz, majd kiderül.

Telefon: bár napi szinten tényleg 12 éve használom, 2019 decemberében vettem egy régi cégest, Samsung A3-as 4 ezerért. Jobb alsó sarka törött, van rajta két karc, ezen kívül semmi baja. Mivel a telefonom régi, új simem sincs, tehát a Samsungot csak wifire és fényképezésre használom. Szóval nem is telefon, minigép.

2021. febr. 11. 20:57
 7/7 anonim válasza:

Vettem új cipőt. :D Kíváncsi leszek, ez is fogja-e bírni 11 évig! A régit csak a kertben használom.

Laptop: ősszel már elviselhetetlenné vált, tesóm nekem adta a chromebookját. Talán jövőre veszek egy sajátot, de azóta munkahelyet váltva nagyon jó céges laptopot is kaptam. Az előző helyen is jó volt a laptop, de azt ugye vissza kellett adni.

Telefon: 13 éves lesz a Nokiám, a Samsungot már nem nagyon használom, az új munkahelyen ingyen céges telefon simkártyával, korlátlan mobilnettel, úgyhogy nem szorulok rá újat venni magamnak.

Viszont 1 év alatt három nadrágom ülepét szétszakította a biciklim, nem tudom, hogyan... anyagfáradság, régi nadrágok voltak. Bár ma már nem biciklizek annyit, csak rövidtávon, nadrágot majd kell vennem.

2022. aug. 4. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!